سیستم انتخاباتی آمریکا را بشناسید
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۲۴    ۱۳۹۶/۱/۱۴ کد خبر: 131175 منبع: پرینت

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه 8 نوامبر در حالی برگزار شد که «هیلاری کلینتون» نماینده حزب دموکرات و «دونالد ترامپ» نماینده حزب جمهوریخواه، دو رقیب اصلی در این انتخابات به حساب می‌آمدند و در حالی که این دو نفر رقابت سخت و تنگاتنگی با یکدیگر داشتند و بیشتر نظرسنجی‌ها حاکی از پیروزی کلینتون در انتخابات بود اما در نهایت دونالد ترامپ پیروز این انتخابات شد.

نظام انتخاباتی آمریکا بگونه‌ای است که در انتخاب رییس جمهور علاوه بر رأی مستقیم مردم، رأی پارلمانی نیز دخالت دارد و رییس جمهور در این کشور در نهایت نه با رأی مستقیم مردم بلکه با رأی افرادی که «الکتور/elector» نامیده می‌شوند تعیین خواهد شد و در واقع این افراد نمایندگی مردم را در انتخاب رییس جمهور به عهده دارند.

مجموع این افراد که «الکترال کالج»نامیده می‌شود نمایندگان هر ایالت هستند که تعداد نمایندگان هر ایالت در الکترال کالج با جمعیت آن ایالت در رابطه است و تعداد آن برابر با نمایندگان هر ایالت در کنگره و نیز سناتورهای آن ایالت در مجلس سنا است و برای مثال ایالتی مانند کالیفرنیا که 53 نماینده در کنگره آمریکا و 2 سناتور در مجلس سنا دارد، در الکترال کالج 55 نماینده (الکترور یا انتخاب کننده) دارد.

تعداد کل اعضای الکترال کالج 538 نفر بوده و رییس جمهور برای پیروز شدن در انتخابات آمریکا باید در نهایت 270 رأی الکترال کالج را کسب کند.

بر اساس نظام انتخاباتی آمریکا این احتمال نیز وجود دارد که نامزدی با وجود کسب آرای بیشتر از سوی مردم، در الکترال کالج رأی کمتری را به خود اختصاص دهد و از پیروزی در رقابت انتخاباتی باز بماند و این امر در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا نیز رخ داد و در حالی که کلینتون آرای عمومی بیشتری را به خود اختصاص داده بود در نهایت مغلوب انتخابات شد، این امر پیش از این نیز در 4 دوره انتخابات ریاست جمهوری دیگر در آمریکا نیز تکرار شده است.

دونالد ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات و در زمان مبارزات انتخاباتی بارها موضوع تقلب در سیستم انتخابات را مطرح کرده و گفته بود که در صورت شکست در انتخابات، نتایج را نخواهد پذیرفت.

دونالد ترامپ بعد از پیروزی در انتخابات نیز تقلب در انتخابات را مطرح کرد و گفت:میلیون‌ها نفر به صورت غیر قانونی در انتخابات شرکت کرده و به کلینتون رأی داده‌اند.

در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا، علاوه بر ترامپ و کلینتون، چهار نامزد دیگر نیز شرکت کرده بودند اما رقابت اصلی میان کلینتون و ترامپ بود و این در حالی است که در چندین دوره گذشته انتخابات آمریکا همین روال برقرار بوده و رقابت اصلی میان نامزدهای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه بوده است.

مردم آمریکا روز 8 نوامبر چهل‌و پنجمین رییس جمهور آمریکا را انتخاب کردند و این انتخابات در حالی برگزار شد که پیش از برگزاری این انتخابات، ترامپ و کلینتون تنش‌های زیادی با یکدیگر داشته و در مناظرات و سخنرانی‌های انتخاباتی، یکدیگر را هدف حملات لفظی قرار دادند.

در نهایت دونالد ترامپ با کسب رأی الکترال بیشتر پیروز انتخابات شد وپیروزی وی در انتخابات آمریکا باعث شگفتی شده و واکنش‌های گوناگونی را در پی داشت.

«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس در بیانیه ای اعلام کرد: پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا به صورت قابل فهمی بسیاری را در انگلیس و دیگر نقاط جهان به ویژه در آمریکا شوکه کرد.

هواداران دونالد ترامپ نیز در پی پیروز شدن وی، درجشن پیروزی شرکت کرده و در واکنش به خبر شکست کلینتون شعارهایی مبنی بر بازداشت کلینتون سر دادند.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به انتخاب رییس جمهور جدید در آمریکا گفته بود: ترامپ دوست واقعی اسراییل است و در همین حال «سلمان بن عبدالعزیز»، شاه سعودی نیز پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفت.

اما گسترده‌ترین واکنش به پیروزی ترامپ در انتخابات، تظاهرات گسترده‌ای بود که در پی پیروزی وی در سراسر آمریکا به راه افتاد و تا چندین روز ادامه پیدا کرد.

مخالفان رییس جمهور جدید آمریکا در شهر‌های مختلف به خیابان‌ ها ریخته و در چند ایالت نیز نقاطی را آتش زدند.

هیلاری کلینتون، نامزد حزب دمکرات نیز پس از انتشار خبر پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در گفتگویی تلفنی با رقیب جمهوریخواهش به شکست در انتخابات اعتراف کرد.

از جمله حاشیه‌های ایجاد شده برای دو نامزد حزب دموکرات و جمهوریخواه در طول مبارزات انتخاباتی می‌توان به رسوایی‌های جنسی دونالد ترامپ و پرونده ایمیل‌های هیلاری کلینتون اشاره کرد.

بازرس کل جامعه اطلاعاتی آمریکا فاش کرد که حداقل 2 ایمیل کلینتون حاوی مطالب طبقه بندی و فوق محرمانه بوده و کلینتون به خاطر استفاده از ایمیل شخصی برای انجام کارهای رسمی طی سال های 2009 تا 2013 میلادی، با انتقادات شدیدی روبرو شد.

علاوه بر این ایمیل‌ های افشا شده افراد نزدیک به هیلاری کلینتون مانند «جان پودستا»، رییس ستاد انتخابات او، حاکی است در دوره تصدی هیلاری کلینتون بر وزارت خارجه آمریکا، بنیاد کلینتون با این وزارتخانه ارتباطات نزدیکی داشته‌ است.

درباره ترامپ نیز علاوه بر رسوایی‌های جنسی وی که در طول مبارزات انتخاباتی فاش شد، ترامپ اظهارات تندی نیز علیه زنان مطرح کرد که این اظهارات و رسوایی‌های جنسی، انتقادات و واکنش‌های بسیار زیادی علیه ترامپ در پی داشت.

این در حالی است که ترامپ رسوایی‌های جنسی را انکار و آنها را اقدامی از سوی حزب دموکرات‌ها برای تخریب وی عنوان کرد.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
انتخابات آمریکا
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است