علت 72 ساعت جنجال شیمیایی غربی‌ها مشخص شد
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۵۵    ۱۳۹۶/۱/۱۹ کد خبر: 131405 منبع: پرینت

ترامپ رییس جمهور آمریکا که در ماجرای دروغین استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی در استان ادلب، علاوه بر اتهام زنی به ایران و روسیه، دولت سابق آمریکا را نیز به کوتاهی و قصور در برابر بشار اسد متهم کرده بود، 72 ساعت پس از جنجال سازی رسانه ای غربی ها علیه دولت قانونی سوریه به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی، مستقیما وارد عمل شد و فرمان حمله به سوریه را صادر کرد.

پیشروی‌ها و پیروزی های اخیر ارتش سوریه و محور مقاومت در منطقه ریف شرقی حلب و منطقه حماه و همچنین استان درعا و هزیمت و شکست سنگین تروریست های مستقر در ین مناطق بویژه داعش و جبهه النصره، آمریکایی ها و صهیونیست ها را به تکاپو انداخت تا به یاری تروریست های تحت حمایتشان بروند.

در اولین گام، صهیونیست‌ها که از ناآرامی در منطقه و جنگ در سوریه بیشترین بهره را می‌برند به موازات شکست‌ها و عقب نشینی‌های سنگین تروریست‌های مستقر در سوریه، دست به کار شدند و حدود سه هفته پیش با چندین جنگنده به مناطقی از سوریه یورش بردند که البته پاسخ قاطع ضدهوایی ارتش روسیه را نیز دریافت کردند.

وقتی شکست عملیات تجاوزکارانه جنگنده‌های صهیونیستی در سوریه به عقب نشینی و هزیمت تروریست‌های مستقر در این کشور، اضافه شد؛ آمریکایی‌ها که بزرگترین حامی مالی و تسلیحاتی تروریست‌ها محسوب می‌شوند شخصا از آن سوی آتلاتیک وارد عمل شدند و دیشب آنطور که منابع خبری ذکر کرده‌اند بین 50 تا 70 موشک را از ناوهای جنگی «یواس‌اس راس» و «یواس‌اس پورتر» در شرق دریای مدیترانه به پایگاه هوایی الشعیرات در استان حمص شلیک کردند.

این اقدام آمریکا که با دستور شخص ترامپ رئیس جمهور این کشور صورت گرفته است، تجاوز آشکار به خاک سوریه محسوب می‌شود و قطعا تبعاتی را به دنبال خواهد داشت؛ بی تردید روس‌ها که برای مقابله با تروریست‌ها در سوریه حضور دارند به این اقدام تجاوزکارانه آمریکایی‌ها پاسخی درخور خواهند داد؛ در نخستین دقایق پس از حمله آمریکا به سوریه که ترامپ آنرا جزئی خوانده است، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت، به آمریکایی‌ها در خصوص تبعات منفی این حمله هشدار داد؛ البته برخی اخبار حکایت از کشته شدن یک خلبان روسی و انهدام چند جنگنده روسی در نتیجه حمله اخیر آمریکایی ها به سوریه حکایت دارد.

همچنین خبر رسیده که در پی حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی الشعیرات استان حمص سوریه، دولت سوریه خواستار نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل شده است.

اما ترامپ بهانه تجاوز چند ساعت پیش آمریکا به خاک سوریه را استفاده از سلاح شیمیایی در این کشور عنوان کرده است و مدعی شده برای حمایت از مردم سوریه این کار را کرده است! در چند روز گذشته نیز امپراتوری رسانه‌ای غربی‌ها و مقامات غربی به کرات دولت سوریه را متهم به استفاده از سلاح شیمیایی در منطقه «خان شیخون» استان ادلب کرده بودند.

غربی‌ها همچنین با میدانداری آمریکا و انگلیس و فرانسه پیش نویس قطعنامه‌ای علیه سوریه را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کردند که با مخالفت روسیه مواجه شد. وزارت خارجه روسیه در این باره اعلام کرد که متهم کردن دمشق به استفاده از سلاح‌ شیمیایی در ادلب اقدامی عجولانه است؛ تمامی سلاح‌های شیمیایی سوریه در اواسط ۲۰۱۴ به کمک آمریکا از این کشور خارج شده است. همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد گزارش آمریکا و انگلیس در رابطه با حمله شیمیایی در سوریه به شورای امنیت، برپایه اسناد ساختگی و اثبات نشده بنا شده است.

یک روز پس از واکنش کرملین به اتهام زنی غربی‌ها و در پی جنجال رسانه‌های غربی-عربی حامی تروریست‌ها، مسکو اعلام کرد: حادثه ادلب ناشی از انفجار یک انبار تسلیحات شیمیایی تروریست‌ها در حمله هوایی ارتش سوریه بوده است.

البته غربی‌ها علی‌رغم مخالفت روسیه با تصویب قطعنامه علیه سوریه از کار ننشستند و بر فشارهای خود بر دولت سوریه افزودند؛ «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این رابطه گفت که مسوولیت حمله شیمیایی احتمالی به عهده دولت سوریه است.

اولاند رییس جمهور فرانسه نیز ادعاهای جعلی همتایان خود را مطرح کرد و گفت: فرانسه در سال 2013 بعد از آن که کشورهای غربی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را متهم به استفاده از سلاح های شیمیایی کردند، خواهان یک کمپین نظامی بین‌المللی علیه حکومت بشار اسد شده بود. فرانسه هنوز هم موضعش را در مورد این مساله تغییر نداده است.

سخنگوی دولت آلمان نیز در یک کنفرانس خبری علاوه بر سوریه، به روسیه و ایران نیز اتهام وارد کرد و مدعی شد:‌آلمان در مورد حمله شیمیایی شهر ادلب ، روسیه و ایران را به عنوان شرکای اسد مسئول می‌داند.ما معتقدیم که بدون حمایت وسیع نظامی روسیه و ایران از اسد، دولت او تاکنون با مذاکرات جدی در مورد دستیابی به یک راه حل سیاسی موافقت کرده بود. همچنین آنجلا مرکل صدراعظم آلمان نیز در واکنش به شکست طرح ضدسوری شورای امنیت گفت:عدم صدور مصوبه در شورای امنیت در موضوع حمله شیمیایی در سوریه یک افتضاح و شرم آور است.

«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل، در اظهاراتی قابل تامل تهران و مسکو را نیز در این حمله شیمیایی دخیل دانست و گفت که سوریه، ایران و روسیه علاقه‌ای به صلح در سوریه ندارند!

هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل پیش‌تر وقتی طرح قطعنامه‌ای فرانسوی‌ها علیه سوریه در شورای امنیت ناکام ماند زبان به تهدید گشوده بود و گفته بود: آمریکا این آمادگی را دارد که برای حل بحران و خاتمه دادن به جنگ داخلی در سوریه بدون کسب نظر سازمان ملل از اقدام نظامی استفاده کند.

دولت ترکیه نیز که سعی دارد در فشار به حکومت مشروع و قانونی بشار اسد در سوریه، با غربی‌ها همپوشانی داشته باشد تا به اغراض و اهداف نامشروعش در شمال سوریه دست یابد، در ماجرای استان ادلب نیز به محکوم کردن دولت سوریه پرداخت؛ حتی اردوغان که این روزها درگیر رفراندوم تغییر قانون اساسی ترکیه است و در این رابطه با اروپایی ها سرشاخ شده است برای جلب نظر مثبت روسای جدید کاخ سفید در اظهاراتی قابل تامل خواستار مداخله نظامی آمریکا در سوریه شد و گفت که ترکیه از چنین اقدامی حمایت می‌کند!

چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز در واکنشی شیطنت‌آمیز به ماجرای ادلب گفت که حمله شیمیایی در سوریه نشان داد که آستانه و ژنو بی معنی است! وقتی واکنش دو مقام ترکیه ای به اتفاق اخیر استفاده از سلاح شیمیایی در ادلب را کنار هم می گذاریم متوجه می شویم که ادعای پیشین آنکارا مبنی بر حمایت از راه حل سیاسی در سوریه، پوچ و دروغ بوده است.

البته اسنادی نیز به دست آمده که از نقش آنکارا در حمله شیمیایی به ادلب پرده بر می‌دارد؛ولید معلم، وزیر خارجه سوریه در یک کنفرانس مطبوعاتی در دمشق اعلام کرد گروه های تروریستی مواد شیمیایی را از خاک ترکیه دریافت نموده و آنها را در مناطق مسکونی متمرکز می کنند.به گزارش اسپوتنیک، ولید معلم افزود مقامات سوریه به سازمان ملل متحد اطلاع دادند که مواد شیمیایی از خاک ترکیه به دست تروریست ها رسیده و بطور مشخص به شرق حلب ارسال شده است.

اما دولت سوریه و نمایندگان این دولت پس از جنجال غربی‌ها در ماجرای استفاده از سلاح شیمیایی در منطقه «خان شیخون» استان ادلب به کرات اعلام کردند که هیچگونه نقشی در این حمله نداشته‌اند؛ یک روز پس از این ماجرا و موج سواری گسترده غربی ها پیرامون آن، یک منبع نظامی سوری ضمن تکذیب ادعای رسانه‌های معارض مبنی بر حمله شیمیایی ارتش سوریه به خان شیخون در ادلب، تأکید کرد که نیروهای سوری چنین اقدامی را انجام نداده و نمیدهند. دولت سوریه نیز بلافاصله ادعای حمله شیمیایی از سوی ارتش این کشور به ادلب را «کذب محض» توصیف کرد.

«فیصل مقداد» معاون وزیر خارجه سوریه هم در گفتگو با شبکه «المیادین» گفته که ارتش این کشور هیچ سلاح شیمیایی در اختیار ندارد و هیچگاه از چنین سلاحی استفاده نکرد.

نماینده دولت سوریه در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی حمله شیمیایی در منطقه خان شیخون نیز طی سخنانی اعلام کرد: سوریه هیچ نوع سلاح شیمیایی ندارد و از این سلاح هرگز استفاده نکرده است و استفاده نخواهد کرد. سوریه یکی از اعضای سازمان منع گسترش سلاح شیمیایی بوده و به همه تعهدات خود عمل کرده است.ما ده‌ها نامه به شورای امنیت و سازمان ملل درباره دسترسی گروه‌های مسلح تروریست به مواد شیمیایی ارائه کرده‌ایم. تروریست‌ها این محموله‌های شیمیایی را از ترکیه وارد کرده‌اند.کشورهایی که از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند و به دنبال توجیه اقدامات این تروریست‌ها هستند تنها جناح‌هایی هستند که از استفاده از سلاح شیمیایی علیه غیرنظامیان سود می‌برند.

همچنین روس‌ها هم که از جانب غربی ها متهم به دست داشتن در حمله شیمیایی به ادلب شده بودند اعلام داشتند که هیچ حمله هوایی به ادلب و شهرک «خان شیخون» از جانب ارتش روسیه صورت نگرفته است.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
حمله آمریکا
سوریه
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است