تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ ۱۳۹۶/۲/۸ | کد خبر: 132334 | منبع: | پرینت |
هشتم ثور سالروز پیروزی مجاهدین افغانستان بر نظام کمونیستی است. 21 سال قبل نیروهای مجاهد افغانستان توانستند پس از 14 سال مبارزه با سرنگونی حکومت داکتر نجیب الله حکومت کمونیستی وقت، وارد پایتخت شده و زمام امور را به دست گیرند. در همین حال شماری از آگاهان مداخله های کشور های بیرونی را از دلایل جنگ های داخلی بین مجاهدین اعلام می کنند. آقای خلیل احمد شهید زاده عضو مجلس نمایندگان رویداد هشتم ثور را اینگونه ارزیابی می کند.
آقای شهید زاده گفت: هشت ثور یکی از روزهای پر افتخار و پر صلابت تاریخ مردم افغانستان می باشد که ترسیم کننده شجاعت مردم افغانستان می باشد. در واقع 8 ثور متعلق به یک نهضت و یا حزب خاص نبوده به تمام مردم افغانستان بر می گردد که با دست خالی در مقابل یک ابر قدرت به پیروزی رسیده اند. به برکت 8 ثور کشورهای همسایه ما نیز از زیر سلطه ی استعمار شوروی سابق رها شدند و به دنبال آن دیوار برلین نیز فرو ریخت. به واقع این رویداد بسان یک جرقه و شیپور آزادی برای دنیا بود. اگر توجه و دقت کافی به ماهیت این رویداد صورت گیرد می توان امیدوار بود که نسل جوان ما با الگو گیری از پدران خود در این جهاد در مقابل هرگونه استعماری بایستند.
آقای شهید زاده پیرامون چگونگی آغاز رویداد 8 ثور انگیزه ها و مکانیزم آن می گوید: زمانی که کودتای 7 ثور با مرگ سردار محمد داوود خان در داخل ارگ شروع شد که بعد آن نظام کمونیستی برسرکار آمد. گرچه که سردار محمد داوود خان قبل ازاین با توافق با احزاب و گروه ها تصمیم به ایجاد حکومت کمونیستی داشتند.
در همان زمان شاهد شکل گرفتن اعتراضات و مخالفت هایی از سوی جوانان در برابر این تصمیم بودیم که به شهادت عده ای نیز منجر شد و این در واقع جرقه های نهضت آزادی خواهی بود و در نهایت با روی کار آمدن نظام کمونیستی در کشور است استبداد و استثمار این نظام بسیار شدید می نمود، چرا که آن ها از جامعه شناسی افغانستان آگاهی نداشتند و این حساسیت مردم را به نظام وقت باعث شد و انگیزه های انقلاب در مردم شکل گرفت. البته نهضت اسلامی در قیام مردم نقش داشتند اما در کل باید گفت این یک قیام خودجوش بود از مردمی که از استعمار نظام به ستوه آمده بودند. شرایط جامعه در آن زمان بسیار خفقان آور بود و ارتباطات عادی مردم را نیز مختل کرده بود. از سوی دیگر تعرضاتی که به دین مردم صورت گرفت انگیزه های آغازین جهاد مردم افغانستان بود که در نهایت فراگیر شد و مردم بدون سلاح مناسب یا بعضا با سلاح هایی که آن را از حکومت به غنیمت گرفته بودند به مبارزه علیه نظام پرداختند.
ایشان در مورد استدلال های متفاوتی که در مورد روزهای 7 و 8 ثور وجود دارد که گفته می شود این دو روز دو روی متفاوت یک سکه هستند. گفتند: من فکر می کنم قبول این که این دو روز دو روی متفاوت یک سکه است نوعی خیانت به تاریخ کشور است چرا که کاملا مشخص است که جریان 7 ثور نوعی خیانت به کشور است اما در مقابل 8 ثور جهاد مردم در برابر تجاوز نظام کمونیست شوروی است و این دو به هیچ عنوان نمی توانند در یک جهت قرار بگیرند این عین بی عدالتی خواهد بود که ما شجاعت یک ملت را با خیانت عده ای دیگر برابر کنیم.
در 8 ثور در هرات جریان انتقال قدرت اتقاق افتاد که در طی آن هیچ نوع سوء قصدی به کسی انجام نشد اما حادثه ی کابل و جنگی که بعد از 8 ثور در کابل صورت گرفت که امروزه بیشتر انتقادها به این جریان صورت می گیرد جنگ قدر ت بود و نباید جهاد افغاسنتان را با این قضیه خدشه دار کرد. جنگی که در کابل آغاز شد جنگ قدرت بود که زمانی که متوجه قدرت نیروهای جهادی شدند احساس خطر کردند لذا شروع به توطیه چینی علیه آن کردند که خامی و خود خواهی رهبران ما باعث شد که کشتار کابل همواره بعنوان لکه ی ننگی در 8 ثور زیر سوال باشد. مسوولیت این توطیه به دوش توطیه گران خارجی و برخی خود خواهان داخلی می باشد و نباید 33 ولایت دیگر افغانستان را درگیر این قضیه کنیم.
آقای شهید زاده در پاسخ به این که چرا با خروج نظامیان شوروی مبارزات علیه حکومت داکتر نجیب الله پایان نیافت؟
گفت: فراموش نکنیم که جهاد در واقع از دوران همین حکومت شروع شد و شوروی بعد از آن وارد ماجرا شد لذا از آن جایی که این حکومت در ریختن خون مردم بی گناه جنایت های بسیاری کرده بود بعد از خروج شوروی هم چنان مبارزات ادامه پیدا کرد و از سوی دیگر، درست است که شوروی از افغانستان خارج شده بود اما مشکلات آن در کشور وجود داشت چنان که اطلاع دارید امروز حدود 12 تا 15 میلیون ماین از دوران شوروی در کشور ما به میراث مانده است.
وی در ادامه افزود، بنده قبول دارم که در 8 ثور مجاهدان ما به پختگی کامل سیاسی نرسیده بودند و به همین دلیل تحت تاثیر توطیه هایی که به شدت از مسلح بودن افغانستان به سلاح های شوروی در هراس بودند و نیز خودخواهی برخی مسوولان ما، تعداد زیادی از هم وطنان ما بعد از 8 ثور به شهادت رسیدند و این همانند غباری بر چهره ی جهاد و انقلاب افغانستان امروز باعث ایجاد برخی شبهات در نزد نسل جوان ما در ماهیت انقلاب افغانستان می شود.
کد 22
>>> انقلاب اصیل ومردمی ماباانحراف روبروشد انهم بدست تنظیمهای وابسته ومزدور خانه جنگی وعرب افغانهای القاعده مرتبط بابلاک غرب
لذابایدقانون اساسی وحکومت جمهور ی که ثمرونتیجه هزاران شهید ماست راپاس بداریم ودرشرایط فعلی به فکراستقلال باشیم نه ناامنی واصلاح راباانتقادها ی سازنده دنبال کنیم .نهاد نواندیشان بلخ
>>> این مزدوران امریکاست که مفکوره دموکراتیک ملی را جنایت میداند ولی اشغال امریکارا آزادی و رفاهیت مردم . رزیم دموکراتیک ملی را جهت تحریف اندیشه نسل جوان کمونیستی نام میمانند تا متنفرشوند . درحالیکه رزیم کمونیستی درحضورطبقه کارگردرشرایط پختگی سرمایه داری میسر است نه درشرایط فیودالی و نیمه فیودالی یک جامعه سنتی که هنوز استبداد امپریالیسم را لقمه چرب ترعیب کنند . همانطوریکه درمقابل دموکراتهای ملی افغانستان 120 کشورخارجی تجاوزکرد که حالا برسراقتداراست و این سربراهان دالرپرست ( جانیان 8 ثور)آگاهانه به خدمت وی شتافتند تا امپریالیسم را درجهان پیروز و طن خودراهم بخشیدند . اکنون باید همسایه هارا هم به قیمت خون خودببخشند . چنین مزدوری با دموکراتهای نسل پاک مردم افغانستان قطعا قابل مقایسه نیست . این روزسیاه راکه دالرپرستان به سرمردم آوردند سالهافرصت کاراست تا انقلاب توده مردم همه مزدوران را از خاک جارو کند . بخاطرمنافع شخصی تاریخ را سالها عقب زدند . اکنون بخوبی درک میکنیم که جهانخوران امپریالیست جهت ادامه سلطه خود بین دموکرات و مجاهد و طالب تفرقه اندازی میکند اما ما جنگ مفکوروی خودرا فعلا درالفاظ تاخروج اشغالگر معطل میگذاریم و درشرایط مناسب که وطن درخطر قرار نگیرد از گوش و بروت سکولارشان کش خواهیم کرد . اما فعلا متحدیم .
افغانستانی
>>> ﺑﺠﻮاﺏ اﻭﺭﻧﺪﻛﺎﻥ 7 ﻭ 8ﻫﺮ ...ﻫﺎﻱ اﺳﺘﺨﺒﺎﺭاﺕ ﺷﺮﻕ ﻭ ﻏﺮﺏ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺟﻨﺎﻳﺖ 7 ﻛﻪ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﻗﺘﻞ ﻭ ﻛﺸﺘﺎﺭ ﻭ ﺗﺒﻠﻴﻎ اﻟﺤﺎﺩ ﺑﻮﺩ. ﻭ 8 اﻥ ﻧﻴﺰ ﺟﻨﺎﻳﺖ ﻧﺎﺑﺨﺸﻮﺩﻧﻲ ﺭا ﺑﻮﺟﻮﺩ اﻭﺭﺩ ﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﻴﺪﻓﺎﻉ ﺩﺭﻳﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻫﻢ ﺳﺮ ﺷﺪﻧﺪ ﻭ ﻫﻢ ﻣﺎﻝ ﻭ ﻫﻢ ﻧﺎﻣﻮﺱ. ﻭاﻱ .... ﻛﻪ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻳﻦ ﺿﺮﺑﻪ ﺭا ﺑﻪ اﺳﻼﻡ ﻭاﺭﺩ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻧﻪ ﻛﺸﺘﻪ ﺷﺪﻩ اﻳﻦ ﺩﻭ ﺩﻭﺭﻩ ﺷﻬﻴﺪ اﺳﺖ ﻭ ﻧﻪ ﻗﺎﺗﻠﻴﻦ ﺭا ﻏﺎﺯﻱ. ﮔﻔﺘﻪ ﻤﻲ ﺗﻮاﻧﻴﻢ ﺭﻭﻱ ﻫﺮ ﺩﻭ ﮔﺮﻭﻩ... ﺳﻴﺎﻩ ﺑﺎﺩ...
>>> واقعيت اينست كه كمونستها... صداقت داشتند در فراه منشي عبدالحبيب ساليان متمادي منشي حزب بود ولي وقتي كه رژيم سقوط كرد نان خوردن خود را نداشت و روز مزدي ميكرد ولي ولسوال مجاهدين در خارج بلند منزل جور كرده همين حالا هم سرمايه را از چور ملي بدست اوردند و پولدارترين مردم مجاهدين و رهبران جهاد هستند...
فراهي
>>> نمیدانم که آقای شهیدزاده خودش متوجه این بوده یا نه حامی اما ناقد، دارد خودش با زبان و جملات خودش نقد بر هشت ثور دارد، درحالیکه ایشان ان روز را نماد افتخارات تاریخ افغانها میداند. ازیک طرف شهیدزاده مدال افتخارات به مجاهدین مدهد و از طرف دیگر مدعی است که مجاهیدین نسبت قدرت طلبی شان عاملی ویرانی کابل قتل، تجاوز، کشتار... محترم شهید زاده این سران جهاد و مقاومت نبود که در مقابل هم قرار گرفته با نعره های الله اکبر از چهار اطراف کابل؛ کابل را زیر خمپاره گرفتند خانه ها ویران شد...
شهیدزاده! این مجاهیدین نبود باعث شد که ملیونها مهاجر به کشورهای دور ونزدیک داشته باشیم این مجاهدین نبودکه عامل اصلی ورود اعراب چیچینی ها به کشور شداین مجاهدین نبود که نظام سیاه طالبان را بر ملت مسلت ساخت این مجاهدین نست که حالا ما شاهید حضور بیش از پنجاه کشور در افغانستان هستیم و مردم دارد در آتش جنگ و نفاق میسوزد...
ج ه
>>> واقعیت اینست که هر فردی را دیدگاه خاصی است – اما هنوز استند کسانیکه با استفاده از عینک به ما حول خود مینگرند.از اینجاست که نیک و یا زشت دیدنشان بستگی به عینکشان دارد– عینک که مجزا از جسم طبیعی و ساخته این و آن است. که بنأ هر پدیدۀ را هر فردی در وابستگی به این و آن (فردی، گروهی– نفع و ضرر – صعود و نزول – بقا و فنا، سفید و سیاه ) مینگرند-بیائید واقعیت را از دیدگاه کسانی ببررسی بگیریم که آزاده استند و هر پدیده را با چشم طبیعی مشاهده میکرده اند.از دهقانی بپرسیم که زمین خود شخم زده و زیر سایه درخت خوابیده..از معلمی که بجز تدریس هر چه بیشتر و بهتر به شاگردان خود داشته. از انجنیریکه بجز از پیشبرد و پیشرفت تخنیک و تکنالوجی دیگر ناندیشیده. از دکتوریکه تنها در معالجه مریضان خود تلاش کرده.از صاحب منصب و یا افسریکه تنها وظیفه خود حرا ست از وطن را میداند و... پیامدهای را که قبل و بعد از 26 سرطان – 7 ثو ر – 8 ثور – 6 میزا ن – 1 جدی پرسیده شود که چه هــا دیده اند؟ همه میدانند که انقلاب با دست خالی توده ها علیه استبداد نظام برخاسته - در حالیکه چرخ کودتا توسط ارتــــش با توپ و تانگ و طیاره و با دید از عقب عینک غیر در حرکت می افتد.
همه می دانند که مجاهد واقعی صرفأ و صرفأ بخاطر عقیده پاک اسلامی –حفاظت از ناموس – و حراست از حریم مـیهن علیه متجاوز برخاسته– اما تجارت پیشگان دین و وطن بخاطر کسب پول و شهرت و با استـفاده از عـــینــک غـیر قد بلند کرده. باید اذعان کرد که در هر دوره های قبل و بعد 26 سرطان – 7 ثور – 8 ثو ر – 6 میزان – 1 جدی تعدادی از اشخاص با طینت پاک و با عزم راسخ بسوی ترقی و تعالی و یه خدمت بمردم گام برداشته اند، اما ایــن محدود در مقابل اکثر یت مغرضین عینک پوشان قرار میگرفتند – اکثرأ نیست و نابود و بعضأ فراری وعدۀ در کنج عزلت بسر میـبر ده اند. تجلیل از کارکرد و اندیشه فدائیان راستـین کشور بجـاست اما زخـمـها و رنجـهای توده های مـلیونی کـه بر ان افـزونی دارد لذا با پاشیدن نمک بر زخمهای تازه مردمان این مرز و بوم را نمی خواهد . جا دارد که با فرا رسیدن هر یک از تاریخ های یاد شده بغیر از 26 سرطان بجای گردن فرازی و یاد آوری از افتخارات هر دوران که با اندیشه و کارکردهای ناکام عینک زده گان که بیشتر ین به ریخـتن خون، فرار و هجرتهای داخلی و خارجی ملیو نها فرد و بجا ماندن هزاران : یتیم، بیوه، پدران و مادران در سوگ فرزند، خواهران و برادران داغدار ، بی عزتی ها ، انسان فروشی ها ، . . . و به ملیاردها خسارات مادی شخصی و ملی، و...و ادامه آن که از ایـن بـبعـد تا کجا خـواهـد رسـید؟ نـاشی از همان قـدمـهای نخـستین هر دوره یاد شـده می با شـد که بـهـتر خـواهـد بود با فـرا رسیدن روزهـای تاریخی 7 ثور و 8 ثور و 6 میزا ن و 1 جـدی اشک ندامت باریده از مردم عـذر خواهی شود و بفکر چاره اندیشی بـیرون رفـت از این مـنـجـلاب بدبخـتی که دسـتـاوردش مـی خـوانـند بـاشـند. ا لبته بیمورد نخواهد بود که تاریخ شخصیتهای چون شاه امان الله خان بانی استرداد استقلا، سردار مـحـمد داودخان بانی جمهوریت، و دکـتور نجـیب الله که ابتکار بیرون کردن قوای شوروی را بــدسـت گرفت فـرامـوش نخواهـد کـرد، آنها آزادگانی بودند آزادیخواه، مترقی، وطن پرست و ملت دوست.
مهاجر بی سرنوشت
>>> جهاد در زمان حاکمیت حزب دموکراتیک خلق افغانستان شروع نه شده بلکه در زمان حاکمیت محمد داود شروع شده بود به تاریخ مبارزات مراجعه شود.و با تعقل مقاله نویسی کنید.
>>> همين رهبران... بودن كه امريكا طالم را به وطن ما اورد
>>> 8ثور روز...امدن اي اس اي به افغانستان و اغاز فعاليت سازمان اطلاعات اي اس اي پاكستان بطور علني در پهلوي گلبدين خان راكتيار...
>>> خداوند... کند کسانی را که هشت ثور را بوجود اوردند همه بدبختی و بیچارگی ملت افغانستان از هشت ثور شروع شد و هنوز هم این... های در لباس میش دست از سر این ملت بدبخت بر نمی دارند و به چور چپاول مصروف هستند
>>> شهیدزاده صاحب!
نسل جوان افغانستان از 8 ثور نفرت دارند!!! کمی سر خود را شور بده که خوب بیدار شوی!!!!!!!!!!!
>>> مجاهد فقط ملت عزیز ما بودنه اینای که بخاطر مقام قدرتو چوکی از افغان های عزیز ماسوء استفاده کرد که تابه حال ادامه داره هم وطنان عزیز بیدار شویم ازین مجاهدین به اصتلا مجاهد برای ما صودی نیست اینا بجز تفرقه افگنی بجز برادر درمقابل برادر قراردادن کاری دیگه از اینا ساخته نیست به قول ضیاء مسعود که گفت اگر اشرف غنی مرا به قدرت باز نگرداند جنگ داخلی رامی اندازم و دوباره برادر کوشی اینا به فکر ملت نیست به فکر چپاول هستن اینا دزد هستن
حمید از تهران
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است