تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ ۱۳۹۶/۵/۱ | کد خبر: 136237 | منبع: | پرینت |
>>> تخـــت اصلی رستم در سمنگان است چون سمنگان خانه خُسُر رستم که شاه سمنگان بوده است
تخت رستم تـهــــران جعلی وساختگی است
ر
>>> وجه تسمیه سمنگان
ویژه گی های تاریخی و موقعیت سمنگان یا ایبک را در یافتیم اما چرا سمنگان و یا چرا ایبک خوانده اند آیا این نام ها وجه تسمیه خواهد داشت؟
بیشتر پژوهشگران در مورد کار برد این دو نام یا دو واژه اینکه کدام یک سالمندتر است دو دل اند. گاهی این و گاهی آن را به کار میبرند زمانی سمنگان را پارینه تر میدانند و گاهی ایبک را اما بررسی و شناخت آثار و جایگاه های فرهنگ پارینه این سرزمین و گفته ها و نکات پیرامون آنها که نزد عامه مردم است تا حدی مطلب را روشن میکند .
گویند سمنگان از هزار سم گرفته شده است و گفته میشود سم مخفف سموچ است که هزار سم یعنی هزار سموچ در نوع خاص از سنگ که نزد عامه مردم منگ یاد میگردد کنده میشود بناء آنها را سم منگی میگفتند و باشنده گان سم منگی را سم منگیان میخواندن انسان که باشنده گان کابل کابلیان و از هرات هراتیان گفته میشود با گذشت روزگار جهت ساده گی تلفظ دو حرف (ا) و (ی) افتاده و سم منگیان به سمنگان تبدیل شده است.
ایبک در کنج واژه ها یا فرهنگ ها ایبک به معنی بت و صنم آمده است و این اسم ربط به اسم محل ندارد ولی اگر این واژه را ترکی بدانیم طوریکه برخی ها گفته اند در آن صورت توجه میتوان یافت ( آ و ی) در ترکی به معنی ماه و (بیک) به معنی بزرگ است که هردو بزرگ ماه را میرساند. میگویند این منطقه در پارینه زمان هر ماه به وسیله یکی از امراء و یا سران قوم اداره میشد و چون مدت فرمانروایی هر کدام یکماه بوده آنها را ( آی بیک) یعنی بزرگ ماه و یا کسی که یکماه بزرگ و حکمروا است می نامیدند که بالآخره این وازه به همان سرزمین اطلاق شده باشد.
اما پندار دیگر چنین است که در پیشینه زمان کسیکه در این منطقه حکمروایی مینموده ( آی بیک) نام داشته و سر زمین تحت فرمانروایی او را سرزمین آی بیک میگفته اند. بدینگونه سرزمین آی بیک از کجا تا کجا است که بالآخره واژه آی بیک از سر زبان افتاده و تنها ایبک مانده است. به هر حال هر یک از این تعبیر های ایبک اگر درست باشد در برابر با سمنگان تازه گی دارد چه واژه سمنگان که اصیل و پارینه تراست به همه ولایت سمنگان و سرزمین اطلاق میشود و ایبک مرکز سمنگان را گویند
>>> خیلی زیبا و قشنک بار بار دلم میخواهد که خرم سارباغ بروم
نور پنجشیر کابل
>>> نشان ندهید. این طبعیت زیبای وطن ما را این خارجی ها بخدا کی بروند. چشم شان به این کشور است. ایران گرفته تا اروپا.بگزارید. نبینند. تشکر مردم ما زیاد بیچاره شده.
>>> فوتوگرافر قطعآ نا لایق و غیر فن بوده ورنه سمنگان چنین نا مرغوب نیست
چند منظره ء خاک و خاکشال و یک مزار مشکوک و چند درخت بادام مرض
زده و کج و وج و سه چهار برگ لاله نماد سمنگان نیست .
قاری جمعه
>>> اینکه افغان های بی احساس وتنبل باعث میشوند بطری های مربوط سلما بکفد تقصیر ارگ است ؟ تا حال که انجنیران هندی بودند هیچ مشکلی نبود اما حالا که صاحبان اصلی این وطن پروژه را تسلیم شدند به وظیفه وکار خود خیانت کردند لک ها دالر خساره وارد کردند ، در وجود افغان ها وجدان هست یا نیست؟
100 بطری به اثر بی توجهی مسئولین کفیده که هرکدام پنجهزار دالر قیمت دارد ] این افراد بی کفایت وبی لیاقت مصروف ماهیگیری بودند که حادثه واقع شده
ر
>>> قل سیرو فی الارض فانظر کیف تحی الارض بعد موتها.
خداوند (ج) یک صلح سراسری را در کشور فراهم سازد تا هر انسان به هرگوشه دنیا خصوصا افغانستان بتواند بدون کدام هراس و تشویش سیر سفر و سیاحت کند و زیبائی های طبیعی که نمونه قدرت و زیبائی های الله ج را تماشا کرده و به حقایق پی ببرند.
غازی کابل
>>> یا الله ج چی میشد که اگر در افغانستان زیبای ما جنگ نمیبود?خیر بود اگر کشور پس مانده هم بود جنگ نمیبود آرامی میبود.
>>> برادر قاری جمعه بسیار بجا گفتی........
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است