نماد کابل شبیه دهکده
 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۵۹    ۱۳۹۶/۵/۶ کد خبر: 136436 منبع: پرینت

دهکده جایی است که گروه هایی از مردم روستایی برای همکاری در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی گردهم تجمع یافته اند را می گویند. وسعت یافتن بی رویه شهر کابل بسیاری از جنبه های اقتصاد اجتماعی و زیست محیطی در داخل و اطراف شهر کابل را تحت تاثیر خود قرار داده است. علل گسترش یافتن شتابان شهر کابل افزایش جمعیت ورود مهاجرت ها از روستاهای ولایات در دوره های مختلف جنگ است و این امر خود باعث نابودی فضای سبز شهر و انهدام بسیاری از زمین های درجه یک زراعت و باغداری شهر و همچنین آلودگی های زیست محیطی زیادی را چه در داخل و جه در اطراف شهر به دنبال داشته است.

رشد شتابان و بی رویه گرد در اطراف شهر کابل شبیه به قشلاق اغلب به عنوان رشد بی قواره از نظر کارشناسان محیط زیست توصیف شده است و زمانی قابل توجه است که آمدن آب باران گل آلود از ناوه های پشت بام میلیون ها خانه گلی در نبود مجاری ورودی فاضلاب به لوله و کانال ها و خط سیستم شبکه انتقال فاضلاب با خراشیدن سنگ و گل و لای از کوچه های خام به طرف پایین به سرک های آسفالت و جاده ها می ریزد و در کف سرک و جاده ها فرش می شود و بعد از خشک شدن خاک و گرد آن به هوا می رود و غبار آن باعث آلودگی هوا شده و به یک چالش جدی محیط زیستی مبدل گرده است.

رشد بی رویه، بی قواره، نازیبایی منظره شهر موجب نا آرامش روانی و روحی شهروندان است. آمدن مردم حاشیه نشین زیر خیمه ها و خس خانه ها رفتن رفع حاجت شان در کناراب های صحرایی است. در هر خیمه بشتر از 5 تا 10 نفر زندگی می نمایند و اینها روزانه اقلا دوبار یا سه بار برای رفع قضای حاجت به کناراب صحرایی می روند. از هر کناراب ده ها لیتر ادار به روی جویچه ها روان یا استاده و گندیده است و کثافت و بوی تعفن آن در پیدایش امراض نقش به سزایی ایفا کرده است. انباشت کثافت بدبوی در جوی های شهر نقش بی سزایی در آلودگی محیط زیست شهر ایفا کرده است، آب های انبارشده اسیدی جویچه ها و فاضلاب ها در محتوا خود دارنده آلودگی میکروبی و شیمیای وی هستند. که بوی بد تعفن آن در محیط فضا سبب افزایش بیماری های تنفسسی و قلبی در بین اهالی شهر کابل شده است.

عدم نظارت از طرف مسوولان در ساخت سرک های بی کیفیت آسفالت , ذرات ریزه گرد و غبار از اثر سایش تایرهای وسایل نقلیه سنگین از سرک آسفالت درهوا پرتاب می شود فعلا یکی از بزرگترین مشکلات آلودگی خطرناک محیط زیست شهر کابل همین سایش سرک ها آسفالت است که داشمندان محییط زیست در جهان ثابت کرده اند. این گرد و غبار سایش تایرها به دستگا تنفسی ـ راه ریه (شش) حاوی سرطان زا است. در ماده سوم قانون محیط زیست به صراحت آمده است که اداره ملی حفاظت محیط به حیث اداره مستقل مسوول انجام و نظارت امور حفاظت و احیای محیط زیست و تطبیق احکم این قاون در سطح کشور می باشد.

داکتر یارمحمد حیدر زاده


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
کابل
نظرات بینندگان:

>>>   تحميل هويتِ يك قوم بر ديگر اقوام و «يكسان سازى هويتى» از طريق پروژه ملى روند شناسنانه هاى برقى راه حل نيست و بهتر است حكومت فاسد و نا مشروع حساسيت مسله را درك كند و عملن بحران را دامن نزند و تقابل قومى را بيشتر ازين به اوج نرساند.
شناسنانه هاى برقى بايد مطابق قانونِ تصويب و توشيح شده اى ثبت احوالِ نفوس آغاز گردد.
هارون معترف

>>>   خوب است در این وقت ها انتها ر و انفجار از کابل گم شده است
در ما ه روزه هر روز انفچر و انتهار بود مگر حا لا بل کل مک شده است و امنیت خو ب شده است

>>>   غرب کابل با سائر مناطق شهرکابل بلحاظ توسعه وامکانات شهری کاملا متفاوت است، چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

>>>   بیشتر به جنگل و باغ وحش شبیه است تا دهکده برادر ، پایتخت که جای خود دارد !
بامیانی

>>>   یکی از ژورنالستان خارججججی کشورهای سوسیالستی نوشته بود: کابل مانند لانه موشی است که پر از کثافات است


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است