تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ ۱۳۹۶/۸/۹ | کد خبر: 140861 | منبع: | پرینت |
امنيت و آرامش از نخستين دغدغه های بشر بوده و است. امنيت در جوامع مختلف باعث شکوفايی علمي، اقتصادي، هنري، فرهنگي و... شده است و ملت هاي گوناگون براي تامين امنيت محيط خويش قرباني هاي زيادي داده اند و شايد مردم افغانستان بيشترين قرباني را براي تامين امنيت و صلح سرتاسري داده باشند اما سوال اساسي اينجا است كه ما از امنيت چه سودي برده ايم؟ اگر به اين سوال پاسخ داده باشيم به گذشته نه چندان دور مي رويم به دوره محمد ظاهر، شاه سابق افغانستان.
دوره حكومت محمدظاهر توامان با امنيت بوده است ولي هيچگونه تحول اقتصادي، علمي، فرهنگي رخ نداده است و مردم در وضعيت بد اقتصادي زندگي مي كردند و دسترسي به خيلي چيزها ممكن نبود و شاه زندگي اش را در عيش و عشرت گذرانده و هيچ برنامه توسعه اي براي بهبود وضعيت نداشت و اين امر موجب شد تا دولت از درون پوسيده شود تا بالاخره منجر به كودتا شد. از دوره حكومت محمدظاهر كه بگذريم و به امنيت نسبي يك و نيم دهه پسا طالبان نگاهي به افغانستان بيندازيم مي بينيم كه افغانستان در عرصه هاي مختلف اقتصادي، علمي، فرهنگي دستاوردهاي خوبي داشته است با وجود اينكه میليون ها دالر كمك شده حيف و ميل شدند.
اما امنيت در پنجشير مثل دوره حكومت ظاهرشاه است. امنيت در پنجشير باعث رشد اقتصادي، علمي، فرهنگي و هنري نشده است و مردم در وضعيت بد اقتصادي زندگي مي كنند، مراكز آموزشي با كيفيت، مراكز صحي با كيفيت وجود ندارد و از شركت هاي توليدي هم خبري نيست درحاليكه رودخانه پنجشير هم می تواند در بخش انرژي استفاده شود و هم در بخش زراعت اما متاسفانه اندك ترين كار روي اين آب فراوان صورت نگرفته است.
تعمير براي مكاتب، مدارس، و دانشگاه ساخته شده است اما از اسناد مسلكي در اين نهادهاي آموزشي خبري نيست. اين همه در حالي است كه پنجشيري ها در يك و نيم دهه اخير در نظام افغانستان نقش كليدي را نسبت به ساير مردم افغانستان داشته اند اما اندك ترين كار را در پنجشير انجام نداده اند و هميشه مثل ظاهرشاه در عيش و نشاط خود بوده اند و بس.
اما از اين خلاي ناكارگي حزب تحرير كه نماينده مدني طالب و داعش است به شدت كار مي كند و جوانان را بطرف تندروي و بنيادگرايي سوق مي دهند، حزب تحرير را شما مي توانيد در مكتب، مدرسه، دانشگاه و روستاهايتان دريابيد و بدون كدام ممانعت شب و روز در حال جلب و جذب مي باشند. در پهلوي اين حزب تروريستي افكار افراطي و وهابيت در پنجشير جوانان و نوجوانان را مي بلعد و هيچ اقدامي براي ممانعت از روند وحشتناك تاكنون صورت نگرفته است.
اين آخر ماجرا نيست. چرس و پودر نيز در بين جوانان پنجشير جا باز كرده است و بدون كدام دردسر به دسترس جوانان قرار مي گيرد و باز هم هيچ اقدامي از طرف نهادهاي امنيتي براي جلوگيري از اين پديده شوم صورت نمي گيرد. پس باز هم شما پاسخ دهيد كه امنيت در پنجشير به سود چه كسي است؟
شریفی
>>> مردم سخت در چمبر دسایس فاشیست ها گیر افتادیم و گیر مانده ایم ! رهبران ما هیچ کدام فکر همدستی ظاهرخان و آمریکا و عاقبت کار را نکرده بودند ، در حالیکه فاشیست ها از همان ابتدا فکر اینروز ها را کرده بودند و برای عاقبت کار یعنی همین چند سال آخیر برنامه ریزی و خیلی دقیق داشته اند ؛ به شکرانه همین پلانهایشان اکنون کاملا بر اوضاع مسلط شده اند و بزودی مراحل بعدی برنامه های فاشیستی شان که تصرف مناطق و سر زمین های مخصوص تاجیک ها و واگذاری آنها به کوچی های آنطرف سرحد می باشد ؛ به مرحله ای اجرا خواهند گذاشت ...
افسانه دیورند و دست اندازی های پاکستان هم در همین راستا صورت می گیرد و جز دسایس برای حاکمیت مطلقه ای فاشیست های قبیله می باشد !
رهبران و نخبه گان ما باید متوجه دغلی ها و صورت سازی های فاشیست ها باشند و در این مرحله اساس و سرنوشت ساز در فکر منافع مردم خودم ما باشند و انگاره های فاشیزم قبیله را شناسایی کنند !
>>> بدانیــد که ســتم مــلی یعنــی چی؟
حکومت مستبد داود خان از طاهربدخشی بزرگ خواست که ستم ملی را برایشان تعریف کند.
بدخشی درپاسخ گفت: آیا چک وردک والسوالی است؟ مستنطق گفت بلی.
بعد پرسید که آیا بدخشان ولایت است؟ مستنطق گفت بلی.
بدخشی بزرگ گفت: پس شما قضاوت کنید که فعلأ از یک والسوالی چک وردک هفت والی ایفای وظیفه می میکنند، و شما یک حاکم از از سراسر ولایت بدخشان ندارید.
آیا این ستم ملی نیست؟
از خاطرات "عبدالحمید محتاط"
>>> ايا نميشرميند اى (روشنفكران!) وقت كه خدمت هاى ارزشمند اعليحضرت همايونى را ناچيز ميگريند ، ۲۱ بند برق خورد و بزرگ در سراسر افغانستان نساجی های گلبهار پلخمری پشمینه بافی کندهار و آغاز کار نساجی هرات و مزارشریف فابریکه قند بغلان فابریکه کود وبرق و برق حرارتی کود و برق کانال پروان چاریکار پوهنتون کابل و جلال آباد پولیتکنیک کابل و سایر لیسه های غیر مسلکی و مسلکی در سراسر افغانستان میدان های هوایی نظامی و غیر نظامی هرات شندند کندهار مزارشریف فیض آباد بدخشان کابل ... تونل سالنگ که حالا کس نیست که ترمیم اش کند بیشتر از ١٢ هزار کیلومتر سرک های قیر شده و خامه جغل اندازی اش نا معین پایپ لاین گاز از جوزجان به شوروی تفحصات پطرول مزارشریف جوزجان هرات تخنیکم مزار و میخانیکی کابل و خوست ... فابریکه جنگلک کابل فابریکه کوکاکولا ... بوت وطن بوت آهو....فابریکه تیل پنبه دانه کندوز و جن وپرس مزار و دیگر دستگاه های خورد و ریزه و صنعت آزاد دستی مثل قالین فاریاب و جوزجان وبلخ و کندوز....رشد گوسفند قره قل و تجارت پوست آن دستگاه ساختمانی افغانی و بنایی و هلمند و تهیه مسکن... تعمیرات تمام وزارت خانه ها و شفاخانه ها ولایت ها وریاست ها و مکرویانات ..... سیلوی کابل پلخمری و مزارشریف و قوای کار و قول اردو های نظامی و پولیس مرکز و ولایات پل بندر حیرتان کلفت ری دریای آمو و .......
ناگفته نماند در زمان حکومت ظاهر بهر گوشه دنیا می رفتی ویزه برای افغان ها داده میشد بدون پرداخت و رشوت و چون و چرا لیاقت در مکاتب و پوهنتون ها قدر می شد و استادان از پدر شاگردان و محصیلین مهربانتر بودند لیله مرکز و پلیتیکنیک در خدمت محصلین و خوشحال و رحمان بابا.....برای شاگردان مکاتب و دارالمعلمین ها
بهترین غذابرای محصلین و دارالمعلمین ها و بچه لیلیه ها آماده میشد کفتریا پوهنتون کابل هم خدمت خود را انجام میداد کتاب خانه پوهنتون ها و کتابخانه های عامه شهری کابل و بعضی از ولایات
>>> روحت شاد اعليحضرت محمدظاهـرشاه كشور فقيرى مانندافغانستان رابنياداقتصادى بخشيدهـم ازنگاه صنعت زراعت بخش هـاى ادارى نظامى اجتماعى وفرهـنگى به اندازه اى توان كشور كه هـمه شاهـد هـستن خصوصاًبزرگان مانبايد چشم پوشى كنيم فابريكه هـاى بزرگ كه درزمان اغاى كرزى ليلام شد يادرجنگهـاى داخلى كه ويران شدند شاهـراهـاى كه تاحال استفاده ميشود بندهـاى برق كه اعمار شده حدوداربعه افغانستان كه معلوم بود هـمسايه هـا كه بالاديده نميتوانستند سرشان خم بودازبركت هـمين شاه بود مردم مهـاجرنميشدند دراب هـاغرق نميشدنددرزمان هـمين شاه احترام مردم دوستى كسى نميگفت كه توهـزاره هـستى ياپشتون هـستى يااوزبيك ياتاجك هـستى هـمه وهـمه برادربودند درزمان هـمين شاه كسى بالاى اطفال بالاى زن ودخترتجاوزجنسى ميكردند نميكردند حقوق زن رعايت ميشد اختيارداريك فاميل زن بود چراكه تماماًخرچ وپول دراختيارمادر يك فاميل بود زن هـا خودرااتش نميزدند ملت اززنده گى بخورنمير خودراضى بودند ودعاى خيربه پادشاه خودميكردند شاه را كه ميديد نددست هـايشرابوسه ميكردند ولى حال نميكنند. يك واقعيت رابچشم خودديده ام كه هـيچ وقت فراموشم نميشود وقسم ميخورم طفل كوچك بودم دركدام ولايت نميگويم فصل زمستان بوددرروزروشن فرق سگى راتراشيده بودندودربالاى كراچى دوتايره محكم بسته بودند وشعارميدادند كه اين است ظاهـركل شاه ميتوانست كه تماماًاين اشخاص رادرمحبس بيندازد ولى نميخواست وبزرگان ميگفتند كه شاه ميگويد كه اينان مثل اولاد من است يكوقتى قدرمن راميدانند. اين برداشت من ازشاه فقيد است ديگردوستان هـرچه كه برداشت شان ازشاه فقيد است ميل خودشان است
>>> این همه از بی عقلی مسوولین و بی تفاوتی مردم است.
اگر یک خانم کمی چادرش کج شود ملا های پنجشیر بلوا میکنند اما در مقابل رواج چرس و پودر دهان شان مهر شیطان زده شده است.
هیچ کسی نمیرود تا خانه و کاشانه کسی دیگر را بسازد
اگر پنجشیری عقل دارد با استفاده از امنیت ولایت خود را بسازد و هرچه چرسی و پودری است در وریا بیندازد و هرکجا چرس فروش و پودر فروش است با یگ گلوله مغزش را پاشان کند. در غبر آن گله و زاری کردن حماقت است.
>>> اصل موضوع ازینقرار است که هرکه کرد می بیند وهرکه کاشت درو مینماید!کسی راضی نیست که در هیچ گوشه ای از کشورش نا ارامی وبی امنیتی وبد امنی بیاید چنانچه مسعود عزیز گفته بود زمرد پنجشیر وریگ های قندهار نزذاو یک ارزش دارد امانباید از مکافات عمل غافل گشت وتبعات عملکرد های منفی افراد واشخاص رانادیده گرفت این همه ملیارد ها دالر که به هروسیله ای دریک منطقه ای محدود جمع گردیده هیزومیست که خشک وتر را میسوزاند طغیان وسرکشی های بی مورد در برابر ارمانهای مسعودو فهیم وسایر شهدای واقعی جهاد ومقاومت نتیجه ای جز این فلاکت هارا به بار نمی اورد اگر حسین فهیم صدها ملیون دالر را حیف ومیل مینماید ویا فیروزی که فحشا وفساد را در کشور ومنطقه گسترش میدهد وقانونی وعبدالله وبسم الله پای اجانب را به خاک ما میکشند ودر زیر سند غلامی مهر تاید می نهند وسایرین هم قرار دادهای ملیونی را گرفته ذخیره اندوزی مینمایند همه وهمه بلای اسمانی گردیده بالای پنجشیر نازل شده است امید واریم که یکی ازان پنج شیری سابقه ویا یکی ازین دو شیر تازه رحلت نموده برای بد بختی های طغیان گران متذکره دعا و شفاعت نمایند چون میگویند هر شهید چند صد نفر را میتواند شفاعت نماید تا بقیه ای این ملت که بیگناهان ومظلومین هم در میان شان اند از شر وعذاب الهی نجات یابند
شکایت نویسنده از وهابیت ونبعات منفی ان قابل درک است اما نباید دعوت به توحید وتخلیص عقاید از انواع شرک ومزخرفات موجود درمیان عوام را به پای وهابیت بست واین حرکت سیاسی وخارجی را بزرگش ساخت هر که ضد بدعت سخن راند ویا برای خالص نمودن عقاید بیان داشت وهابی نیست درست است که وهابی ها ازین وسایل به نفع تبلیغات واهداف نامقدس خود کار میگیرند مگر ما دعوت یکتا پرستی وامحای بدعت های رایج درمیان عوام را از ترس این که مارا منسوب به ان حرکت انحرافی مینمایند ترک نمایم ؟ ویا به نداهای ضد اسلامی نامسلمانها که حتی هر مسلمان را وهابی گفته وازان به نفع کفر والحاد بهره میگیرند موقع بدهیم وبه صدای انها کف بزنیم هرگز نه باید دید که این صدا از حلقوم چه کسانی بیرون میشوداگر دانستیم که نداکننده اغراض شوم وناروا ندارد ان را همراهی باید کرد واگر زیر پوشش مذاهب انحرافی مسلمان واسلام را هدف میگیرد اورا اصلاح وبجایش بنشانیم
زیدالله بیگ ار رخه
>>> آن کار ها وساختمانها کار مرحوم داود خان بود
>>> اگر محمد ظاهر شاه کار نکرد پس ربانی مسعود مارشال فهیم قانونی و بقیه سگ و سگور تان که حکومت در دست شان پیش از زمان طالبان و بعد از طالبان بدست تان بود در همان ولایات خود کار میکردید پول همرای شما قدرت همرای شما پس شما غیر از دزدی دیگر کار نکردید حالی نام او ابر مردتاریخ یعنی ظاهر خان را یاد میکند او خو برای شما جاهل بسیار کار کرد حالی شما نر شوید یک سرک سرک نو یک فابریکه نو یک دستاورد نو را اعمار کنید که بگویم افرین
شغننانی
کابل
>>> عبد الحمید محتاط خودش عضو حزب دموکراتیک خلق افغانستان بود و هر روز نعره سر میداد که مرگ بر خاندان نادر و آل نادر و آل یحیی.
حالا چطور شده است که ظاهر شاهی شده است؟
>>> من طرفدار هيچ كدام نيستم ولي بايد گفت ظاهر در ظرف چهل سال فقط عياشي كرد خوابيد تمام بدبختي امروزي إز دست ظاهر عياش است.
>>> ای زبان فارسی، ای درّ دریای دَری ای تو میراث نیاکان، ای زبان مادری
در تو پیدا فَرّ ما، فرهنگ ما، آیین ما از تو برپا، رایتِ دانایی و دانشوری
کابل و تهران و تبریز و بخارا و خُجند جمله، ملک توست تا بلخ و نشابور و هری
جاودان زی، ای زبان دانش و فرزانگی تا به گیتی، نور بخشد آفتاب خاوری
فارسی را پاس میداریم، زیرا گفتهاند قدر زر، زرگر شناسد، قدر گوهر گوهری
شعر حداد عادل:
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است