حکمتیار می تواند از نردبان قومیت به قدرت صعود کند؟
 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۳۹    ۱۳۹۶/۹/۲۰ کد خبر: 142973 منبع: پرینت

"لوی قندهار" را کرزی و خانواده او با جنرال رازق قومندان پولیس قندهار گرفته اند. حکمتیار برای شوراندن لوی قندهار در مقابل به پندار او "کوچنی یا وړکی" «بامیان، دایکندی و پنحشیر»، زمینه و شانسی ندارد و یا بسیار اندک دارد.

در هرات که به سوی او کفش پرتاب کردند. اولین سفر خارجی اش به ترکیه و عربستان برخلاف تبلیغ و انتظار نزدیکان اش که با استقبال اردوغان رییس جمهور ترکیه و سلطنت عربستان روبرو می شود، روبرو نشد. اردوغان با او ندید. به عربستان نرفت. یک منبع حزب اسلامی می گوید که عربستان حتی ویزای ورود برایش نداد. حالا لوی پکتیا؟

او روز گذشته 19 قوس 1396 در ولایت خوست گفت: "د لوی پکتیا د هر ستر قوم برخه باید تر دیرو وړو ولایتونو زیاته وی. باید تر بامیان هم، تر دایکندی هم او حتی تر پنجشیر هم.(سهم هر یک از اقوام بزرگ لوی پکتیا (پکتیای بزرگ) از بسیاری ولایت کوچک زیاد باشد. از بامیان هم، از دایکندی هم و حتی از پنجشیر هم.)"

حکمتیار پس از چهل سال جهاد و انقلاب اسلامی و ادعای تاسیس نهضت اسلامی و تشکیل حکومت عدل اسلامی و امت واحد اسلامی در افغانستان، در اینجا پکتیا را به عنوان لوی پکتیا علیه بامیان، دایکندی و پنجشیر به عنوان وړکی ولایات(ولایت کوچک)تحریک می کند و به مردم پکتیا می گوید که سهم شما که هر قوم (قبیله) تان بیشتر از این ولایات است، باید بیشتر از اینها در حکومت و قدرت سیاسی باشد که نیست.

مگر گلبدین حکمتیار 118 عنوان کتاب ننوشته است؟ مگر او تفسیر قرآن نگاشته است که از طریق تلویزیون ها شاهد بودیم یک نسخه مکمل تفسیر قرآن تالیف خود را قبل از ورودش به کابل برای رییس جمهور غنی هدیه فرستاد؟ او در آن تفسیر تالیف شده خود این آیات را چگونه تفسیر کرده باشد: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ... نَّ أَكرَمَكُم عِندَ اللَّهِ أَتقاكُم...

شاید حکمتیار حق داشته باشد که در سیاست افغانستان و دسترسی به اقتدار سیاسی که ایدیولوژی کاربرد ابزاری خود را از دست داده، از قومیت به عنوان ابزار موثر بازی سیاسی که در سیاست امروز افغانستان متداول است، استفاده کند اما آیا او می تواند از نردبان قومیت به پله بالای قدرت صعود کند؟

واقعیت های عینی و امروز جامعه قومی افغانستان در جامعه قومی مورد نظر حکمتیار حکایت دیگر دارد. حکایتی غیر از آن چیزی که امیر حزب اسلامی می خواهد و می خواند. دیدگاه یکی دو نفر شرکت کنندگان این نشست از همان لوی پکتیا در گزارش تلویزیون طلوع بازتاب آن حکایت است. شاید امیر حزب اسلامی بسیار دیر به استفاده از ابزار و کارت قومیت در بازی سیاسی متوسل شده باشد که نشده است.

اینکه علیرغم استفاده از این کارت موفقیت در خور انتظار نداشته است، بحث جدا و بیشتر می طلبد اما نکته روشن آن است که توسل به این ابزار گودال پارودکسال و تناقضات حیات سیاسی وی را عمیق تر و گسترده می سازد. افزون بر آنکه آتش بحران و جنگ را در افغانستان داغ تر و شعله ور تر نگه می دارد. هیچ نانی را در آتش داغ این تنور نمی توان پخت، نه نان حکومت اسلامی را، نه نان حکومت قومی را و نه نان حکومت مدنی و شهروندی را.

اندیشمند


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
اشرف غنی
برشنا
نظرات بینندگان:

>>>   از اين إنسان مريض كاري ساخته نيست، از جواني به اذيان گوئي و لاف نام دارد، نه پشتون و نه هندو و حتي نه فاميلش از او پشتيباني خواهد كرد ، و انشاءالله نه در حيات و نه در مماتش صعود را خواهد ديد، و بزودي از كمود به .....نزول خواهد كرد، چون تعصب و ريختن خون نا حق مردود است.

>>>   گُــــــلــک بیشتر از نردبان آی اس آی پیشرفت میکند
تمام سخنان گلو دو جنبه دارد یا قومی یا پاکستانی مثلا میگوید از جنگ افغانستان پاکستان ضرر کرده !!!!
حتی یک طفل هم می فهمد که پاکستان بیشترین سودرا از جنگ افغانستان حاصل کرده بهمین سبب می خواهد جنگ ادامه یابد
اگر ضرر میکرد همان سی سال قبل جنگ را متوقف میساخت

>>>   آیا مردم پکتیا بوت نداشتند که مانند مردم با شهامت هرات هنگامی که گلبدین به تفرقه افگنی کمپاین میکرد به دهن او میزدند. اگر بوت نداشتند چپلی هتماَ داشتند چرا هنگام تفرقه افگنی گلبدین به دهنش نزدند. این کار وانمود میسازد که مردم پکتیا برخلاف ادعای خودشان از هیچ نوع غیرت افغانیت در قبال وحدت ملی کشور برخوردار نیستند. زیرا هرنقاق افگن هرچه بگوید برایش کف میزنند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است