رسانه خط قرمز دولت است
جامعه مدنی و رسانه ها باید در موضوع اطلاع رسانی در چوکات قانون برخورد کنند و خود را یک پل واسطه میان دولت و مردم بشمارند نه یک اپوزیسون سیاسی مخالف حکومت 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۲۶    ۱۳۹۶/۱۰/۳ کد خبر: 143614 منبع: پرینت

نشست ملی بزرگداشت از یک سالگی کمیته مشترک رسانه ها و حکومت با حضور سرور دانش معاون دوم رییس جمهور، محمد فرید حمیدی دادستان کل کشور و سید فاضل سنچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ در مرکز رسانه های حکومت برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رساني افغانستان(afghanpaper)، سرور دانش معاون دوم رییس جمهور امروز یکشنبه 3 جدی 96 در این مراسم گفت: افغانستان علی رغم چالش های بسیاری که در طول تاریخ داشته است در عرصه آزادی بیان و اطلاع رسانی شاهد تحولات مثبت و پیشرفت های چشمگیر بوده است و می توانیم ادعا کنیم که در یک و نیم دهه اخیر در عرصه رسانه گری به اندازه یک و نیم قرن گذشته شاهد توسعه و پیشرفت بوده ایم.

دانش بیان کرد: در زمان امارت طالبان تنها رادیو شریعت و نشریه شریعت فعالیت رسانه ای داشت اما امروز مطابق دیتا بیس وزارت اطلاعات و فرهنگ ؛ 366 شبکه رادیویی، 203 شبکه تلویزیونی، 72 روزنامه، 354 هفته نامه، 344 مجله، 73 آژانس خبری و 189 مطبعه و در مجموع 2455 رسانه و موسسه به نام های مختلف راجستر شده اند و جواز فعالیت گرفته اند.

معاون دوم رییس جمهور افزایش فعالیت رسانه ها را نشان روحیه ترقی خواهی و آزادی طلبی مردم خواند و اظهار کرد: استعداد سرشار مردم برای پذیرش ارزش های نوین جهان معاصر نشانه این است که افراطیت، تروریزم و جنگ طلبی در میان مردم جایگاه نداردو همه این پدیده های نفرت آور محصولات وارداتی هستند.

وی افزود: سایه سنگین افراطی گری و تاریک اندیشی بر سر مطبوعات هنوز هم گسترده است و موانع ساختاری هم ازجمله محدودیت هایی است که بصورت آگاهانه و نا آگاهانه و بصورت خود سامان جلوی بروز عقیده و آزادی بیان را می گیرد و باعث خودسانسوزی در رسانه ها می شود.

دانش، گزارش اخیر سازمان گزارشگران بدون مرز را که در آن افغانستان سومین کشور خطرناک برای خبرنگاران معرفی شده بود نگران کننده خواند و تصریح کرد: خواستگاه مناسبات و تعاملات اجتماعی و سیاسی در کشور بگونه ای است که هر کس به خود حق می دهد آزدی بیان را مخدوش سازد. گروه های افراطی مسلح و غیر مسلح و همچنین افراد مسلح غیر مسوول و زورمندان محلی از عوامل تشدید خشونت، محدودیت و خودسانسوری بر مطبوعات هستند.

معاون دوم رییس جمهور درخصوص کارکردهای حکومت در زمینه آزادی بیان گفت: تصحیح و توشیح قانون دسترسی به اطلاعات در نخستین روزهای آغاز بکار حکومت و فرمان 7 مادهی رییس جمهور که مخاطب آن مقام های حکومتی بودند از جمله اقدامات حکومت برای مرتفع شدن موانع از پیش روی مطبوعات بود و در این راستا کمیسیون خاص دسترسی به اطلاعات نیز ایجاد شد.

این مقام حکومت، ایجاد کمیته هماهنگی مشترک میان رسانه ها و حکومت در کابل و ولایت ها را آغاز حرکتی مهم از سوی حکومت خواند و گفت: از دید حکومت افغانستان رسانه ها عنصر اصلی دمکراسی و تامین حقوق شهروندی و اساس شکل گیری دولت قانون است و بدون آن آزادی فکر و اندیشه و حاکمیت قانون معنا نخواهد داشت.

با وجود اینکه نهادهای مبارزه علیه خشونت خبرنگاران همواره از بررسی نشدن پرونده های خشونت علیه کارمندان رسانه ای اعتراض دارند و چنانچه بتازگی نیز نگهبانان گارد محافظت بانوی نخست کشور با توهین به خبرنگاران آنان را که برای پوشش خبری به یک نمایشگاه رفته بودند بیرون کردند باز هم دانش اصرار دارد که حکومت از آزادی بیان و آزادی رسانه ها حمایت قاطع دارد و دراین خصوص می گوید: آزادی بیان و رسانه ها در همه حالات برای دولت افغانستان یک خط قرمز است و به هیچ کس اجازه تعرض به آن داده نمی شود.

وی تصریح کرد: تکنولوژی معاصر کار رسانه را آنچنان نهادینه و ماندگار کرده است که کسی به آسانی نمی تواند زبان رسانه را ببندد و یا حق آزادی بیان را از مردم سلب کند.

این مقام حکومتی، همکاری مسوولانه جامعه مدنی و رسانه ها با حکومت را یک ضرورت خوانده و اظهار کرد: جامعه مدنی و رسانه ها باید در این موضوع در چوکات قانون برخورد کنند و خود را یک پل واسطه میان دولت و مردم بشمارند و نه یک اپوزیسون سیاسی مخالف حکومت.

دانش گفت: اطلاع رسانی و فعالیت رسانه ای محدود است به اینکه مغایر امنیت ملی کشور و یا در تضاد با نظم و امن عامه و موجب نقض حقوق شخصی افراد نباشد و همچنین باعث نفرت پراکنی های قومی، زبانی و ترویج خشونت نشود.

وی افزود: اطلاع رسانی اگر در چوکات قانون نباشد باعث هرج و مرج و اخلال نظم عمومی خواهد شد.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
دانش
رسانه ها
نظرات بینندگان:

>>>   خانه دانش با این سیاستش اباد!
شخص قابل احترام است
پشتون

>>>   Ariaie
شعار وحدت در اين چند دهه براى مردم چى داده است؟ هيچ
سياست مصلحت جز نقصان، چى سودى رسانده است؟ هيچ
شكم صالح سير، حساب بانكى اش پر، از ان مادر و پدر گرسنه بدخشان و اندراب كه اولاد خود ، حاصل زندگى خود را با دستان خود دفن كرده اند و ميكنند، و براى نان يتيم و بيوه زن فرزند خود جز خدا تكيه گاه ندارند ، چى اطلاعى دارد؟
مردم ! در هيچ جاه دنيا حق با تضرع گرفته نشده، اگر دشمنان انسانيت وجدان داشتند نياز به بحران نبود، خود ميساختند اين ويران شده را!

>>>   Farid
آنچه در کشور می گذرد ؛ برآیند تمامیت خواهی ، تمرکز طلبی و قومی سازی قدرت است و این بسیار بد است ، برای همه بد است ، برای تمام قوم های ساکن در سرزمین ما بد است ، برای مردم بداست ، برای تفاهم و مصالحه و اجماع بد است ، برای پیشرفت و خوشبختی ما بد است ، برای منطقه و همسایه ها بد است ... تاکید بر تداوم این بد برای همه بیشتر بدی و ویرانی می آورد . نه گفتن به این همه بد و بدی ستودنی است .

>>>   یکی از معامله گران تاریخ افغانستان آقای دانش میباشد ونه به هویت که دارد بار ندارد به برای چوکی مردم خود را به معامله گرفته است مانند خلیلی .
زره


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است