سهم شورای امنیت در جنایات جنگ یمن
 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۴۸    ۱۳۹۶/۱۱/۲۹ کد خبر: 146888 منبع: پرینت

کمیته کارشناسی سازمان ملل با ارسال گزارشی به شورای امنیت ضمن تشریح ابعاد فاجعه انسانی در یمن از «فروپاشی کامل» این کشور خبر داده و تصریح نموده است که جنگ سه ساله ایتلاف سعودی باعث شد دیگر کشوری به نام یمن، عملاً وجود نداشته باشد.

براساس این گزارش، آنچه باقی مانده، تکه‌های جدا افتاده از یکدیگر است که در هر قسمت، گروهی حاکم است و فقط بر بخشی از سرزمین یمن تسلط دارد. کمیته کارشناسی با تاکید بر نابودی کامل زیرساخت‌ها بر اثر جنایات جنگی ایتلاف سعودی نسبت به عواقب بحران انسانی بی‌سابقه در این کشور هشدار داد و قویاً خواستار یک اقدام فوری برای پایان دادن به جنگ یمن شد.

نکات مهمی که باید مورد توجه قرار گیرند یکی این است که جنایات سازمان یافته ائتلاف سعودی با بهره گیری از قطعنامه شورای امنیت صورت گرفته و در واقع شورای امنیت نخستین جرقه جنگ یمن را زده و این کشور را به چنین فلاکتی انداخته است. نکته مهم‌تر آنکه سازمان ملل تا این مرحله نیز به خوبی از ابعاد فاجعه در یمن آگاه بوده ولی هیچ اقدام جدی و موثری برای توقف جنگ در یمن صورت نداده است. علاوه بر این در بسیاری از موارد، ریخت و پاش‌های مالی و باج دادن عربستان و متحدانش باعث عدم انتشار گزارش‌های سازمان ملل درباره فاجعه یمن شده و در سایر موارد نیز با کمرنگ جلوه دادن یمن و سرپوش گذاشتن بر جنایات جنگی ایتلاف سعودی، عملاً به تشدید بحران و ادامه جنگ در یمن دامن زده است.

با این حال، مقامات سازمان ملل بارها بر ابعاد گسترده اوضاع فاجعه آمیز یمن تاکید کرده‌اند و از جمله گوترش دبیرکل سازمان ملل، جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن را «احمقانه و بیهوده» نامیده است لکن در میدان عمل شاهد هیچگونه اقدام جدی و بازدارنده‌ای که زمینه‌های توقف جنگ را فراهم سازد نبوده ایم.
اگرچه جنگ احمقانه و بیهوده یمن به استناد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل شکل گرفته ولی جای تعجب است که شورای امنیت همچنان در قبال روند تحولات ضدانسانی در یمن ساکت است و حاضر نیست برای توقف این جنگ، اقدامی صورت دهد. این نکته از آن جهت اهمیت دارد که آمریکا و انگلیس در اتاق جنگ ایتلاف سعودی حضور فعال و مستمر دارند و در واقع در جریان جزئیات فجایع یمن هستند و لحظه به لحظه می‌دانند چه جنایاتی در یمن توسط هم پیمانانشان صورت می‌گیرد.

دلایل اصلی سکوت شورای امنیت به خوبی روشن است. نخست آنکه این فاجعه با مجوز این شورا صورت گرفته و نکته مهم‌تر اینکه در واقع آمریکا، انگلیس، فرانسه و بسیاری از کشورهای صادر‌کننده اسلحه به عربستان، امارات و سایر اعضای ائتلاف سعودی از ادامه جنگ و حتی تشدید آن بهره می‌برند و بسیاری از سلاح‌های جدید خود را در یک جنگ واقعی مورد آزمایش قرار می‌دهند. بعلاوه فرصت فروش اسلحه به جنایتکارانی که هیچ حد و مرزی در جنایت و شرارت ندارند، به راحتی به دست نمی‌آید که آمریکا و انگلیس از آن به سادگی چشم پوشی کنند.

با نگاهی به کارنامه سیاه ایتلاف سعودی در یمن، بهتر می‌توان دریافت که ایتلاف با چراغ سبز اعضای شورای امنیت و حتی تشویق آنها به جنایت و شرارت بیشتر، در یمن به کشتار، تخریب و جنایت پرداخته‌اند. نکته قابل تامل این است که علاوه بر بمباران‌های مداوم بیمارستان‌ها، مناطق مسکونی، زیرساخت‌ها و مراکز تجمع مردم یمن از جمله بازارها، مدارس، محاصره زمینی، دریائی و هوائی این کشور به فاجعه انسانی در یمن ابعاد تازه‌ای داده است. با تخریب زیرساخت‌ها از جمله شبکه‌های آبرسانی در شهرها و روستاها، طیف وسیعی از بیماری‌های واگیردار از جمله وبا و تیفوئید رایج شده و هزاران تن از جمله کودکان و افراد سالخورده را قربانی جنایات ائتلاف سعودی کرده است.

علاوه بر این، تشدید محاصره باعث بروز قحطی شده و مطابق آخرین آمارهای رسمی حدود 22 میلیون تن در معرض قحطی و گرسنگی هستند و از سوءتغذیه به شدت رنج می‌برند. آنچه جنایتکاران جنگی در ائتلاف سعودی را گستاخ‌تر کرده، حمایت آشکار و نهان آمریکا و انگلیس از آنها است که به ویژه با جانبداری آمریکا از آل سعود در جریان عملیات تلافی جویانه ارتش و نیروهای مقاومت مردمی یمن علیه مراکز حساس و تاسیسات نظامی عربستان از جمله شلیک موشک بالستیک به فرودگاه بین‌المللی ریاض، ابعاد جدی‌تری به خود گرفته است.

در واقع جنایتکاران جنگی و حامیان آنها تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند اراده ملت سلحشور یمن را به رسمیت بشناسند و همواره مدعی بوده و هستند که عملیات نظامی علیه ایتلاف سعودی، نه از جانب ارتش و نیروهای مردمی یمن بلکه توسط ایران صورت می‌گیرد! موضوع مهم‌تر به تعجب جنایتکاران جنگی از مقاومت مردم سلحشور یمن باز می‌گردد که هرگز انتظار نداشته‌اند شاهد چنین استقامت مستمری از جانب نیروهای مقاومت یمن باشند ولی هنوز هم باور نمی‌کنند که علیرغم آن همه جنایت و شرارت، ممکن است ملت یمن حاضر به تسلیم نباشد بلکه به عکس، درصدد انتقام گرفتن از جنایتکارانی است که یمن را به چنین ورطه‌ای انداخته‌اند.

اگر قرار باشد روزی عدالت در جنگ احمقانه و بیهوده ایتلاف سعودی در یمن اجرا شود، یقیناً تمامی سران و مقامات نظامی – سیاسی رژیم‌های تشکیل دهنده این ایتلاف باید پاسخگوی جنایات و شرارت‌های خود باشند. جای سوال است که سعودی‌ها، امارات و برخی دیگر از اعضای ایتلاف، از این پس چگونه می‌توانند روی آرامش به خود ببینند درحالی که برای یک دوره تقریباً سه ساله، سرزمین یمن را به کلی شخم زده اندو تمامی زیرساخت‌های یمن را به کلی از بین برده‌اند؟ کما اینکه باید گفت شورای امنیت نیز در جنایات جنگ یمن سهم عمده‌ای دارد.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
یمن
شورای امنیت
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است