راز پاسپورت جعلی اون
 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۰۹    ۱۳۹۶/۱۲/۱۴ کد خبر: 147919 منبع: پرینت

رسانه‌های جاپان از بعضی مقام های نقل کردند که کیم جونگ-اون و برادرش، جونگ-چول در سال 1991 با پاسپورت‌های برزیلی به توکیو آمده بودند.

هفته گذشته، مدارک و شواهد تازه‌ای به دست آمد که نشان می‌دهد کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، و کیم جونگ-ایل، پدر و خلف او، در سال‌های دهه 1990 پاسپورت‌های برزیلی جعلی تهیه کرده بودند.

خبرگزاری رویترز کپی اسنادی را به دست آورده که در آن کیم جونگ-اون با نام “جوزف پواگ” (فرزند ریکاردو و مارچلا) و پدرش نیز با نام “لیونگ توچوی” معرفی شده اند.

یک منبع اطلاعاتی برزیل گفته این اسناد اصل است و در سفارت برزیل در پراگ، پایتخت جمهوری چک، صادر شده. منابع اطلاعاتی دیگری نیز گفته‌اند از این مدارک برای درخواست ویزای کشورهای غربی استفاده شده بود، هر چند تایید نکرده‌اند که آیا ویزاهای مربوطه صادر شده بودند و یا این‌که در صورت صدور، از آنها استفاده شده بود یا نه.

ولی خانواده رهبر کوریای شمالی چه نیازی به این پاسپورت‌های جعلی داشته اند؟ و چرا اصلا برزیل؟

ماجرا از چه قرار بوده؟

شاید این اسناد شواهد کافی و قطعی به دست ندهند، ولی به هر حال این اولین بار نیست که ارتباطی بین پاسپورت‌های برزیلی و خانواده کیم کشف می‌شود.

در سال 2011 نیز رسانه‌های ژاپن از بعضی مقام های نقل کردند که کیم جونگ-اون و برادرش، جونگ-چول در سال 1991 با پاسپورت‌های برزیلی به توکیو آمده بودند تا سری به دیزنی‌لندِ این شهر بزنند. گفته می‌شود که برادر نانتیِ جونگ-اون، کیم جونگ-نام، در سال 2001 وقتی قصد داشته با پاسپورت جمهوری دومینیکن وارد جاپان بشود — ظاهرا او هم می‌خواسته دیزنی‌لند را ببیند — لو می‌رود. ظاهرا تهیه پاسپورت‌های جعلی چندان خانواده کیم را به دردسر نیانداخته است.

ولی چه نیازی به این پاسپورت‌ها داشته‌اند؟

در سال‌های دهه 1990 کوریای شمالی درگیر جنگ سرد بود. در آن سال‌ها حامی و متحد اصلی این کشور، یعنی اتحاد جماهیر شوروی، دیگر به تاریخ پیوسته بود. کوریای شمالی با قحطی و فقر دست به گریبان بود، و از جانب جامعه بین‌المللی نیز طرد و دچار انزوای بین‌المللی شده بود، و میلیون‌ها دالر به کشورهای خارجی مقروض بود.

در دیپلماسیِ دوران پس از جنگ سرد، تعداد دوستان و متحدان کوریای شمالی کم و کم‌تر می‌شد، و به این ترتیب پاسپورت این کشور نیز مدام ارزش خود را از دست می‌داد. به همین دلیل، خانواده رهبر کوریای شمالی نیز احتمالا ترجیح می‌داده از نظرها پنهان بماند و توجه جلب نکند.

دکتر جان نیلسون-رایت متخصص کوریای شمالی در اندیشکده چتم‌هاوس است که به مسایل امنیتی می‌پردازد. او معتقد است عجیب است که کیم جونگ-ایل، که در آن سال تنها 2 سال از رهبری‌اش می‌گذشت، تصمیم می‌گیرد که با پاسپورت جعلی به خارج از کشور سفر کند.

او میگوید “چرا [کیم جونگ-ایل] می‌خواسته دست به همچین کاری بزند؟ تصویری که از کیم جونگ-ایل وجود داشت او را آدمی نشان می‌داد که اهل ریسک نبود. می‌دانیم چندباری به مسکو و پکن سفر کرده بود، ولی برای این سفرها احتیاجی به پاسپورت نداشته. بنابراین، شاید بشود گفت که می‌خواسته برای خودش و پسرش مقدمات یک فرار احتمالی را از کوریای شمالی ترتیب دهد — که البته واقعاً عجیب می‌شد.”

رسانه‌های جاپان می‌گویند این اولین باری نبوده که کیم جونگ-اون پاسپورت جعلی برزیلی تهیه کرده است

به گفته نیلسون-رایت، این اسناد نشان می‌دهد که کره شمالی “ناامن‌تر و متزلزل‌تر از چیزی بوده که ما فکر می‌کردیم.”

ولی چرا پاسپورت برزیلی؟

آن‌طور که یکی از مقام های برزیل در سال 2011 به خبرنگار الجزیره گفته، تصور رایج این است که به دلیل تنوع جمعیتی برزیل، تقریبا هر کسی می‌تواند برزیلی باشد و به همین دلیل، پاسپورت‌های برزیلی مشتری‌های زیادی دارند.

آیا فرصت صلح آمریکا و کوریای شمالی تمام می‌شود؟

اما اطلاعات و آمار زیادی برای تایید صحت این ادعا دست کم در سال‌های اخیر در دست نیست. بنابر آماری که شرکت وکاتیو (Vocativ) در سال 2015 منتشر کرده، پاسپورت برزیلی جز گران‌ترین پاسپورت‌های جعلی در “دارک‌وب” یا “شبکه سیاه” بوده، در نتیجه نمی تواند پرطرفدار باشد. (“دارک‌وب” به شبکه‌ اینترنتی مخفیانه‌ای گفته می‌شود که برای مقاصد غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.)

اما در سال‌های دهه 1990، ماجرا فرق داشت. حتی خود دولت برزیل تصدیق می‌کند که تا پیش از سال 2006 که نکات امنیتی را افزایش داد، پاسپورت برزیلی به آن دسته از پاسپورت‌هایی تعلق داشت که بیش از همه جعل می‌شد.

خانواده کیم به راحتی می‌توانستند خود را بخشی از برزیلی‌هایی جا بزنند که تبارشان به آسیای شرقی برمی‌گردد، که جمعیت‌شان هم در برزیل زیاد است. توجه به این نکته هم جالب است که این پاسپورت‌‌ در سفارت برزیل در جمهوری چک صادر شده بود.

پس از “جنگ کوریا” (از 1950 تا 1953)، تا چند سال اقتصاد کوریای شمالی رشدی عجیب داشت. در همین دوره بود که روابط این کشور با کوریای شمالی استحکام یافت.

کد(6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
کوریای شمالی
پاسپورت
نظرات بینندگان:

>>>   این هم شبیه آنست که افغانها پاسپورت پاکستان میگیرند


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است