اگر صلح و ثبات در افغانستان برقرار نشود می بینیم که ناامنی در سراسر آسیای میانه گسترش پیدا می کند. برقراری امنیت هم در افغانستان نیازمند کشورهای همسایه است | ||||
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ | کد خبر: 148240 | منبع: | پرینت |
چندی قبل نخستین جلسه کمیسیون مشترک امنیتی افغانستان و ازبکستان برگزار شد. این جلسه امنیتی میان ازبکستان و افغانستان به رهبری حنیف اتمر مشاور امنیت ملی کشور و مشاور امنیت ملی ازبکستان برگزار شد.در این نشست هر دو طرف برایجاد برنامه های تطبیقی از بحر عملی شدن تفاهم ها برای تنظیم امور کمیسیون مشترک موافقت کردند. در این نشست هر دو طرف در کنار بحث در مورد گسترش همکاری های دو جانبه و چند بعدی صلح و تطبیق پروژه های توسعه دراز مدت را برای امنیت و ثبات منطقه مهم دانستند. دفتر شورای امنیت ملی می گوید که در این نشست همچنان در مورد مبارزه علیه هراس افکنان جهانی و قاچاق مواد مخدر بحث و تبادل نظر صورت گرفته است. قرار است باز هم چنین نشستی میان این دو کشور برگزار شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، نقیب الله هاشمی عضو شورای ولایتی کابل در برنامه «چشم انداز» گفت: ما باید از این موضوعات به نفع منافع علیای کشور خود استفاده کنیم. روابط حسنه با کشورهای منطقه باعث می شود که صلح و ثبات ایجاد شود.
وی، در خصوص ضعف سیاست خارجی کشور بیان داشت: متاسفانه ما تابحال سیاست خارجی محکم و استوار نداشته ایم. اگر می داشتیم می توانستیم به طور نسبی حداقل امنیت مردم را تامین کنیم. می توانستیم با همسایه ها روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی داشته باشیم. اگر صلح و ثبات در افغانستان برقرار نشود می بینیم که ناامنی و بدامنی در سراسر آسیای میانه گسترش پیدا می کند. برقراری امنیت هم در افغانستان نیازمند کشورهای همسایه است. ما باید روابط دیپلماتیک با آنها داشته باشیم تا با همکاری آنها صلح و ثبات بوجود بیاوریم.
هاشمی، در خصوص نتیجه این نشست می گوید: نخستین جلسه این کمیسیون بوده است و از طرف افغانستان مشاور امنیت ملی در این نشست شرکت کرده است. هدف از این نشست هم همکاری های دوجانبه و ایجاد ثبات در منطقه است. هدف مشخص است و کمیسیون مشترک امنیتی میان دو کشور همسایه ایجاد شده است. اگر این کمیسیون اساسی و درست کار کند و دوام دار باشد و پلان ها و استراتژی های اساسی و خاص داشته باشد هیچ شکی نیست که می تواند در تامین امنیت و کاهش قاچاق مواد مخدر موثر واقع شود.
این عضو شورای ولایتی کابل، شرط ایجاد امنیت با چنین نشست هایی را چنین بیان کرد: برای این موضوع باید تفاهمنامه هایی که میان دولت افغانستان و ازبکستان امضا شده است عملی شود. همچنین دو کشور باید فعالیت های خود را بهبود بخشند و تطبیق کنند. سوم توافقنامه هایی هم که قبلا امضا شده است تطبیق کنند.
وی، قبول پیمان های امنیتی غربی بدون مشورت با مردم و در نظر گرفتن نفع کشور را موجب ناامنی و بی ثباتی در منطقه و افغانستان می داند و اظهار داشت: می دانیم زمانی که جنگ از جنوب افغانستان به شمال افغانستان انتقال پیدا کرد و گروه دیگری به نام داعش پیدا شد و عملا در افغانستان حضور فیزیکی پیدا کرد کشورهای آسیای میانه احساس خطر کردند و سرحدات خود را در تهدید دیدند. این به ضعف سیاست مداران ما برمی گردد که اجازه می دهد از خاک ما دیگر کشورها تهدید شوند. ما اگر یک کشور مستقل، آزاد و با ثبات باشیم و برای منافع کشور خود کار کنیم می توانیم هم با کشورهای همسایه و هم با کشورهای بزرگ جهان روابط دیپلماتیک داشته باشیم و نگذاریم هیچ کسی از کشور ما کشور دیگری را تهدید کنند. اما متاسفانه ما چنان به کشورهای خارجی و غربی وابسته هستیم که اینجا تبدیل به میدان جنگ های نیابتی شده است. ای کاش ما اینهمه وابسته نبودیم و قبل از امضای پیمان های استراتژیک و امنیتی آنها را بررسی می کردیم که چقدر از آنها به منافع علیای کشورمان است و چقدر از آنها به نفع مان نیست. ما بدون اینکه بسنجیم این پیمان ها چقدر به نفع کشورمان است و چقدر به ضررمان است پیش از پیش از آن استقبال می کنیم و آن را در رسانه ها اعلام می کنیم و آن را قبول می کنیم.
هاشمی ادامه داد: بعد از آن فهمیدیم که این پیمان بدرد ما نخورد. ما را ضعیف نگاه داشت، حکومت را ضعیف نگاه داشت و برای امنیت هم کاری انجام نشد و بدتر شد. آمریکایی ها به ما پول می دهد که ما اختیار کشورمان را به آنها بدهیم. در حالیکه کشورهای دیگر با اینکه فقیر هستند اما با استقلالی که دارند بمب اتم می سازند و از لحاظ تکنولوژی بسیار از ما جلوتر هستند. اما ما آنقدر وابسته هستیم که در روز دوم تحلیف ریاست جمهوری پیمان استراتژیک را قبول می کنیم و نه پایگاه به آمریکایی ها دادیم و اجازه دادیم که اینجا میدان رقابت های جهانی شود و از این لحاظ همسایه های ما هم به شدت نگران شوند.
کد (30)
>>> Lalzad
تاریخ حسین شاهی نوشته امام الدین حسینی در ۱۷۹۸ م!
================================
(در عصر سلطنت شاه زمان درانی)
در شهر کابل از قدیم بود و باش مردم تاجیک فارسی گوست. الحال از زمانیکه شهر مذکور پایتخت سلاطین درانیه شده، مردم افغان درانی و مغول قزلباش وغیره که ملازمان بادشاهان مذکور اند، وطن اختیار کرده، عمارت عالی درست کرده اند.
شهریست مختصر، اما خوب معمور است. اجناس هر اقلیم یافته میشود. خصوص، اجناس ممالک ایران و توران (ترکستان) از قسم اسپ و پارچه ابریشمی خوب یافت می شود و هر کسی که از خراسان و ایران و توران بسمت هندوستان اید، البته بکابل آمدنش ضروریست.
بازاری دارد مسقف، بسیار خوب ساخته، خشت و سنگ و گچ بکار برده اند و جای جایش برای روشنی وا گذاشته اند و این بازار مسقف چارسو است، از بنا های علیمردان خان ایرانی که او در اوایل از امرای سلاطین صفویه بود. بعد از آن بدرگاه خلایق پناه، بادشاه والاجاه، دین پناه، حضرت شهاب الدین صاحب قران ثانی، شاهجهان کورگانی، انارالله برهانه رسیده، برتبه بلند امیرالامرا سر افراز شده بوده است.
دراین شهر اکثر زلزله می شود. مردم این شهر یعنی کابلی ها بسیار درشت و جنگجوی و مفتن اند. عمارات این شهر اکثر خام از گل است و بادشاهان درانیه معه قبایل و شهزاده ها اکثر در بالاحصار دارالسلطنت کابل می باشند.
>>> داکتر امیر انصاری
جناب لعلزاد! قلمتان رسا باد! ابن بطوطه و معجم البلدان ممکن تصویری خیالی کشیده بودند ولی این مورخ از نزدیک دیده و در کابل زیسته!
>>> امیر انصاری Rahmatsho Mahmadshoev درست است ولی دوباره ترمیم شده بود تا اینکه در دهه 1940 میلادی توسط غلام محمد فرهاد، رهبر و بنیاد گذار حزب افغان ملت و هم چنان شهردار کابل، یک جاده ی وسیع از سینما پامیر تا چمن حضوری کشیده شد و در اثر آن شهر کهنه ی کابل با آباده های تاریخی آن تخریب شد. نا گفته نه باید گذاشت که تخریب چند باره تندیس های بودا در بامیان و بالآخره انفجار دادن آن توسط طالبان سریال تراژیک پاکسازی هوتی و فرهنگی خلق تاجیک در افغانستان است
>>> سیف الله ساعی
ازتاریخ درخشان وزیبای کابل قدیم یادی ونشانی، برگذشته های یکدلی ویکدستی سلام...
>>> Badry
چهار باغ بنای روضه مزار و بازار سرپوشیده تاریخی مزار را هم پره ماچ والی شوونیست اوغانی به بهانه ماستر پلان تخریب کرد .
>>> از همسایهای افقانستان ............تر وجود ندارد یکیش پاکستانه
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است