رییس جمهور در جلسه شورای اقتصاد
 
تاریخ انتشار:   ۲۲:۱۹    ۱۳۹۷/۱/۸ کد خبر: 149103 منبع: پرینت

رییس جمهور غنی: انتقال انرژی برای ما اهمیت خاص دارد و ما می‌توانیم به اندازۀ گمرکات در این بخش عواید داشته باشیم.
جلسۀ شورای عالی اقتصاد به‌‌ریاست محمداشرف غنی رییس‌جمهوری اسلامی افغانستان، در ارگ دایر گردید.

دراین جلسه، روی گزارش پیرامون چگونگی کاهش و افزایش تعرفه و تاثیرات اقتصادی آن، طرح پیشنهادی سرمایه‌گذاری صنعت پیش‌ساخت توسط شرکت حبیب گلزار و گزارش پروژۀ ساختمانی فاز اول مکروریان پنجم، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

ابتدا، رییس‌جمهور غنی صحبت کرد و از وزارت تجارت و دیگر نهادهای مربوطه خواست تا برای صادرات میوه‌جات و سبزی‌جات، طرح واضح خویش را ترتیب کنند. وی افزود که بازارهای قزاقستان و روسیه برای دریافت سبزی‌جات و میوه‌جات افغانستان، باز است.

همچنان، رییس‌جمهور گفت که ازبکستان در قسمت کاهش تعرفه با افغانستان همکاری می‌کند و بعضی محلات را در ترمذ در اختیار افغانستان می‌گذارد تا میوه‌جات و سبزی‌جات خویش را بسته بندی کند.
وی افزود که وزارت‌های معادن و پترولیم و تجارت و صنایع و همچنان اتاق تجارت روی سنگ مرمر کار کنند و ما می‌توانیم مبلغ ۵۰۰ میلیون دالر سالانه از صادرات آن، عواید حاصل کنیم.

رییس‌جمهور غنی تصریح کرد که در رابطه به انتقال انرژی هم پیشرفت های خوبی صورت گرفته و پروژه کاسا یک هزار و تمدید لین برق ۳۰۰ میگاوات برق ترکمنستان به پاکستان و انتقال برق از سرخان ازبکستان به پلخمری که مشکلات کمبود برق در ولایات شمالی، کابل، ننگرهار و شمار دیگر از ولایات را حل خواهد کرد، در مراحل پایانی قرار دارند.

رییس‌جمهور با اشاره بر اینکه در پروژۀ فایبر نوری هم پیشرفت‌های خوبی صورت گرفته است، گفت که انتقال انرژی برای ما اهمیت خاص دارد و ما می‌توانیم به اندازۀ گمرکات در این بخش عواید داشته باشیم.

سپس نجیب الله وردک معین گمرکات وزارت مالیه در خصوص چگونگی کاهش و افزایش تعرفه و تاثیرات اقتصادی آن از جمله چارچوب حقوقی اتخاذ سیاست‌ های تعرفوی، باند تعرفوی، مجالس کمیتۀ تعرفه در سال ۱۳۹۶، کاهش تعرفۀ هشت قلم سنگ‌های صادراتی، افزایش تعرفوی ۳۳ قلم زراعتی، کاهش تعرفه ۴۰۴ قلم تجارتی، افزایش و کاهش تعرفه شیر، گندم و مرغی دانۀ وارداتی و کاهش نرخ تعرفوی ۵ قلم مواد نفتی به جلسه معلومات ارائه کرد.

جلسه پس از بحث‌های همه‌جانبه فیصله کرد که بحث تعرفه ها هر سه‌ماه در جلسۀ اقتصادی مطرح گردد و روی آن صحبت شود.

رییس‌جمهور غنی هدایت داد که وزارت تجارت و ادارۀ احصاییه مرکزی یک منبع معلوماتی را در باره تعرفه ها آماده کنند تا خلاء معلوماتی در این بخش مرفوع گردد.

رییس‌جمهور افزود که تجارت و ترانزیت برای افغانستان اهمیت خاص دارد و ما از موقف خود در این بخش دفاع می‌کنیم و برای ما رشد اقتصادی مهم است. وی افزود که در بخش تجارت و ترانزیت، ما باید دستآوردهای مهم داشته باشیم.

متعاقباً، طرح پیشنهادی سرمایه‌گذاری صنعت پیش‌ساخت توسط شرکت حبیب گلزار از سوی یکتن از مسوولین وزارت شهرسازی به جلسه ارایه گردید.
جلسه، پس از بحث‌های همه‌جانبه فیصله کرد که باید در بخش صنعت پیش‌ساخت رقابت و همکاری میان فابریکه ها وجود داشته باشد.

در جلسه خاطرنشان گردید که تقاضای شرکت متذکره مبنی بر درخواست زمین مشخص گردد و فیصله صورت گرفت که ساحۀ خانه‌سازی به یک کامپلکس خانه‌سازی مبدل شود.

رییس‌جمهور در این رابطه گفت که برای شرکت‌ها یک میدان مسطح فراهم می‌کنیم. برای ما کیفیت مواد و استفاده از مواد داخلی مهم است.

محمد اشرف غنی افزود که وزارت شهرسازی و مسکن یک سیستم واضح نظارتی را ایجاد کند تا از کیفیت و کار کمپنی‌ها نظارت صورت گیرد. وی همچنان گفت که مدت زمان قراردادها با کمپنی ها باید مشخص شود.

بعداً گزارش پروژۀ ساختمانی فاز اول مکروریان پنجم از سوی سیدسعادت منصور نادری وزیر شهرسازی به جلسه ارایه گردید.

وی در مورد تاریخچۀ پروژۀ مکروریان پنجم و وضعیت موجودۀ آن و همچنان یافته های هیات موظف که بنابر هدایت رییس‌جمهور بخاطر بررسی پروژۀ متذکره توظیف شده بود، به جلسه ارائه کرد.

جلسه پس از بحث‌های همه‌جانبه فیصله کرد که این موضوع به شورای حاکمیت قانون و مبارزه علیه فساد اداری ارایه گردد تا در مورد آن تصامیم مقتضی گرفته شود و همچنان معلوم گردد، زمینِ که این پروژه روی آن تطبیق می‌شود، خصوصی است و یا دولتی.

رییس‌جمهور در این خصوص گفت که تصمیم‌گیری ما در رابطه به این موضوع باید دارای یک استناد حقوقی واضح باشد و از اینکه مقدار کار و مشکلات زیاد است، ما باید یک تحلیل واضح در این زمینه داشته باشیم.

کد (4)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
غنی
شورای اقتصاد
نظرات بینندگان:

>>>   طاهرپشتون
به غنى تسليم استم. بيشكت با اين پيشرفت ها ى اقتصادى ات. در7 سال أينده افغانستان را ز فقر نجاب ميدهى.

>>>   حرف زیاد و عمل درک ندارد امیدوار و امیدوار در اینده نزدیک این حرف ها چه درد ملت را مداوا خواهد کرد که تا حال نکرده ونه نتیجه این حرف های امید دادن ها را کسی ندیده این دولت جز حرف و امید وار کردن وعده دادن میان تهی دیگر هیچ کاری در بخش اقتصادی نکرده اند نمیدانم که بعضی کس ها روی چه اسناد و دلایل با حرفهای میان تهی عوام فریبانه ارگ ریاست جمهوری تسلیمی خود را ابراز میدارد شاید که از نفر های معاش بگیر فیسبوکی ارگ باشد .


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است