رییس جمهور در جلسه مدیریت موثر و تقسیم عادلانه آب
 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۲۰    ۱۳۹۷/۱/۲۹ کد خبر: 150001 منبع: پرینت

جلسۀ شورای عالی اراضی و آب عصر روز گذشته تحت ریاست محمد اشرف غنی رییس‌ جمهور در قصر چهار چنار ارگ ریاست‌ جمهوری دایر گردید.
در این جلسه، روی دومین گزارش افغانستان به کنوانسیون چارچوب تغییر اقلیم ملل متحد، گزارش وضعیت منابع آب و طرح انکشاف وادی هریرود و سیستم آبیاری در بند سلما بحث شد.

در بخش نخست، پس از بحث همه‌جانبه در مورد دومین گزارش افغانستان به کنوانسیون چارچوب تغییر اقلیم ملل متحد، رییس‌ جمهور غنی گزارش مذکور را در بخش ارقام ناقص خواند و تأکید کرد که باید ارقام گزارش در چارچوب، استاندارد گردد.
وی اضافه کرد که در اقلیم تغییرات آمده‌است و نیاز است تا عوامل پیشگیرانه از بدترشدن وضعیت اقلیم در کشور روی‌دست گرفته‌شود و در روشنایی یک نشست ویژه، پالیسی آب ساخته شود. رییس‌ جمهور گفت که ادارات ذیربط باید در قسمت ارتقای ظرفیت شان نیز کار نمایند.

در این گزارش به‌شمول مشکلات و پیشنهادات در سکتور محیط زیست کشور، پیرامون اوضاع ملی، انتشار گازهای گلخانه‌یی و ارزیابی آسیب‌پذیری و سازگاری، استراتیژی‌های ملی تغییر اقلیم و اقدامات ملی و پالیسی‌ها برای کاهش گازهای گلخانه‌یی بحث شده‌است.

در ادامه، طرح طی مراحل اسناد پروژه‌های استملاک از سوی مسوولین اداره اراضی به جلسه مطرح شد. جلسه پس از بحث‌های همه‌جانبه تأکید کرد که باید استملاک به حداقل برسد.
در طرح یادشده آمده‌است که براساس هدایت رییس‌ جمهور کشور، مردم که در نتیجه تطبیق پروژه‌های استملاکی متضرر می‌شوند باید آدرس مشخص وجود داشته‌باشد تا مشکلات زمین‌داری، جبران خساره و اسکان مجدد خویش را با حکومت شریک سازند.

سپس، گزارش وضعیت منابع آب و طرح انکشاف وادی هریرود و سیستم آبیاری در بند سلما زیر بحث قرار گرفت.
رییس‌جمهورغنی با تأکید براین‌که اقدامات اساسی در تقسیم و مدیریت آب به‌وجود آید گفت که ادارات مربوطه دراین زمینه هماهنگی لازم را ندارند و نوع همکاری و همکاهنگی باید واضح باشد.

رییس‌جمهور کشور بر مدیریت موثر حوزه‌های آب به‌شمول حوزه آب هریرود تأکید کرد و افزود که حوزه‌های آب به سطح هر ولایت بگونۀ معیاری مدیریت و به شکل عادلانه تقسیم گردد.
وی اضافه کرد که نیاز است تا برخی تعدیلات در قوانین آب به‌وجود آید و از ادارات ذیربط خواست تا ضمن پیشنهادات لازم دراین خصوص، بدیل‌ها را برای تعدیل مواد قوانین نیز ارائه نمایند که در آن عرف و قوانین سابق در نظر گرفته شده‌باشد.

رییس‌ جمهور تصریح‌داشت که لازم است تا در فرهنگ مدیریت آب تغییر بنیادی رونما شود و اجماع اساسی شکل گیرد. وی هم‌چنان گفت که تحلیل واضح اقتصادی برای سرمایه‌گذاری در بخش آب نیاز است.
رییس‌جمهورغنی برای حل مشکل توزیع آب، نقش همه اقشار به خصوص علمای دینی و نیروهای امنیتی را موثر خواند. وی در مورد احداث بندهای کوچک گفت که باید این بندها استندرد اعمار گردند و در صورت نیاز، از قطعات پیش‌ساخت کار گرفته‌شود.

علی‌احمد عثمانی وزیر انرژی و آب گفت که بخاطر بهبود وضعیت استفاده از آب، تدابیر اتخاذ گردد و مشکلات در ضایعات آب را از تأثیر کانال‌های خاکی، ساختمان‌های نامناسب و زمین‌های ناهموار عنوان کرد.

نصیراحمد درانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری نیز دراین رابطه گفت که اقلیم تغییر یافته و نیاز است تا در سیستم آبیاری و قوانین توزیع آب کشور، تعدیلات لازم به‌وجود آید.

کد (4)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
آب
رییس جمهور
نظرات بینندگان:

>>>   برای یک لحظه تصور کنید، اگر ما یک سیستم فدرالی می داشتیم، آیا همین موضوع تقسیمات عادلانۀ آب بدست حاکمان فدرال ها یک آلۀ زور، فشار و باجگیری علیه رقیبان شان درایالت های دیگر نمی بود؟؟
در کشور های غربی و پشرفته حکومت های قدرتمند مرکزی از خودمختاری فدرال ها جلوگیری می کند. اما چیزی که در افغانستان نداریم، همین قدرت مرکزی قوی ست.

>>>   1-استفاده موثر از آب
2 تثبیت منابع آب
3 تثبیت محلات نیازمند به آب
4 پیدا کردن شیوه موثر و ارزان رساندن آب از منبع به مناطق نیازمند به آب

>>>   غ در حال برنامه ریزی برای اسکان کوچی ها در پایین دست بند سلما است و با اینکار هرات به یکی از نا امن ترین ولایات چنان که غ می خواهد بدل خواهد شد.

>>>   غنی آدم کاری است اساس اقتصاد است

>>>   غنی روز های آخرش است.
کوچی ها باید تذکره بگیرند و در صورت مسکن گزین شدن از امتیازات کوچی بودن مستفید نشوند.
کوچی یعنی گله دار همیشه در حال کوچ


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است