تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ ۱۳۹۷/۱/۳۰ | کد خبر: 150026 | منبع: | پرینت |
افغانستان به ايجاد "انستيتيوت مصالحه" ضرورت دارد.
مصالحه يک پروسه ی هميشه در حرکت است. مصالحه جزو جداناپذير سياست است و مصالحه با تدابير سياسی تحقق می يابد، مصالحه ضرورت هر روز است، مصالحه در هر جا و هر زمان دارای محتوا و شکل يکسان نيست.
محتوا و شکل مصالحه با اهداف و خواسته های طرف ها در يک روياروی تعيين می شوند. انستيتيوت مصالحه می تواند تفکر مصالحه، تاريخ مصالحه، ضرورت مصالحه و ارزش هایی که بين طرفين منازعه اعتماد ايجاد می کند و طرف ها را به تفاهم و ديالوگ تشويق می کند ايجاد نمايند.
افغانستان بشدت به ارزش هایی ضرورت دارد که بر نفرت، انتقام، تعصب، تبعيض و ... غلبه کند و به ارزش هایی ضرورت دارد که بر ذهنيت و منطق جنگ و کشتار غلبه کند همچنان انستيتيوت مصالحه عناصری که در جامعه موجب نفرت، تعصب، دشمن سازی و ايجاد فاصله اجتماعی و بی باوری اجتماعی می شوند تشخيص و مطالعه کنند. ثبات و صلح در يک جامعه پيوسته و هميشه به مطالعه و تشخيص از يک طرف عناصر تقسيم کننده و از طرف ديگر به ارزش های یکجا کننده ضرورت دارد.
افغانستان خانه ی تفاوت ها، اختلافات و تضادها است و موجوديت همين تفاوت ها، اختلافات و تضادها است که ضرورت توافق و مصالحه را بوجود می آورد. در اين کشور هر روز و هر لحظه ضرورت تفاهم، ديالوگ و مصالحه احساس می شود.
انستيتيوت مصالحه می تواند در جامعه علاوه بر تصادمات و روياروی ها و جنگ ها موجود علل و امکانات بروز تصادمات، روياروی ها و جنگ های آينده را مطالعه و پيش بينی کند و راه های جلوگيری از آنها را بوجود آورند و نشان دهند که حاکميت کدام ارزش ها در جامعه می تواند در آينده افغانستان بدون جنگ و جنگ ها باشد.
در دنيای ما جامعه يکسان و يا جامعه بدون تفاوت ها، اختلافات و تضادها پيدا نمی شود مساله اساسی اين است که باید در جامعه راه ها و تدابيری وجود داشته باشد که اين تفاوت ها، اختلافات و ... به دشمنی تبديل نشوند.
دستگیر روشنیالی
>>> محترم دستگیر روشنیالی رییس انستیتوت مصالحه افغانستان:
قسمی که ما و شما خبر داریم، همه ساله یک تعداد زیادی ازجوانان ما در امتحانات کانکور، نمرات معیاری کانکور را پوره کرده نمیتوانند و در نتیجه از راه یافتن به دانشگاه ها و پوهنتون ها محروم میشوند.
چه میشود که ما و شما زمینه جذب این افراد بیگناه و کم نمره و کم سویه را، درین انستیتوت جذب کنیم.
زیرا آنها حد اقل خواهند فهمید که صدا از یک دست بر نمی آید و شما هرچقدر که نعره صلح سر بدهبد، اما جانب مقابل با حمله انتحاری و قتل و کشتار و حمله به سربازان و پاسگاه های امنیتی، جواب بدهند، امکانات صلح با آنها موجود نیست.
بنأ همین جوانان بیگناه و کم سواد ، از همین رهبران نا فهمی مانند کرزی و اشرف غنی و خلیلی و غیره، این موضوع را خوبتر درک خواهند کرد.
>>> پس یک وزیر مصالحه هم ضرورت میشه
>>> ما به دولت و رهبران با ابهت و شجاعت لازم داريم. صلح با تروريست و جنايتكار در هيچ اينستيتوت و فاكولته اي و كتابي وجود ندارد. هرچي هم كه ورق زنيد بازهم ملموس كردن واژه پاك و زيباي صلح است به سياستكاري هاي دروغين و زشت.
اگر ما مسلمانيم بايد بدانيم كه گروه شريري مثل ظالمان و طالبان هيچ وقت از صاحبان خود روگردان نيستند. و خداوند ج دستور نابودي گروه شري كه هيچ به صلح رو نميآورند را داده است .
بايد زور غالب باشد تا گفتگو با طالب باشد.
اين انيستيتوت بازي براي دادن مشروعيت دروغي و يافتن بهانه هاي بيشتر به روند دولت داري زمام داران ماست. تا در آينده هم همينطور ادامه داده شود.
باحترام
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است