تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ ۱۳۹۷/۲/۱ | کد خبر: 150114 | منبع: | پرینت |
روزنامه انگلیسی زبان 'اکسپرس تریبیون' پاکستان از قول منابع آگاه در دولت اعلام کرد که این کشور، آموزش نظامیان ایتلاف به اصطلاح ضدتروریستی تحت رهبری عربستان را برعهده می گیرد.
حدود سه سال پیش عربستان سعودی در اقدامی یک جانبه و بدون هماهنگی با برخی کشورهای مسلمان مناطق خاورمیانه، آسیا و آفریقا از جمله پاکستان، نام آنها را در فهرستی واحد قرار داد و نام آن را به اصطلاح ایتلاف «مبارزه با تروریسم» گذاشت.
جنرال 'راحیل شریف' فرمانده پیشین ارتش پاکستان نیز به عنوان ریاست به اصطلاح ایتلاف خودساخته «مبارزه با تروریسم» انتخاب شد.
پاکستان پس از کشمکش های فراوان در داخل کشور و با وجود مخالف سخت مردم، عضویت این ایتلاف را پذیرفت ولی اعلام کرد: هرگز در لشگرکشی های این ایتلاف به کشورهای منطقه یا هر کشور دیگر شرکت نمی کند، بلکه در زمینه فعالیت های آموزشی و لجستیکی در ایتلاف شرکت می کند.
ایتلافی که با وجود گذشت سه سال از تشکیل آن، هنوز اهداف و برنامه هایش را اعلام نکرده و کشورهای عضو هنوز نمی دانند با چه هدفی به عضویت اجباری این ایتلاف درآمده اند.
'شاهدخاقان عباسی' نخست وزیر پاکستان اخیرا در سفر به عربستان در شهر الجبیل با 'سلمان بن عبدالعزیز' پادشاه عربستان دیدار و درخصوص راه های ارتقای بیشتر مناسبات دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.
در دیدار 'شاهدخاقان عباسی' نخست وزیر پاکستان و 'سلمان بن عبدالعزیز' پادشاه عربستان که با پایان رزمایش یک ماهه «سپر مشترک خلیج (فارس)» انجام شد، دو طرف همچنین درخصوص شرایط منطقه گفتگو کردند.
براساس اخبار منتشر شده، خرم دستگیرخان وزیر دفاع، جنرال 'قمر جاوید باجوا' فرمانده ارتش، 'خان هاشم بن صدیق' سفیر پاکستان در عربستان و 'راحیل شریف' رییس ایتلاف به اصطلاح ضدتروریسم نیز در جلسه مذکور حضور داشتند.
البته جزییات اخبار این دیدارها، آن زمان در رسانه های پاکستانی منتشر نشد ولی روز جمعه روزنامه اکسپرس تریبیون چاپ پاکستان در خبری نوشت: دولت مردان پاکستان تصمیم گرفته اند، آموزش نظامیان ایتلاف سعودی را به عهده گرفته و آنها را با فناوری روز در زمینه آموزش دفاعی آشنا کنند.
این رسانه پاکستانی افزود: در دیدار سران عربستان و پاکستان، اوضاع سیاسی و تحولات نظامی در منطقه بررسی شده و تصمیم های مهمی در مورد فعالیت نظامیان ایتلاف سعودی گرفته شد.
مردم پاکستان و بسیاری از شخصیت های سیاسی، دینی، دانشگاهی و پارلمانی این کشور به عنوان بزرگ ترین قدرت نظامی و تنها قدرت هسته ای عضو ایتلاف خودساخته عربستان، از همان آغاز تشکیل ائتلاف، سخت مخالف پیوستن کشورشان به آن بودند.
این افراد و شخصیت ها معتقدند که ایتلافی که طراحان آن، نام ایران، سوریه و عراق را به عنوان بزرگترین قربانیان ترور در منطقه در فهرست ایتلاف قرار نداده است، هرگز نمی تواند ایتلافی صادق و موثر در مبارزه با تروریسم باشد.
براساس نظر کارشناسان و تحلیل گران سیاسی، بیم آن می رود که طراحان این ایتلاف اهدافی شوم از جمله ترویج فرقه گرایی در سر داشته باشند.
کد(6)
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است