تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ ۱۳۹۷/۳/۱۹ | کد خبر: 151776 | منبع: | پرینت |
حکومت اتریش روز جمعه اعلام کرد که ممکن است ۶۰ ملا امام و خانواده های شان را در چارچوب تلاش برای محدودیت «اسلام سیاسی» اخراج کرده و هفت مسجد را مسدود کند. این خبر باعث خشم ترکیه شده است که این امامان را تمویل می کند.
هِربِرت کیکل، وزیر داخله اتریش از حزب راستگرای «آزادی اتریش» می گوید: «گروهی که احتمالا از این اقدامات متاثر می شوند، ... متشکل از تقریبا ۶۰ امام اند». حزب دست راستی «آزادی اتریش» و حزب راست میانه «خلق اتریش» شرکای حکومت ایتلافی هستند. کیکل در یک نشست مطبوعاتی که در ویانا برگزار شد، گفت که احتمالا ۱۵۰ تن حق اقامت شان را در اتریش از دست می دهند.
انقره بلافاصله این اقدام را محکوم کرد. ابراهیم کالین، سخنگوی رئیس جمهور ترکیه در شبکه اجتماعی تویتر گفت: «تصمیم اتریش به بستن هفت مسجد و اخراج امامان با یک بهانه مسخره، بازتاب دهنده موج ضد اسلامی، نژادپرستانه و تبعیض آمیز در این کشور است».
در پی تحقیقات مقام های مسئول رسیدگی به مسائل مذهبی راجع به تصاویر کودکانی که در یک مسجد مورد حمایت ترکیه به بازی مشغول بودند، هفت مسجد مسدود خواهند شد. در این تصاویر که در ماه اپریل نشر شد، کودکانی را می توان دید که نبرد گالیپولی (جنگ امپراتوری عثمانی با نیروهای ایتلافی در جنگ جهانی اول) را بازآفرینی می کنند.
سباستین کورتس، صدراعظم اتریش از حزب راست میانه «خلق اتریش» گفت: «جوامع موازی، اسلام سیاسی و افراط گرایی در کشور ما جایی ندارند».
وزیر داخله اتریش گفت که روند اخراج امامان که در چندین مورد با اتحادیه فرهنگی ترکی-اسلامی «اتیب» ارتباط دارند، آغاز شده است.
وزیر داخله اتریش افزود که از نظر حکومت، این امامان به این مظنون اند که ممنوعیت تمویل خارجی ادارات مذهبی را در نظر نگرفته اند. (اتیب) بخشی از سازمان مسائل مذهبی ترکیه موسوم به دیانت است.
تصاویر این اطفال که توسط مجله هفتگی «فلتر» نشر شده است، پسران نوجوان را نشان می دهد که چگونه در یونیفورم ها حرکت می کنند، سلام نظامی می دهند، بیرق های ترکیه را به حرکت در می آورند و بعد خود را به مردن می زنند. سپس به اصطلاح «اجساد» این کودکان در یک صف چیده شده و بعد در بیرق ها پیچانده می شود. مسجدی که به این خاطر زیرسوال رفته است، توسط نهاد (اتیب) اداره می شود.
سازمان اتیب این تصاویر را در آن زمان محکوم کرد و این برنامه را «بسیار تاسف برانگیز» خواند و گفت که «پیش از این که این برنامه حتی به پایان برسد، آن را متوقف کرده است».
روابط ترکیه با اتریش مدت ها است که پرتنش است. کورتس از اتحادیه اروپا خواسته بود که مذاکرات با انقره برای پیوستن این کشور به اتحادیه را قطع کند.
هفته گذشته، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به کورتس حمله لفظی کرده و گفته بود: «این صدراعظم فاسد با ما مشکل دارد».
مهاجرت و ادغام موضوعات اصلی مبارزات انتخاباتی کورتس از «حزب خلق اتریش» و «حزب آزادی اتریش» بود که در سال گذشته برگزار شد.
در نشست خبری که روز جمعه برگزار شد، کورتس بسیار بر این تاکید کرد که این اقدام در چارچوب قانون تنظیم انجمن ها و اتحادیه های اسلامی انجام شده است. صدراعظم اتریش که در حکومت قبلی این کشور مقام وزارت را داشت، این قانون را طرح کرده بود و به تصویب رسانده بود.
کد (6)
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است