تاثير سنگين (ISI) بر سرنوشت سياسى پاكستان
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۲۲    ۱۳۹۷/۵/۴ کد خبر: 153073 منبع: پرینت

روز گدشته مردم پاكستان به پاى صندوق هاى راى رفتند تا نمايندگانشان را در پارلمان آن كشور انتخاب نمايند. هر حزبى كه بتواند بيشترين نماينده را به پارلمان وارد نمايد صدراعظم و حكومت آينده را تعیين خواهد نمود.

رهبرى خانوادگى در احزاب سياسى پاكستان زمينه تحول و روى صحنه آمدن چهره هاى جوان و جديد سياسى را مسدود نموده است. سال ها است كه سلاله ى خانواده هاى معينى از احزاب مشخصى در دوره هاى مختلف انتخاباتى به رقابت مى پردازند.

عمدتا دو فاكتور در تعيین حكومت ها در پاكستان نقش اساسى دارد: تاثير روشن و آشكار نظاميان بويژه دستگاه استخبارات پاكستان و نفوذ مخفى و مرموز انگليس در ساختار دولت و عمق جامعه پاكستان است نه مردم عام و نه هم احزاب اسلامگراى آن كه نقش ابزارى و منفعلانه را بازى مى كنند.

در اين دور سه حزب اصلى مسلم ليگ، پيپلز پارتى و تحريک انصاف به رقابت برخاسته اند. بلاول بهتو بدليل جوان و كم تجربه بودن در صحنه ى پر چالش سياست كشور محافظه كار و پير پسند پاكستان شانس كمى براى پيروزى دارد. در مورد شهباز شريف نيز افكار عمومى و اوضاع سياسى پاكستان طورى نيست كه امكان براى برنده شدن داشته باشد زيرا به تازگى و در پى اتهامات گسترده حاكميت حزبش ساقط و برادرش نواز شريف محكوم به زندان گرديده است.

در اين ميانه عمران خان با سابقه ترين سياست پيشه اين دور از انتخابات است كه نه تنها پيوند محكمى با انگليس دارد بلكه همسو با ديدگاه هاى نظاميان كشورش در حال حاضر نيز است و احتمال زياد پيروزى را دارد. احتمال نيز مى رود كه در اين رقابت تنگاتنگ هيچ حزبى اكثريت را بدست نياورد كه صدراعظم و حكومت را تعيین كند اما باز هم احتمال پيشتازى عمران خان و تشكيل حكومت ایتلافى با برخى از جناح هاى ديگر بيشتر است.

هر چند در ساختار سياسى پاكستان حكومت هاى ملكى حرف اول را نمى زنند و نقشى در تغيیر خطوط اساسى سياست هاى خارجى آن كشور بويژه در امور افغانستان ندارند اما رويهمرفته به قدرت رسيدن عمران خان به نفع افغانستان نيست زيرا او نه تنها جنگ عليه سربازان خارجى را مشروع مى داند بلكه خواهان خروج نيروهاى خارجى از افغانستان نيز است.

با به قدرت رسيدن عمران خان اميدهاى كاذب ارگ مبنى بر همكارى پاكستان در روند صلح افغانستان به ياس مبدل شده و اوضاع در افغانستان پيچيده تر از امروز خواهد شد.

محمدعارف منصوری


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
انتخابات پاکستان
افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   در انتخابات پاکستان همیش نظر به شرایط بین المللی و وضعیت منطقوی،یا حزب پیپلز پارتی و یا هم مسلم لیک برنده میشدند و با هم کودتا نظامی میشد و یک جنرال دولت را در اختیار خود میگرفت.
حالا پیپلز پارتی موسس طالبان در دوران صدر اعظمی بینطیر بوتو بود.جنرال پرویز مشرف که نظامی بود،در زمان او حادثه یازدهم سپتامبر صورت گرفت.نواز شریف که از حزب مسلم لیک بود،پاکستان را شامل پیمان شانگهای کرد.
پس یگانه واریانت برای امریکا،انتخاب عمران خان ار حزب عدالت و انصاف بود.
با بنیان آمدن عمران خان هم روابط او با هند خوب میشود،زیرا او رفیق امیتاپچن از ستاره های فلم بالیود است و هم روابط او با افغانستان خوب میشود،زیرا او از فامیل پشتون های پاکستان است و هم بازی کریکت در پاکستان و افغانستان توسعه پیدا میکند،زیرا او کاپیتان تیم کریکت پاکستان بود.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است