تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ ۱۳۹۷/۷/۱۷ | کد خبر: 155221 | منبع: | پرینت |
کمیسیون حقوق بشر افغانستان در تازهترین گزارش خود تحت عنوان "وضعیت حقوق بشری زنان و اطفال عودتکننده و اخراجشدهی افغانستان" گفته است که با ۳۳.۳ درصد زنان و کودکان در جریان مهاجرت، بدرفتاری صورت گرفته است.
به گزارش روزنامه اطلاعات روز، کمیسیون حقوق بشر افغانستان با نشر گزارشی نوشته است: "از میان ۷۵۹ مصاحبهشونده (۴۴۳ زن و ۳۱۶ کودک)، ۲۵۳ نفر آنها که ۳۳.۳ درصد کل مصاحبهشوندگان را تشکیل میدهند، در جریان مهاجرت، به خصوص در زمان عودت یا اخراج توسط عوامل دولت میزبان، شکنجه شده و مورد لتوکوب واقع شدهاند و با آنان بدرفتاری صورت گرفته است".
به نقل از گزارش، ۱۴۰ نفر در این مصاحبه گفته که با دشنام، توهین و تحقیر مواجه بوده، ۱۹ نفر گفته که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و ۳۶ نفر دیگر نیز گفته که قربانی آزار و اذیت جنسی بودهاند.
بر اساس این گزارش، از میان ۷۵۹ نفر مصاحبهشونده، ۳۳۲ نفر آنها گفتهاند که به اجبار از کشور محل اقامتشان اخراج یا برگشت داده شدهاند و ۴۲۴ نفر دیگر تأیید کردهاند که داوطلبانه به وطن برگشته و سه نفر دیگر نیز به این پرسش پاسخ نداده است.
یافتههای این گزارش نشان میدهد که از میان کسانی که اخراج شدهاند، ۱۴۳ نفر آنها که به زور اخراج شدهاند، دارای مدرک قانونی اقامت، یعنی پاسپورت همراه با ویزا یا کارت مهاجرت بودهاند و ۱۵۹ نفر دیگر در زمان اخراج مدرک قانونی اقامت نداشتهاند.
بر اساس این گزارش، از مجموع ۳۳۲ زن و طفلی که در جریان پناهندگی و مهاجرت با مشکلات نقض حقوق بشریشان روبهرو بودهاند، ۲۳۵ نفر آنها تأیید کردهاند که برای دادخواهی و حل مشکلات خویش به نهادهای عدلی و قضایی کشور ترکشده، نهادهای عدلی و قضایی افغانستان و دفاتر سازمان ملل متحد مراجعه کردهاند.
یافتههای کمیسیون حقوق بشر افغانستان همچنان نشان میدهد که از میان ۲۳۵ نفر که دادخواهی انجام داده بودند، ۱۰۴ نفر آنها گفتهاند که به شکایتشان از مراجع مختلف رسیدگی صورت گرفته و ۱۳۱ نفر دیگرشان گفتهاند که به شکایت آنان توجه لازم صورت نگرفته است.
قبل از این، سازمان ملل متحد با نشر یک گزارش نوشته بود که افغانستان در ردیف دوم کشور هایی قرار گرفته است که بیش از ۲.۵ میلیون شهروند آن کشور در مهاجرت به سر میبرد اما وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان یک روز قبل از این نشر این گزارش اعلام کرد که حدود شش میلیون شهروند آن در کشورهای مختلف جهان مهاجر و پناهجو اند که بخش بزرگ شان در ایران و پاکستان به سر میبرند.
کد (10)
>>> سلام . برادر و خواهر مهاجر برگ درخت تازمانی که روی خودی درخت هست شاد و زیباست وقت که از درخت خود افتاد دیگر خواسته و نخواسته زیر پای هر کس و ناکس لگد مال می شود یک انسان اگر میخواهد حقی ازش ضایع نشود نباید مهاجر شود ولی زمان که مهاجر شدی دیگر در این دنیای وا نفسا انتظاری حقوق نداشته باشد چون در این دنیایی امروزی تنها چیزی که وجود ندارد قانون و حق و حقوق مظلوم است . بلی قانون است حقوق هم هست اما فقط برای زوز مندان نه برای مهاجری امثال من و تو که دولت مردان مثل ع غ داریم که امنیت خودشان راهم نمی تواند داشته باشد چه رسد که از مهاجرینش حمایت کند .
یک مهاجر
طاهر
>>> در کدام کشور ها ؟
>>> اگر راضی باشند نه تجاوز است نه تعرض نه این نه آن فقط وقتی نا راضی شد صد گپ در دمبش پیدا می شه
زازی
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است