جبهه متحد عدالت ملی برای رسیدن به نظام فدرالی
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۵۰    ۱۳۹۷/۹/۱۹ کد خبر: 156393 منبع: پرینت

از میلیارها دالرجامعه جهانی، سهم هزارستان در حد صفر بود. هزاره ها را به سرعت خلع سلاح کردند و بعد کوچیها را به سرزمین شان فرستادند و تا استراتژی کشتار و ستم تاریخی برهزاره را استمرار بخشند.

راهها و شاهراه هارا با خون هزاره رنگین کردند. مسافران هزاره را گردن زدند. حتی سر طفل معصوم نه ساله هزاره را از تن جدا کردند. مسیر جلریز بخاطر کشتار هزاره ها جاده مرگ نام گرفت. مسیر تردد قره باغ - جاغوری به دالان مرگ تبدیل شد.
چندین بار بر سنگر دفاعی شجاعی حمله کردند. برای کمپاین انتخاباتی شعار ولایت شدن جاغوری و بهسود را دادند. اما در عمل چنین نشد.

تظاهرات مدنی جنبش روشنایی را به خاک و خون کشانیدند و بیش از هشتاد فرزند دانشگاهی هزاره را در میدان دهمزنگ سلاخی کردند. بدینسان مبارزه مدنی خیابانی را ازهزاره گرفتند.

فاجعه جلریز و میرزا اولنگ را بار آوردند و حملات انتحاری برمساجد و کانون های فرهنگی و آموزشی هزاره را سازماندهی کردند.

به حملات طالبان درارزگان، جاغوری و مالستان پاسخ دیر هنگام داددند بیش از صد نفر شهید شدند و ده ها هزار نفر آواره گردیدند. سنگر دفاعی جبهه مقاومت را با گرفتن تعهدنامه خفت بار از علیپور به نحوی ساقط کردند. انتخابات ولایت غزنی را به دلیل پیروزنشدن وکلای هزاره برگزار نکردند و برهمین منوال فاشیسم و شوونیزم، گام به گام استراتژی استبداد تاریخی برهزاره را همچون جد خود عبدالرحمن به شیوه دیگر و با ابزارهای جدید، تطبیق کردند.

در این مدت فرزندان هزاره به دلیل سختکوشی و استعداد شان قله های آموزش و دانش و فرهنگ را یکی پی دیگر فتح کردند و این خار چشمی شد برا ی فاشیزم و هزاره ستیزان. غنی در پیش چشم مجتهد خود یعنی دانش و وزیر هزاره تبار تحصیلات عالی، بطور علنی کانکور را سهمیه بندی کرد تا بدینگونه از رشد و تعالی دانایی، آگاهی و بیداری نسل جوان هزاره، ازبیک و تاجیک جلوگیری نماید.

فاشیزم با تمام توان برای اقتدار کامل طالبان، تصمیم دارد که تروریستان طالبی زندانی را که به 10 هزار طالب تخمین زده میشود، از زندان ها رها کند و در سطح بین الملی لابی های فاشیزم تلاش کرده است تا قدرت های بزرگ و از جمله امریکا را قانع بسازد که بلند پایه ترین مقام نظامی اش اعتراف به «شکست ناپذیری طالبان در میدان جنگ نماید.» این بزرگنمایی ها، مورال طالبان را چنان بالا برد که اکنون همه قدرتهای بزرگ دنیا، دنبال طالبان مسابقه دوش راه انداخته اند. لابی بزرگ طالبان آقای خلیلزاد از مسافرت پی درپی فرصت پاک کردن عرق خود را ندارد. خوب با چنین وضعیت چه باید کرد؟ دست بسته تسلیم شد؟ خود را به جریان حوادث سپرد؟ و یا راهی برای نجات وجود دارد؟

به باور این حقیر، ما یک راه نجات داریم که قبل از آن باید بدون فرو گذاشت، «جبهه متحد عدالت ملی» را به سرعت شکل بدهیم و تمام تبارها و عناصری که خود را مورد آماج طالبان می بینند، در این جبهه گرد هم آیند و طرح این جبهه متحد، باید تشکیل «جمهوری فدرال» در افغانستان باشد و برای تحقق آن با عناصر داخلی و جامعه جهانی وارد چانه زنی های لازم گردد.
من دیگر به جز از این راه، راه دیگری برای نجات نمی بینم.

در نظام فدرالی همه تبارها به شمول پشتونها به حق شان میرسند و خود ارادیت های محلی شان ضامن تامین امنیت و حق شهروندی شان می باشد. قبل از همه هزاره ها به دلایل که در آغاز برشمردیم، نیاز به اداره فدرال دارد. چون اکنون شوونیزم میخواهد تمام منفذهای نظامی، سیاسی و علمی را به روی این مردم ببندند. لذا هزاره ها بیش از دیگران برای ایجاد جمهوری فدرال در افغانستان باید تلاش نمایند و در شکل دهی «جبهه متحد عدالت ملی» نقش جدی داشته باشند.

علی تقوایی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
جبهه متحد
عدالت
فدرال
نظرات بینندگان:

>>>   هیچ گزینهء بهتر از فیدرالی نیست.
هزارستان شامل بامیان دایکندی قسمتی از غزنی ووردک یک فیدرالی
بدخشان تخار نیم بغلان یک فیدرالی
پروان پنجشیر کاپیسا یک فیدرالی
غور هرات قسمتی از بادغیس یک فیدرالی
قندز وبغلان مرکزی یک فیدرالی
سمنگان مزار سنگ جهارک یک فیدرالی
سر پل جوزجان فاریاب یک فیدرالی
پکتیکا پکتیا خوست یک فیدرالی
لغمان کنر نورستان ننگرهار یک فیدرالی
هلمند قندهار ارزگان فراه یک فیدرالی
لوگر غزنی وردک یک فیدرالی
کابل پایتخت همه
در همچو صورت همه اقوام وفرهنگ ها زندگی ارام خود را میداشته باشند
با احترام سید انور حقانی از پلخمری

>>>   مردم افغانستان نظام فدرالی نمی خواهند، زیرا میدانند که در آن صورت همین جنگسالاران قدرتمند بالای شان حکمرانی خواهند کرد و در شرایط زندگی مردم عوام تغیری احساس نخواهد شد.

>>>   آقای تقوایی ملی اش را دور اندازید تا مخفف اش (جمع) کردد. این بهتر است. موفق باشید.
یکتا مبارز
از کابل

>>>   نماینده ویژه واشنگتن خاطرنشان کرد که مقامات افغان باید از تلاش‌های امریکا برای آغاز گفتگوهای صلح با طالبان حمایت کنند و به پشتیبانی همیشگی امریکا از دولت کابل دلبستگی نداشته باشند.
خلیلزاد اظهار داشت: ما نیاز داریم جنگ و خشونت در افغانستان متوقف شود، این یک فرصت کم سابقه برای هر بازیگر است تا از تلاش‌های صلح که توسط آمریکا صورت می‌گیرد حمایت کند.
وی افزود: کسانی که در دولت افغانستان نسبت به این تلاش‌ها و مذاکرات صلح تمایل ندارند نباید بر حضور دوامدار نظامی امریکا در افغانستان حساب باز کنند.

>>>   این کدام گپ نو نیست، تکرار همان گپ های بی معنی لطیف پدارام است، جمهوری فدرال بهترین نظام است اما در افغانستان رسیدن به آن مشکل است زیرا اینجا فدرالیزم را به تجزیه طلبی همانند میدانند و کسانی که بر دول فدرالیزم میکوبند نمیدانند فدرال یعنی چی بلکه همانهایی اند که قلوب شان آگنده از نفرت است

>>>   جناب علی این طرح که شما امروز از ان حرف میزنید پیشنهاد چند سال پیش داکتر پدرام است چرا بان لبیک نمیگید و خود را تافته جدا بافته میپندارید . جرا مردانه وار صدا بلند نمیکنید تا بگوید ما از طرح داکتر پدرام حمایت میکنیم . ولی پدرام علنی و مردانه وار از هزارها دفاع میکند.

>>>   آن وقت شاهد فرعونگری هزاره بر هزاره خواهیم بود...

>>>   شوربازار وکاه فروشی یک پدرالی
کوته سنگی ودشت برچی یک پدرالی
وردک یک پدرالی
میدان یک پدرالی
لوی لغمان دو پدرالی
پنشیر یک پدرالی
سالنگ یک پدرالی
شیرپور دیگه پدرالی

>>>   فدرالی شدن کاراسان نیست درصورت که همه سکوت کرده جز اندک کسانی با هر هرکت انها عرصه دابر انها تنگ تر میسازد

>>>   پارچه نمودن جغرافیای ما راهی حل نیست، متحد شدن و یک پارچگی میتواند ما را از همه نا بسامانی بیرون کشد.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است