نه هندوستان در راستای منافع مردم افغانستان نظر مثبت دارد و نه پاکستان! بل هردو برای باج گیری از یکدیگر در راستای منافع آمریکا قرار گرفته اند و هیچکدام شان به آینده خوب مردم ما نمی اندیشند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۲ | کد خبر: 156859 | منبع: | پرینت |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper) بعد از بلبشوی ایران پیرامون صلح افغانستان، نوبت به هندوستان و پاکستان رسیده است.
یکطرف ماجرا به سراغ هندوستان رفته و طرف دیگر ماجرا بسوی پاکستان متمایل شده است تا از قافله رایزنی های صلح عقب نمانده باشند.
زلمی خلیلزاد نماینده خاص وزارت امور خارجه امریکا به هندوستان رفت و با مقامهای هندی روی پروسه صلح افغانستان، گفتگو کرد.
راویش کمار سخنگوی وزارت امور خارجه هند در یک کنفرانس خبری گفت، مقامهای هندی از همکاریهای کشور شان در بارۀ صلح افغانستان به زلمی خلیلزاد اطمینان دادند.
وی گفت: آقای خلیلزاد با سوشما سواراج وزیر امور خارجه و ویجی گوکهالی سکرتر امور خارجی هند در این مورد گفتگو کرد که امریکا چگونه برای تأمین صلح و آشتی در افغانستان تلاش میکند. اما موقف خود را کاملاً واضح ساختیم که پروسه صلح در افغانستان باید به مالکیت، رهبری و کنترول افغانها باشد. موقف ما در بارۀ افغانستان معلوم بوده و ثابت است. هند از پروسه صلح و آشتی در افغانستان حمایت میکند.
همچنین در دیدار زلمی خلیلزاد با جنرال بپین راوت رییس ستاد نیروهای مسلح هند ابراز علاقمندی نمود که هند هم در مذاکرات صلح افغانستان شامل شود.
زلمی خلیلزاد بصورت رسمی سه بار با نمایندههای گروه طالبان در مورد صلح دیدار و گفتگو کرده و به همین ترتیب به کشورهای منطقه سفرهایی داشته است. او در سفر سوم اش طالبان را قانع ساخت تا در ابوظبی پای میز مذاکره بنشینند، اما این گروه مذاکره با هیات افغانستان را در این نشست نپذیرفتند.
هندوستان باید بداند که مذاکرات صلح نمایشی است و نباید به این مذاکرات دلخوش بود، زیرا طالبان لشکر اصلی آمریکا در افغانستان هستند و نفوذ پاکستان بر طالبان قابل انکار نیست. از جانب دیگر ارتش و پولیس افغانستان تحت حمایت آمریکا قرار دارند و این نیز غیر قابل انکار است. پس در هر دوطرف قضیه آمریکایی ها قرار دارند و هندوستان در این میان چه نقشی می تواند داشته باشد؟
هندوستان باید تا اکنون متوجه شده باشد که یکی از اهداف پاکستان در حمایت از طالبان، مقابله با سیاست های هندوستان در افغانستان است و این موضوع عملا بارها به مشاهده رسیده است. پس باید هندوستان کاری کند که از یکطرف با آمریکایی ها در افغانستان درگیر نشود و از جانب دیگر مبارزه با پاکستان را در افغانستان جدی بگیرد و این کاری است بس مشکل که هندوستان تا کنون بخوبی از عهده آن برآمده است.
پاکستان تا کنون بارها از آمریکایی ها و دولت افغانستان خواسته است که از نفوذ هندوستان در تمامی نقاط افغانستان بکاهند و به هندی ها اجازه ندهند در هیچ پروژه ای حتی اقتصادی در افغانستان فعالیت داشته باشند. این موضوع را هم آمریکایی ها جدی گرفتند و هم دولت افغانستان! اما در برخی موارد، هندی ها از نفوذ خود در حضور فیزیکی در پروژه های اقتصادی استفاده کرده و حضور خود را تثبیت کرده اند که بند سلما و بندر چابهار از نمونه های بارز این قضیه است.
هندی ها فهمیده اند که بجای کشمیر در افغانستان با پاکستانی ها مبارزه کنند و این رقابت تنگاتنگ میان پاکستان و هندوستان در افغانستان به نفع هردو کشور است، زیرا هم از تلفات انسانی آنان می کاهد و هم مناطق مرزی این دو کشور در امنیت می باشد.
از نظر سیاسی نیز هندوستان همواره کوشیده است تا در روند جنگ و صلح افغانستان در حاشیه نباشد، به همین دلیل در روند صلح نیز نمی خواهد در حاشیه قرار بگیرد، هرچند میداند که صلحی در کار نخواهد بود.
هندوستان با فراهم آوردن زمینه های مسافرت حمدالله محب مشاور امنیت ملی اشرفغنی، حامد کرزی رییس جمهوری پیشین و زلمی خلیلزاد نماینده امریکا در امور صلح افغانستان به این کشور، یکبار دیگر می خواهد حضور فعال سیاسی خود را به رخ پاکستان بکشد.
هندوستان با این کارها هم نظر آمریکایی ها را در حیطه سیاستگذاری افغانستان بخود جلب می کند و هم به پاکستان می فهماند که در پیاده کردن اهدافش در افغانستان باید به هندوستان باج بدهد. شاید این باج گیری هندوستان در حیطه مرزی این کشور با پاکستان خلاصه شود اما عواقب ناگوار آن برای مردم افغانستان خواهد رسید.
با این وجود، مشخص می شود که نه هندوستان در راستای منافع مردم افغانستان نظر مثبت دارد و نه پاکستان! بل هردو برای باج گیری از یکدیگر در راستای منافع آمریکا قرار گرفته اند و هیچکدام شان به آینده خوب مردم ما نمی اندیشند.
کد (4)
>>> هر کسی بخاطر منافع کشور خویش تلاش دارند چه هندوستان باشد و. چه پاکستان و. چه ایران ،آنها منافع سیاسی اقتصادی خویش را در افغانستان بیچاره تکاپو میکنند امید مردم افغانستان بیدار شوند و یکپارچه گردند و. قومگرایی لسان پرستی و. سمت پرستی را کنار بگزارند و. بخاطر منافع کشور خویش تلاش کنند
عبدالله ریحان
>>> هندوستان پیش ازین که نو این حرف ها را بزنی،میفهمد که در عقب پرده پلان صلح چیست؟
از همین خاطر زلمی خلیل زاد را نزد رییس ستاد ارتش قوای مسلح هندوستان فرستادند،تا راجع به پلان صلح خویش با طالبان،با رییس ستاد مشترک قوای هند مذاکره کند.
موضوع جنگ و صلح افغانستان،حالا مختص به افغانستان و پاکستان و هند نیست،بلکه یک معضله بین المللی است که که شامل اختلافات پاکستان و هند و اختلافات ایران و عربستان،امنیت اعضای گروه پیمان شانگهای،پلان را هبردی سیاسی و نظامی و اقتصادی امریکا در جنوب آسیا و در آخرین مرحله نقطه تقاطع تمدن های شرق و غرب گردیده است.
در زمان موجودیت قوای روس در افغانستان،با وجودی که بخاطر دشمنی مشترک هند و افغانستان با پاکستان،روابط هند و افغانستان دوستانه بود،اما فلم های نصر الدین شاه در هندوستان به مراتب زیاد تر جایزه میگرفت و فلم میرا تام جوکر راجکپور گم شد و خودش نیز از فلم های سینمایی گم شد.
دلیل اش آن بود که به همان اندازه بی که هند از پاکستان میترسید،به همان اندازه از نفوذ روس ها در افغانستان و ادامه توسعه اًنها تا پاکستان و بحر هند و سرحدات هند هراس داشتند.
حالا نیز چنین است.
هندوستان به همان اندازه بی که از بنیاد گرایی و طالبان و داعش و القاعده در افغانستان و پاکستان هراس دارد،به همان اندازه از پلان های راهبردی امریکا در جنوب آسیا و موجودیت قوای امریکا در افغانستان و توسعه آن به جنوب هراس دارد.
روی همین دلیل هندوستان شامل پیمان شانگهای که دو دشمن آن که با آنها در سرحدات خویش مشکلات ارضی و سرحدی دارد،یعنی چین و پاکستان،شامل شد.
این بدلیل مقاومت در برابر پلان های راهبردی امریکا در منطقه است.
چین نیز پاکستان را بخاطری شامل پیمان شانگهای کرده است که بدینصورت جلو بنیاد گرایی را در ایالت سنکیانگ چین بگیرد.
روب همین دلیل برای پاکستان باغ های سبز و سرخ را نشان داده که در پاکستان سی ملیارد دالر سرمایه گزاری میکند و راه های تجارتی و بندر تجارتی میسازد.
اما اینها همه مثل معدن مس عینک افغانستان است که ده ها سال را در لر خواهد گرفت و به بهره برداری سپرده نخواهد شد.
زیرا چین میداند که اگر یک مرتبه شاهراه های تجارتی بین چین و پاکستان و افغانستان ایجاد شود،خود بخود بنیاد گرایی به چین انتقال پیدا خواهد کزد.
بنأ پاکستان و امریکا بی صبراته منتظر جور شدن این شاهراه ها هستند و چین نیز این موضوع را میداند و یک پروژه بسیار کلان را گرفته و در یک منطقه پاکستان از چندین سال بدینسو شروع به ساخت یک پل کرده است و بعداً باقیمانده شاهراه ترانزیتی را مانده و آمده در بلوچستان ساخت یک بندر بزرگ تجارتی را در آنجا براه انداخته است.
اما این پروژه دهه ها بطول خواهد انجامید و تکمیل نخواهد شد.
>>> هیئت شورای صلح افغانستان بادست پُـــــــــــــــــــــــــــــــر از پاکستان برگشت !!!
هیئت شورای صلح به ریاست داود زی چهار روز را درپاکستان سپری کردند
سخنگوی هیئت گفت درین مورد خیلی خوشبین استم چون حالا نظرات اردو وحکومت ملکی پاکستان درمورد افغانستان تغیر نموده وحالا هردو بخش نظر مشترک دارند ، مقامات پاکستانی برای هیئت گفته اند :
صلح وامنیت درافغانستان به نفع پاکستان است !! حرفی که از سی سال پیش مکرر گفته اند
او گفت : مقامات پاکستانی از ما خواهش نمودند تا مدتی برای آنا مهلت داده شود که بتوانند کاری کنند و هیئت هم لطف نموده برای شان مدتی وقت اعطا کردند
- چند سال پیش بسم الله خان وزیردفاع وقت افغانستان در شرایطی که طالبان بالای السوالی ها پوسته های حکومتی حمله میکردند وامنیت هر روز بدتر میشد به پاکستان سفرنمود وپنج شبانه روز را درپاکستان خوردو خوابید در برگشت با رسانه ها گفت: سفرش خیلی موفقانه بود وبا دست پُــــــــــــــــــر برگشته اند ،
- افغانستان دربخش دیپلماسی فعالترین کشور جهان است چون هرنماینده حکومت که به کشورهای خارجی سفرمیکند همه شان با دست پــُـــــــــــــر برمیگردند ، همین هفته گذشته مشاور امنیت ملی افغانستان محب به کشور هند سفر نمود تابا همتای هندی اش درمورد چگونگی صلح درافغانستان صحبت کند
محب دربرگشت گفت سفرش دست آورد های خوبی داشته است ،اما یک روز بعدکه نماینده های روسیه وایران با مقامات هندی گفتگو کردند لوی درستیز هند اظهارنمود :
وقتی همه کشورهای منطقه باطالبان مذاکره میکنند هند چرا نکند ! این بود نتیجه سفرموفق محب !!!!
این مشاور بچه خیل حالا به چین سفرنموده ، کشوریکه هیچگاهی نظر افغانستان را بدون مشورت با پاکستانی ها قبول نمیکند ،
دلیل این همه ناکامی ها اینست که وزارت ها براساس سهمیه وقومی تقسیم میشود هرکس وزیرخارجه شد مهمتر ازمنافع افغانستان برایش این است که چی تعداد اقارب خودرا درسفارت خانه ها مقرر کند مثلا همین صلاح الدین ربانی درکدام سفارت باشد که یکی از اقاربش را درانجا تعین نکرده باشد او همین را برای خود موفقیت ودست آورد میشمرد ،
این تاریخ پنجهزار ساله چی دردی را دواکرد !
پاکستان ه تاحال هشتاد ساله هم نشده درهمه امور موفق است ،دوستی خیلی نزدیک با عربستان ، امارات ،قطر ،چین ،ترکیه ، انگلستان ، اندونیزیا ، روسیه ،امریکا ،وسایر کشورها دارند ، آنها میتوانند همه حوادث را طوری جوسازی کنند که بالآخره به نفع کشور شان تمام شود، آنها با خرید چند بال هلیکوپتر ویگ پروژه گاز توانستند در ظرف پنج سال رابطه خوبی با روسیه برقرار کنند ، رابطه طالبان رابا چین روسیه وایران برقرار ساختند ، از موجودیت اشرار ما بیشترین استفاده رابه نفع خود میکنند
این تاریخ 5019 ساله برای ما چی افتخاری دارد ؟
ر
>>> اگر نويسنده مظمون واضح ميساخت بهتر ميبود كه با كدام امتياز طالبان لشكر امريكا و تحت تاثير پاكستان هستند .
كسى تا حال نگفته كه فلان طالب در فلان جا بلند منزل دارد ، زندانهاى افغانستان و پاكستان از طالب پر است ، طالب امريكايى را ميكشد و امريكا طالب را، هواپيماهاى بدون خلبان امريكا در هوا هم در جستجوى طالب هستند ، دولت بر حال شانرا سقوط داد، در تلويزيونهاى تمام جهان خشونت و ظلم امريكايها در مقابل طالبان به نمايش گزاشته شد ، پاكستان صدها طالب را تسليم امريكا نمود و غيره وغيره مظالميكه بر عليه طالبان از طرف امريكا صورت گفت هتلر در مقابل يهود انجام نداده بود .
دوست ولشكر خودرا بايد با پول ، پاسپورتهاى عالى ، سفرهاى درجه يك ، مقامهاى بلند و غيره و غيره ناز داد، براى جوانان شان بورسها و ظمينه تحصيلات عالى را مهيا ساخت .
افغانها امروز خيلى بيدارنند با اين مقالات دور از حقيقت فريب نميخورند ، ورنه امروز ٨٠ فيصد تماميت ارضى تحت نفوذ طالب نميبود .
>>> آقای مرتضوی به سخنان رئیس ارتش هند پاسخی نداد؟ بخاطر ایران ستیزی فقط جواب ظریف را داد ؟ اگر وزیر خارجه ایران که مسئول گفتگو و دیپلماسی است از طالبان گفت در هند رئیس ارتش شخصیتی نظامی از طالبان میگوید . هند و پاکستان دشمنی شدیدی دارند و این وظیفه دولت افغانستان است که به شدت به سخنان رئیس ارتش هند واکنش نشان دهد . دولت افغانستان اگر واقعا تمایل به شکست طالبان دارد باید به طور جدی تری با طالبان بجنگد و اگر نه باید به پیشنهاد کشورهای منطقه با طالبان صلح کند بدون دخالت کشورهای منطقه تا مردم کمتری کشته و آواره شوند ، نه اینکه به وزیر خارجه ایران جواب تند داده و در برابر رئیس ارتش هند سکوت کند دولت افغانستان باید مانع جنگ دو کشور هند و پاکستان در خاک افغانستان شود جان مسلمانان چه کشمیری چه پاکستانی چه افغان برای هندیها هیچ ارزشی ندارد دولت افغانستان باید ابتکار عمل را به دست بگیرد و به همه کشورها اعلان کند که میخواهد با طالبان بجنگد ، یا نه میخواهد صلح کند اما بدون دخالت کشوری ثالث .
>>> جاي فعلي هندوستان پائينتر از ناف افغانستان مذكر است و بس ، هندي ها از شكست شان در جنگهاي انگليس و افغان ، شكست جماهير شوروي ، و شكست فعلي امريكا و ناتو بايد پند بگيرند ، خصوصاً كه چين و پاكستان همسايه هاي فعال هندوستان دوست هند نيستند و اين دو كشور ميخواهند به هر قسمي كه شود بايد هند را خرد نمايند و در اين راه باز هم از اختلافات ديني هندي ها و مسلمانان جهان استفاده نموده و همان دوران جهاد عليه شوروي تكرار خواهد شد.
>>> واه واه كل افغانستان شكر دست شان پر است . كل دنيا كمك ما ميكند شكر . اين خودش يك نعمت است .
>>> هنوستان یگانه کشور دوست است که تا حال پروژه های بلاعوض و بنیادی را در افغانستان و برای افغانستان اعمار کرده است و کمترین دخالت در مسایل داخلی افغانستان نموده است. مردم افغانستان نیکی کشور هند را نباید فراموش کند.
>>> روزی میرسدهمه همسایه ها باهم یکجا به طورمشترک به افغانستان حمله کنن
وهرکدام جزی ازخاک افغانستان رااشغال کنن
وبرای همیشه افغانها ازکره زمین محومیشون
اگرامروزهمه افغانهادازخواب غفلت بیدارنشون ومتحدنشون وبدون دخالت دیگرکشورها به یک نتیجه مطلوب نرسن
افغانستان برای همیشه دراشغال خواهدماند
دراشغال همه کشورها بخوصوص عربستان پاکستان روسیه ایران
این همه خوش خدمتی رابرادران ناراضی کرزای به این کشورها میکنن
گروه جاهلان بهتراست ازگروه طالبان
اگرافغانستان ابادوارام میخواهیدهمه اقوام متحدشده
وبه طالبان نوکرونافهم بفهمانیدکه این کشورمتعلق به همه اقوام افغانستان است یادست ازجنگ بردارید یاهمه تان رانابود میکنیم
همه دنیا علیه افغانستان شده
ودنبال مشروعیت دادن بع گروه جاهلان است چون گروه جاهلان میتوانن افغانستان رانابودوجلوی پیشرفت مردم رابگیرن
بخاطرهمین همه دنیامتحدشده تا افغانستان رابه طورکلی نابودکنن
هرکسی برای منافع دیگران بجنگددرافغانستان خاعن است
تغاضای من ازهمه مردم این است چه درداخل وچه درخارج ازکشوردست به تظاهرات گسترده بزنید وعلیه طالبان وهامیان جنایتکارشان شعاربدین
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است