تاریخ انتشار: ۱۷:۳۲ ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ | کد خبر: 157284 | منبع: | پرینت |
امروز دو مانور سیاسی در کابل و مسکو برگزار شد.
در مسکو، در ظاهر دو مجموعه رو در روی هم بودند تا به زعم خود شان به یک هدف برسند.
با دقت و درنگ در سخنان آغازین دو طرف به وضوح معلوم بود که طالبان با دیدگاه و پیام مشخص به جلسه حضور یافته و خود را در موقعیت بالا و تعیین کننده می بینند؛ هم پیش شرطهای خود را در رابطه با صلح گفتند، هم ملاحظات اصلی و هم دیدگاه شان را در رابطه با مسایل مختلف، بدون مجامله و صریح بیان کردند.
اما در مقابل، مسکو رفتگان کابلی، غیر از کلی گویی و دعوت به برادری، حرفی نداشتند!
مانور کابل از سوی ارگ در باغ بازسازی شده چهل ستون برگزار شد؛ در این مانور، که نشان آشتی ارگ و طلوع بعد از رفتن اتمر هم به حساب میرود، اشرف غنی پای پرسشهای سطحی و غیرحرفه ای جوانکی نشسته بود که تداعی کننده صحنه بدتر از گفتگوی وی با تلویزیون یک بود.
اشرف غنی، متاسفانه عصبانی و هیجانی بود؛ هرچند این وضعیت غالب وی است اما سیاست و تدبیری که وی از آن دم میزند، اقتضا داشت که خیلی خونسرد میبود و از عزیمت آقای کرزی و سایر مسکو رفتگان استقبال میکرد و آن را نشان احساس مسئولیت آنان در قبال جامعه و کشور میدانست. او نه تنها نتوانست خشم و نارضایتی خود را پنهان کند بلکه به گونه تلویحی، از انتقام و تهدید سخن گفت. او حتی وطندار قدیم و دوست (بقول خودش) پنجاوسه ساله خود؛ دکتر خلیل زاد را یک آمریکایی خواند و با نیش و کنایه علیه وی گپ زد.
اشرف غنی به لحاظ روحی و روانی چنان خسته و کوفته بود که در همان آغاز سخن، دسته گلی دیگر به آب داد و در پاسخ به این پرسش که از میان حوادث و اتفاقات اخیر کدامیک خواب از چشمانت ربوده گفت: مه خواب از چشمانم نرفته مه رییس جمهور شدم که خواب را از چشمان مردم دور کنم!
عبدالعلی محمدی
>>> در کشوری مثل افغانستان که چندین دهه در جنگ است و اکثریت مردم آن خسته ، بیسواد و متفرق هستند و در این برهه فشارهای مختلف بیرونی و داخلی ، رئیس جمهور با دولت همباغ داری خود می آید و تمام پرسشهای ذهن اعضای جلسه را مشخص و مختصر پاسخ میدهد باز شما میگویید که از لحاظ روحی روانی چنین و چنان بود و راضی نیستید!
چنین آزادی بیان و شفافیت فقط در معدود کشورهای جهان اول پیدا میشود و باید ما به آن افتخار کنیم اشرف غنی گفت احزاب پیش ملت انتخابات حزبی خود را نمیتانند ، یا آنها و هر کسی بیاید مثل من به سوالات تان پاسخ دهد ، دور زدن دولت و نظام یعنی رفتن به راههای نامعلوم ، به اراده امریکا شک نکنید و جنگ روانی شدید جریان دارد ، اجرائات صلح را مطابق قانون اساسی پیش میبریم و ابتکار صلح از ما است و ...
آزاده
>>> درسطح جهانی ما یا جایی اول هستیم ویاهم جای دوم...
خدا سایه این چنین آدم بی برکت را از سراین ملت آگاه و شجاع ومجاهد پرور; هرچ زو د تر کم کن دومین متفکر «جهان»! که صد ها هزار نفر کشته وزخمی تنها 45000 هزار سرباز شهید . واین خاک را به قبرستان تبدیل و اوج تعصب قبیله گرایی بینظر که درهیچ نقطه کره زمین وجود ندارد.
- دست آورد هروز به سه ملیون لشکر معتادین مواد مخدره یک ملیون مهاجر در کشور فزوده میشود. شفاخانه های دهلی واسلام آباد پر از مریض مردم افغانستان ا ست.
اشر غنی در این فرصت 18 سال شکوه و جلال خود را برای زن بچه های خود نشان داد؛ این روزها اما افول غنی رخ کشیده است.
او در برنامههای کلان-صلح و انتخابات-حمایت هیچ طرف مطرح سیاسی کشور همسایه ها را ندارد، برنامههای او تنها در داخل ارگ حمایت میشوند و گاهی هم تاییدیههای سرور دانش چینهای پیشانی او را صاف میکنند.
امروز این تنهایی، غنی عصبی را بیشتر از پیش عصبی و پریشان ساخته است. حاشیهرانیهای غنی از طرف امریکا با داراش و بعد به حاشیه رفتن خودش درس بزرگی در تاریخ افغانستان است، این درس "نه" به انحصارطلبی و دیکتاتوری است.
تصمیم گیری های سبکسرانه و دیکتاتورمابانه آقای غنی روند حکومتداری را مختل و نظم اجتماعی و ثبات سیاسی را برهم زد، نه تنها فاصله بزرگ میان ملت و حکومت وحدت ملی ایجاد شد بلکه ایالات متحده آمریکا، به شکل فوری و یکبارگی، آقای غنی را تحریم کرد و تمام
>>> متأسفانه اشرف غنی انسان غیر سیاسی و ناجور جسمس و روحی است که خود را کنترول کرده نمیتواند . وگرنه همه در سعی و تلاش برای آوردن صلح آبرومند اند و این آدم باید از هر کوششی استقبال کند ، ولی این در غم خود است
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است