تاریخ انتشار: ۲۰:۳۸ ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ | کد خبر: 157841 | منبع: | پرینت |
اهمیت اتاق های فکر و بنگاه های لابی گری در دیپلماسی و سیاست خارجی!
رشد ارتباطات و تکنالوژی توانسته است نوع دیپلماسی از کلاسیک به نوین را تسریع بخشد. بر این اساس هرچند سهولت هایی برای کشورها جهت افزایش و گسترش ارتباط با سایر بازیگران بین المللی به وجود آمده ؛ اما قواعد بازی و چگونگی تاثیرگذاری موثر بر نهادهای تصمیم گیر بین المللی را به مراتب پیچیده ترساخته است.
به طوری که تنها گزینش سنجیده ی افراد؛ به حیث دیپلماتهای با دانش و تجربه و دارای مهارتهای تحلیلی قوی ؛ برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی؛ کافی نیست. بلکه وجود اتاق های فکر متشکل ازاندیشمندان و مجربین عرصه ی سیاست؛ یکی از الزامات اساسی دستگاه سیاست خارجی است.
در حالی که کشورهای همسایه و منطقه سالانه میلیونها دالر را صرف بنگاه های لابی گری می کنند تا جایگاه کشور خود را نزد افکارجهانی و کشورهای اروپایی و آمریکا ارتقاء دهند؛ دیپلماتهای ما با امکانات محدود خود و رویکرد مثبت آمریکا و کشورهای اروپایی به افغانستان؛ تا چه اندازه توانسته اند با به کارگیری توانمندی های شخصی و خلاقانه ی خود در راستای تامین منافع ملی؛ بر نهادهای تصمیم گیر؛ اثرگذار باشند؟ تا چه اندازه توانسته اند با برگزاری کنفرانس ها؛ نمایشگاه ها و حضور موثر در نهادهای علمی ـ آکادمیک و نهادهای سیاسی کشورهای میزبان؛ نمایندگی مقتدرانه و عزتمند از جمهوری اسلامی افغانستان داشته باشند؟
دکتر زکیه عادلی
>>> جناب داکترصاحب عادلی مضمون شما کاملا بجا و انعکاس دهنده حقایق است.
ولی فکر میکنم که شما یا اطلاع ندارید یا اینکه با سفرا و دیپلوماتان خوب افغانستان در رابطه اید، حقیقت اینست که سفرا و دیپلوماتان بستهای بلند از طریق گروه های مافیایی هدفمندانه واز طریق نفاق افگنی قومی و سمتی و حزبی تقرر مینماید که اکثریت آنها را افراد کم سواد،جاسوس،ضعیف و ناتوان تشکیل میدهد.
اینگونه سفراء در اصل در پی سرقت،استفاده جویی از امکانات سفارت،ظلم و تعدا بالای کارمندان بی واسطه و به مقامات چاپلوسی دیگر هیچگونه برنامه ای برای لابیگری و کسب منافع ملت و دولت ندارد و نه هم ظرفیت انرا دارند.
ظریفی
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است