تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ ۱۳۹۸/۲/۱۱ | کد خبر: 158451 | منبع: | پرینت |
جرگه رازهای زیادی به افشا شدن دارد!
۱- داوودزی جرگه مشورتی را بزرگترین جرگه تاریخ معاصر خواند و گفت که در حدود یک ماه این جرگه را با موفقیت برگزار کرده است.
۲- در روز اول، اولین نقض اصول جرگه توسط غنی صورت گرفت. سیاف رییس انتصابی شد در حالی که باید انتخابی می بود.
۳- حکومت در آخرین دقایق قبل از ظهر دیروز، فهرستی از منشیها و معاونان را ارایه کرد و اعتراض جمعی منجر به ابطال توافق اولیه شد.
۴- جرگه بر خلاف اجندا دیروز نتوانست هیات اداری را گزینش کند و تا هنوز هم که در وقت اضافی روز دوم است، نتوانسته است.
۵- امرخیل دیروز گفت: این همه مشکل به دلیل توزیع پول توسط سیاسیون است.
۶- آخرین راه حل حکومت برای کاستیها و رفع نتایج غیرمنتظره، تمدید زمان جرگه است که در صورت تمدید بیشتر از ۳۶۹ میلیون افغانی فعلی بر دوش این ملت هزینه خواهد گذاشت.
۷- این مصرف برای یک «شوق بیجای» غنی به مصرف می رسد و حاصلش فروپاشی بیشتر همبستگی فروپاشیده سیاستمداران خواهد بود.
۸- این جرگه هنوز رازهای بیشتری برای افشا شدن دارد. هر نتیجهای که در محدودیت شدید بر رسانه های آزاد از جرگه بیرون بیاید، همان نتیجه نخواهد بود. حواشی بسیاری است که پس از رفع سانسور موجود، آشکار خواهد شد.
پ.ن: منظورم از سانسور این است: دیروز پی پی اس، عکاسان را نمی گذاشت که از جای شان تکان بخورد. برنامه از قیل تنظیم شده برای رسانه ها بعد از ساعت ۴ برای دسترسی و گفتگو با اعضا لغو شد. امروز خبرنگاران زمانی از میدیا سنتر- کانتننتال به جرگه منتقل شد که انتخابات هیات اداری بود. به نقل از خبرنگاران بسیاری، افراد برای مصاحبه گزینشی بود و نتوانستیم با آزادی و در بی طرفی لازم صحبت کنیم.
ذکی دریابی روزنامهنگار
>>> ژورنالستان بیکار ماندند.
خودشان میدانند که نه فیصله های این جرگه الزامی است و نه هم مورد قبول طالبان و گروه های دیگر و نه هم کدام تأثیری در پروسه صلح دارد و نه هم صلحی در میان است و فقط یک نمایش صلح است که از چندین سال بدینسو جریان دارد.
پی شما چی دنیال یک چیز بیفایده را گرفتید.
هیچ خود را زحمت ندهید و نه بروید و نه راپور تاژ و خبر تهیه کنید.
از جنک فلسطین و اسراییل شصت سال میگذرد،هنوز صلح نکردند.
از جنگ افغانستان فعلاً چهل سال میشود.
منابع تمویل آن فراوان است و عبارت از کمک های خارجی و قاچاق مواد مخدره است.
منابع بشری آن نیز زیاد است.
خانم ها در افغانستان مثل ماشین جوجه کشی مردان است و هر سال یک طفل بدنیا می آورند و سالانه یک میلیون نفر به نفوس افغانستان اضافه میشود و از یک میلیون نفر اگر سالانه سی هزار نفر شان در جبهه جنگ کشته شدند،هیچ جایی را نمیگیرد.
در آنطرف جبهه نیز هشتاد هزار مدرسه در پاکستان است و طالب تولید میکند.
پس این جنگ نا تمام است و خود را به تکلیف نماید و پشت گزارش های بیفایده نگردید.
>>> شما چی فکر میکنید کدام تجار امکان دارد که به نفع مقابل بیندیشد واضیح و آشکار است که نه هر ان کسی که در این نظام وظیفه خوب دارد امتیاز خوب دارد و در ضمن مریض تعصب هم باشد امکان دارد که غفلت کند به وطیف سپرده شده هر گز نی او شما ها بودین که وقار سیاسی را به ثروت و ماموریت سیاسی چند روزه موقت معامله نمودید و حال فقط مثل یک مریض که نزد داکتر میره فقط چیغ ناله میکند و داکتر هم برایش نسخه مینویسی و میگه دوایت را از دواخانه پایین بگیر لابراتوار هم در ای بغل است بلاخره نتیجه هم تحت کنترول همان داکتر است که مریضان را جهت میته کدام طرف برود حالا برای شما بی تفاوت ها جهت داده شده صرف داخل حلقه میتوانید دور بزنید تمام.زیرا مهره ها انقدر منظم تو ظیف شده و لابی ها هم به قدر کافی از طریق کمپنی های بزرگ قراردادی حمایه و ذهنیت داده میشوند
وکار اول هم در بن بود کار دوم در تدوین قانون اساسی بسیار مسایل بود که واضح و روشن در قانون باید جا می گرفت اشتباع سوم اینکه از ۲۰۰۱ بدین سو همین غافلین بودند که به این روز ها فکر نکرده بودند صرف برای بقای حایدات ها و مقام خود میندیشیدند برای هسته گزاری جوانان کار نکردند.
>>> کی از راز های چرگه این بود که غنی به تمام اعضای چرگه کفته است که شما اوربند را پیشناد کند تا ینکه من یک چند روز دیگر هم به خاطر ارام و در عیش و نوش زندگی کنم
>>> ما هر گز اوربند مو قعتی را نمی پذیریم اگر و اقعا می خو اهند صلح بیاید باید یک هفته و قت داده شود برای مذاکره بعدا همیه فیصله ها به امظا برسد
و بعد ا یک اوربتد دایمی بو جود بیاید اگر به این رقم اوربند که هر دو جانب خود را اکما ل کنند باز جنگ را شروع کنند ابن کار هم روز خو د و هم روز مردم را گم می کنند
بگذارید سر نوشت همه معلو م شود که کار خود را بداند کار های مو قعتی فایده ندارد
>>> ما اوربند را ضرورت نداریم فقط ما می خو اهم صلح بیاید
اشتراک کننده گان در غم اوربند هچ نتیجه نمی دهد ف
>>> سنت "لويه جرگه" چنگيزخانى مغولى در گردن آدم خان افغانى
به اساس زبان شناسى "وامگيرى" (قرض گيرى) واژه چيزى بدى نيست. دولت طاغوت پرست افغان خودش در فابريکه لغت سازى پشتو متواتر لغت پشتو توليد کرد مانند کارت آراى براى حيوانات و از مغول چنگيزى تا انگريزى لغت قرض گرفت و در دهان خود انداخت در شکم بلعید.
ولى عليه گرفتن واژه هاى پارسى ناب که در ايران کشف واختراع مى شد تبليغات فاشيستى مى کرد و مى کند و فارسى زبانان را در ستان مثل خودشان حقير وفقير فرهنگى مى پنداشتند. و اما غضب واژه ديگران مانند غضب زمين ديگران کار خلاف ارزشهاى پسنديده فرهنگى ملل هاى متمدن جهانى اند . مثلا چک٬ پسته٬ مگزن٬ صفر٬ اد ميرال دريا سالار انديرا وامهاى زبان پارسى اند. ستر جنرال = ژنرال بزرگ; سترگ; گسترده گسترش در زبانهاى ايرانى زبانهاى کلان (زبانهاى "استر" "سترگ" ايرانى ) مانند کوردى٬ بلوچى پشتو و پارسى وجود دارد. "لوى" و "لويه" واژه زبان ايرانى نيست. ستر، غټ، پرتمين، همند ، پراخ ، غوره زياته چون که به کنده زبان پشتو وجود دارد و در زبان هاى جرمنى هم وجود دارد مانند "Stern" "ster" Asteroid" شهاب سنگ. "لوى" و "لويه" در زبانهاى هندواروپايى وهندوايرانى وجود ندارد . پس جستجوى و پژوهش خود را روى زبانهاى سامى (عبرى و عربى) معطوف مى نمايم. ستاره در فضاى زبانى يهودى و عبرى وجود ندارد ولى قمر و شمش و نجم چرا? پشتو ستوري = پارسى ستاره = عربى نجم عبرى هم כוכב ( نجمه) . علم نجوم = ستاره شناسى يا ستورى پوهه بزرگ به عربى عظيم و کبير زبان ییدیش (يهودى اروپايى از آلمانى ) اکثريت يهودان در آلمان بودند از اين جهت גרויס = groys گرويس تغير گروس gross بزرگ خود .
"جرگه" یک اصطلاح شناخته شده از زبان منگوليا يا مغولستان است. زبان مغولستان زبان "تورکى التايى" است که با زبانهاى آسياى ميانه تا ترکيه خويشاوند و مغولها در زمان دودمان مينگ در چين دودمان مينگ چين را شکست و هشتصد سال پيش چنگيزخان آسياى ميانه شرق ايرانزمين و سپس تيمور شش قرن پيش و بابريان چارصدسال پيش کل آسياى ميانه ايرانزمين و هند را آباد نمودند.
برخلاف "افغان" هميشه سرزمين ستان ما را ويران نمودند. چه با پيسوند زوى زى وام گرفته پشتون از زاد پارسى مانند ځلميان و زمريان وچه با طلابان و طالبان فقط مى طلب اند مانند طلبکاران
خان و لوى و جرگه را مغولها گورگانى به افغانها به ميراث دادند. "جر" و "بحث" لغتهاى فارسى نيست. واژه هاى وام اند. "جر" تورکى و "گر" گورگانى مغولى است. و "گر" در زبان مغولى (چادر گرد يا خيمه حلقوى ) معنى مى دهد: "جر" (Ger) : کسى را قهر کردن ; "جر": پاره کردن, غار کردن; جر کردن: تارهاى ابريشم و پشم و پنبه گدود شدن; گر٬ جر٬ يا ٬غر غار کوه و يا خرگاه (Lager). جرگه (Garge, Gorge) در لغتنامه دهخدا گرفته شده است. و تاريخ وام گيرى آن و يا لغت نامه و نام فرهنگ لغت هم ناميده شده :
چو تیغت کند کار بر جرگه تنگ
درآید بدم لابه غران پلنگ .
نورالدین ظهوری (از بهارعجم و آنندراج ).
گر آهوی چین در غزال خطاست
که در جرگه ٔ چشم جادوی اوست .
محسن تأثیر (از آنندراج ).
سرور جرگه ٔ شاهان جهان
شاه نجف صفدر معرکه ٔ شیردلان . سعید اشرف (از آنندراج ).
اگر زاغ و گر صعوه ٔ ناتوانم
همین بس که در جرگه ٔ بلبلانم .
طالب آملی (از آنندراج ).
جرگه حلقه زدن و صف کشیدن مردم و حیوانات دیگر. (برهان ). صف کشیدن انبوه مردم . (غیاث اللغات ). مطلق صف و حلقه است خواه مردمان باشد،خواه سایر حیوان از چرنده و پرنده . (از آنندراج ) (بهارعجم ). حلقه . حوزه . جرغه . پره . مجمع. جماعت . محفل .رج . سپاه . صف . قطار. فرهنگ آنندراج یکی از فرهنگهای زبان فارسی نوشتهشده در سده نوزدهم میلادی و از کاملترین و منظمترین فرهنگهای زبان فارسی عصر خود است. این فرهنگ را محمد پادشاه متخلص به «شاد» فرزند غلام محییالدین، میرمنشی مهاراجه میرزا آنند گجپتی راجمنه سلطان بهادر، راجهٔ ایالت ویجینگر از ایالات دکن هندوستان، بر اساس چند کتاب لغت دیگر گردآوری کردهاست. تاثير زبان وفرهنگ مغولى درپشتو عملى مى شود ولى در بين پارسى زبانان و بويژه "بين هزاره هاى مغولى" و اوزبيکى و تيموريان وتورکان نى! شکل اولیه چادر کروى "گر" Ger "جر" Jer يا جرت Jurt (یورت ) از زمان چنگیز خان تا اکنون تغییر نکرده است. و لوى از کجاه آمده ? لوى از "لقب خان را به پشتونان تقديم نمودند و "گر" و دوى" Doi مغولى که مانند "ikh" مغولى داهيم "dahim" تورکى آمده است شکل اولیه "گر"٬ "جر" و جرت دوى، از زمان چنگیز خان تغییر نکرده است. کليه سران اقوام عشايرى و چادرنشين کوچى مغولستان جنيگيز خان را در همين گونه خيمه دايروى به عنون خان خانات هاى مغولى انتصاب نمودند. در پشتو يک سلسله قوانين ساختن لغت هاى زبانهاى هندو اروپايى و هندو ايرانى غربى و شرقى وجود دارد که براى اش تغير دال و لام گويند
د به ل
"دختر" : پارسى Dochter
"توختر" : آلمانى Tochter
"دوتر": انگليسى daughter
دختر= لور: پشتو : Lor
دوى مغلولى بزرگ به لوى پشتو نيزه شده د به و و ر به ل
* دار < > وال
* شهر دار<> ښار وال
* پاس دار <> پاس وال
*پدر <> پلار
* ده <> لس
* دست <> لاس
* درس <> لوست
* ديدن <> وګورئ
* دستيار<> مرستيال
در بين تورانى هاى هندوستان و دکن و اکنون ميان پشتونها چندين نوع سیستم جرگه سيمتى (انگليسى سران) (اجلاس سران ) و جرگه صباح نوعی اجلاس روستای قبیله ای
کتاب گرامر پشتو یوهانس آلبرشت برنهارد ''دورن'' یا بوریس آندرهئویچ ''دارن'' یا برنهارد ''دورن''(به آلمانی: Johannes Albrecht Bernhard Dorn) (زادهٔ 29 اپريل 1805 - 19. 5 1881 ) خاورشناس آلمانیتبار روسی بود.او متخصص تاریخ و زبانهای روسیه و و ايرانى پارسى و "زبان ا فغانان" ( پشتو) بود.
او در آغاز به آموزش در دانشگاه لایپزیگ (آلمان) پرداخت و سپس به استادی زبانهای شرقی دانشگاه خارکوف رسید. سپس استاد تاریخ و جغرافی انستیتوی زبانهای شرقی وزارت خارجه گردید. همچنین در دانشگاه سنپترزبورگ به آموزش "سانسکریت" و "پشتو" پرداخت.
در 1835 به عضویت آکادمی علوم روسیه درآمد. در 1842 او به ریاست موزهٔ آسیایی برگزیدهشد و در 1855 رئیس موزه مردمشناسی و نژادشناسی پطر کبیر شد.
آثار اين دانشمند و زبان شناس
1. اولين کتاب اش در رابطه گرامر زبان افغانى پشتو (سن پترزبورگ 1842)،
2. گرامر در مورد زبان افغان (سن پترزبورگ 1845)،
3. مجموعه ای از نوشته های نویسنده طراحی شده برای کمک به یادگیری زبان پشتو و يا زبان افغانان (سن پترزبورگ 1847) و تاریخچه افغان، ترجمه شده از فارسی از نعمت الله (لندن 1829-1836، 2 جلد)، و بعد از آن در تاریخ و جغرافیای تمام ایران، ترکستان و کشورهای قفقاز و پردازش گویش استانی ناشناخته از این کشورها ، نتیجه این مطالعات، جمع بندی عالی است.
4. منابع اسلامى در تاریخ مناطق ساحلی جنوب دریای خزر (سنت پترزبورگ 1850.). در این زمینه، آثار مورخ علم سید ظهيرالدين مرعشی
5. مشارکت در شناخت زبانهای ایرانی. مازندرانى، (سنت پترزبورگ 1860-66، قسمت 1 و 2).
6. ابداعات در تاریخ از کشورهای قفقاز و مردم از منابع شرق در خاطرات آکادمی سنت پترزبورگ , شامل، جلد 5-7 (1845-1848).
7. کاسپیا درباره تهاجم روس های باستانی در تبیرستان (سن پترزبورگ 1875).
8. خاطرات و بولتن آکادمی سن پترزبورگ
9. ترجمه های متفرقه متون فارسی و سایر مشارکت ها در تاریخ، جغرافیا، گنج هاى قرون وسطایی شرق میانه.
با توجه به موقعیت عالی وی، نوشته های زیر را آغاز کرد
10. موزه آسیایی آکادمی تزارى علوم (سن پترزبورگ 1846
11. کاتلوگ نسخه خطی و کایلوگرام کتابخانه سن (پترسبورگ 1852)
کتاب گرامر پشتو برنهارد ''دورن'' در سال 1842 به نشر رسيد.
کتاب گرامر پشتو يا پختو - زبان افغانان هنرى جورج راوتى 13 سال پس از برنهارد دورن چاڀ شد.
بزرگوار ناشناس کدام کتاب اساسى پشتو را در انستيتوت افغانولوژى روسيه شوروى تدريس مى شد و لوى و لويه و جرگه از کدام زبانهاى بيگانه در شکرپشتو آمده ويا به وام گرفته شده است.
>>> Bagramian
لویه جرگه یا دقیقتر (دیره اوغانی)به جز از روسیاهی به اشرف غنی احمدزی دیگر هیچ دست اوردی نخواهد داشت. چون طالبان یگانه نیروی مسلح مخالف دولت غنی احمدزی به هیچ وجهه اکنون با او و باند وی روی میز مزاکره نخواهند نشست. چرا که اکنون آنان با یگانه حامی و پشتیبان دولت غنی احمدزی امریکاییان دارند به توافق رسیدند و یا می رسند. دولت امریکا فقط از آنان یک تضمین می خواهد و آنهم در صورت چیره شدن طالبان در سراسر اوغانستان در آینده نباید خاک و منافع امریکا در منطقه مورد تهدید آنان قرار گیرد و بس!
>>> Salam
بعد از اول جوزا به غنی نباید یک ساعت هم وقت داد تا حکومت کند ، بعد از اول جوزا بایست یک حکومت سر پرست که وظیفه اش صرف برگزاری انتخابات باشد شکل گیرد و اعضای این حکومت عبوری و سرپرست خود و اعضای آن نباید جز تیم های انتخاباتی باشند ، غنی اگر باقی بماند ، امر خیل ها دوباره انتخابات را مهندسی خواهند کرد و این فاجعه ادامه خواهد یافت. این وظیفه ی همه ی نیروهای سیاسی است که غنی را بعد از ختم دوره تعین شده نا مشروع اعلان کنند و اگر مقاومت کرد او را با روش های درخور از ارگ اخراج کنند و به جرم نقص قانون دستگیر ومحاکمه شود ، مردم رومانیا روزی چاوشیسکی را چنین محاکمه کردند .
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است