جرگه مشورتی تعریف روشنی در قانون اساسی ندارد
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۳۷    ۱۳۹۸/۲/۱۲ کد خبر: 158489 منبع: پرینت

تصویر من از راه‌اندازی لوی جرگه مشروعیت‌ بخشیدن بر تعیین اصول کلان و ملی است. اصول کلان و سرنوشت‌ساز در سطح کشور، اصولی‌که سایر ساختار های سیاسی نتوانند آن‌ را تعیین کنند. وقتی حقوق‌دانان طرح لوی جرگه را پیشکش کردند، دولت و مردم را در «بن‌بست» می‌بینند و برای شکست بن‌بست لوی جرگه که ویژگی کنگره‌ی ملی را دارد پیش‌نهاد می‌کنند.

اما حالا بیایید ببینیم لوی جرگه مشورتی که تعریف روشنی در قانون اساسی ندارد، روی چه مسایلی بحث می‌کند:
۱. چطور می‌توان طالبان را قانع به مذاکره کرد؟
۲. ارزش‌ها و دستاوردهای دولت برای مذاکره چه‌ها هستند؟
۳. ترکیب هیأت مذاکره کننده باید چگونه باشد؟
۴. سیاست دولت در برابر همسایه‌ها چگونه باید باشد؟

تصور کنید که چهار پرسش تخنیکی را در برابر ۳۰۰۰ تن از شرکت‌کنندگان قرار داده‌اند که بیش‌ترینه محتوای آن‌را نمی‌دانند. پاسخ‌هایی که بدست خواهد آمد را همه می‌دانند که چنین اند:
«طالبان برادران ما هستند، ارزش‌های ما اسلامی هستند که در قانون اساسی آمده، هیأت مذاکره کننده باید ملی و افغانی باشد و ما در برابر همسایگان باید به سان یک دولت مستقل عمل کنیم.» یا چیزی شبیه این.

در حالی‌که پاسخ‌های اصلی چنین اند:
۱. ما چه نیازی داریم که طالبان را قانع به مذاکره سازیم. اراده به مذاکره وابسته به نقش و فشار حامیان طالبان است. حامیان دولت افغانستان با حامیان طالبان روزانه ده‌ها بار از کشور بازدید رسمی می‌کنند.

۲. وقتی ارزش‌ها و دستاوردها می‌گویید چه نیازی به خط سرخ دارید. این کار خود ضعف شما را به نمایش می‌گذارد. وقتی ارزش‌ها و دستاوردها می‌گویید پس بالای آن معامله نکنید.

۳. هیأت های مذاکره باید از دو لایه ساخته شوند. لایه‌ی سیاسی و لایه‌ی تخصصی. سیاسیون روی محتوا تصمیم گیرند، متخصصین روی شگردهای مذاکره کار کنند. این یک روند روشن و قبول‌شده است.

۴. اصلا دولت در برابر همسایه‌ها سیاست روشنی نداشته است. همه برخوردهای دولت در برابر همسایه‌ها واکنشی بوده است. این مکلفیت وزارت خارجه است تا سیاست خارجی را در قبال همسایه‌ها روشن سازد.

من معتقد هستم که این پرسش‌ها، تخنیکی و تخصصی هستند و باید به وسیله‌ی پژوهش و تحقیق علمی حل شوند نه لوی جرگه!
حالا تصور کنید، این همه مخارج، تعطیلات، فشارهای روانی و راه‌بندان برای همین!

ملک ستیز


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
جرگه مشورتی
قانون اساسی
نظرات بینندگان:

>>>   جرگه جرگه است چه مشورتي باشد چه قبيلوي باشد بازهم جرگه است. شما نميتوانيد كه بگوييد جرگه نيست.

>>>   فیصله های جرگه "افغانی"!!
---------------------------
از آغاز معلوم بود که سازماندهی اینچنین سناریوهای جعلی وزنگزده تاریخ قرون وسطایی توسط برنامه سازان کهنه کار باتفکر قبیلوی به هیچ وجهه هدف اصلی شان برقراری صلح وامنیت دراین کشور نبوده ونیست ، زیراحاکمیت موجود و نیزاین سیاهی لشکر هم درحقیقت خود میدانند که کلید صلح درزیر این خیمه ها نخوابیده است ، ویا به عباره دیگر چندین سال است که این کلید (صلح وجنگ ) درگروه بیگانگان پنهان از دید باشندگان این سرزمین قرار دارد ، پس دراینصورت سوالی بوجود می آید که این مصرف میلیونی برای چیست وچه وهدفی را تعقیب میکنند ؟
باور من براینست که این رژیم با این مصرف میلیونی خود دوهدف اساسی وعمده را پیگیری می‌کند :
1 - به شکلی اشکال ممکن است تمدید ویا دوام حاکمیت وقدرت این نظام باشد که بتواند همچون سپری بوده باشد درمقابل بازیگران اصلی قدرت ها که توسط گماشته ها شان گاهی درقطر وگاهی هم درمسکو پیش برده میشود.
2 - تاکید بر واژه " افغان وافغانیت" وآنرا قانونی بخشیدن برسایرین وتحمیل آن از طریق فیصله این جرگه افغانی.
بنآ این جرگه افغانی قطعآ هیچ ارتباطی وبرنامه برای برقراری صلح دراین کشور نداشته ونخواهد داشت. بقیه این سیاهی لشکر وظیفه شان فقط این بود : آمدند ؛ خوردند , خوابیدند ؛ گفتند ؛ و گرفتند ورفتند بس همین.

>>>   لویه جرگه یا عوام فریبی؟
این جرگه ها یک روش پوسیده و بی معنی است که همیشه حکومت ها وقت برای مهر تایید گذاشتن بر برنامه های از قبل تعیین شده خود از آن سهو استفاده نموده اند. معمولا فیصله های آن از قبل تعیین میشوند و اگر بازهم فیصله مطابق میل مرجع کار نبود او میتواند از آن سر باز بزند، مانند جرگه کرزی مداری.
غنی احمدزی باز هم شش تا هفت میلیون دالر این ملت خسته و گرسنه را برباد میکند تا باز هم در چشم مردم خاک بزند.
در صورتی که امکانات رفراندوم یا همه پرسی عمومی موجود باشد و دارای پارلمان نماینده های مردم باشیم ضرورت به این عوام فریبی ها و درغلگری های اوغانی بنام لویه جرگه و امثال آن دیگر وجود ندارد۰
این نمایش های مضحک لویه جرگه همیشه از طرف قشر حاکم برای فریب مردم سهو استفاده شده و فیصله های آن یا از قبل تعیین شده اند ویا اصلا مراعات نمیشوند۰ این روش کهنه غیر اصولی فقط عوامفریبی، ضیاع وقت، و ضیاع پول ملت است و بس، و باید به آن پایان داده شود۰


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است