تاریخ انتشار: ۰۸:۱۷ ۱۳۹۸/۶/۲۸ | کد خبر: 160210 | منبع: | پرینت |
برای استخدام معاونیت مالی و اداری دبیرخانۀ کمیسیون انتخابات، سه نامۀ متفاوت از سوی سه مقام این کمیسیون به کمیسیون اصلاحات اداری فرستاده شده است.
کرسی معاونیت مالی و اداری کمیسیون انتخابات از سال پار تاکنون از سوی عبدالاحد رشتیا، سرپرستی میشود.
بربنیاد سندهایی که به طلوعنیوز رسیدهاند، حوا علم نورستانی، رییس کمیسیون انتخابات به روز ششم ماه اسد سال جاری هجری خورشیدی، در یک نامۀ رسمی از کمیسیون اصلاحات اداری خواستهاست که بست معاونیت دبیرخانۀ این نهاد را بگونۀ عاجل طی مراحل کند. اما عصمتالله مل، معاون کمیسیون انتخابات و نیز رییس دبیرخانۀ این کمیسیون، در نامههای جداگانه از این نهاد خواستهاند که تا پایان انتخابات طی مراحل بست معاونیت مالی و اداری دبیرخانۀ کمیسیون را معطل نماید.
نهادهای ناظر بر روند انتخابات، هشدار میدهند که اگر تنشها میان اعضای کمیسیون و دیبرخانۀ این نهاد پایان نیابند، سبب ناکامی روند انتخابات ریاستجمهوری خواهند شد.
محمد یوسف رشید، مسؤول بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه گفت: «افشاسازیهایی که صورت میگیرد در کمیسیون نشان میدهد که درماندگیهای در این نهاد وجود دارد و ظرفیتی که بتواند مشکلات داخلی خود را حل کند وجود ندارد، راه معقول را پیدا کنند نیست. گاهی اوقات برخورد فزیکی دشنامها و لتوکوب کارمندان صورت میگیرد از سوی بعضی اعضای کمیسیون. همه نشاندهندۀ این است که اینان کمیسیون را ملکیت شخصی میدانند نه یک ادارۀ ملی.»
نهادهای ناظر، میگویند که یک عضو کمیسیون انتخابات، رییس بخش فنآوری اطلاعاتی را لتوکوب کردهاست. به گفتۀ این نهادها، دشنام دادنها و بی احترامیها در میان مقامهای کمیسیون انتخابات وجود دارند.
نهادهای ناظر، تأکید دارند که اعضای کمیسیون انتخابات برای منافع شخصی بیشتر کار میکنند و آنها به جای اینکه برای مدیریت انتخابات کار کنند می کوشند تا تنخواه و امتیازات خود شان را افزایش دهند.
نعیم ایوب زاده، مسؤول بنیاد انتخابات شفاف افغانستان اظهار داشت: «ما نگران استیم از قضایا آگاهی داریم. امید واریم که اینان در رقابتها و پرخاشگریهای شان در جنگی که جریان دارد میان دارالانشا و کمیشنران ساختار را زیر سوال نبرند و پروسه را قربانی نسازند و ما نتوانیم شاهد برگزاری یک انتخابات شفاف باشیم.»
فضل احمد معنوی، رییس پیشین کمیسیون انتخابات بیان داشت: «یک وضعیت بسیار نا بهسامان در کمیسیون انتخابات وجود دارد. میان رهبری کمیسیون و دارالانشای کمیسیون یک فاصله بسیار جدی ایجاد شده. کاری را که دارالانشای کمیسیون میکند که به هیچ کسی نه پاسخگو است نه هدایت گیرنده که این وضعیت صدمه بسیار جدی را میتواند به انتخابات وارد کند. اگر فردا به انتخابات میرویم اینان موقف متضاد داشته باشند همه پروسه را میتواند زیر سوال ببرد.»
این همه در حالی است که نُه روز تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری باقی ماندهاند. قرار است انتخابات ریاستجمهوری به روز ششم ماه میزان برگزار شود. اما شبکۀ نهادهای ناظر بر سلامت انتخابات، کمیسیون انتخابات را برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آماده نمیداند و میگوید که این انتخابات باید با بیست روز تأخیر برگزار شود.
کد (9)
>>> کمیسیون انتخابات مرکز جنگ فساد اخلاقی و فساد اداری است رییس قبلی کمیسیون انتخابات سه دختر بیچاره را که همه کمیسیون خبر دارند مورد سو استفاده جنسی قرار داد زهره، ظریفه و طیبه کریمی این سه دختر بیچاره در بدل تقرر عزت خویش را از دست دادند از این کمیسیون چی گله وقتی رییس کمیسیون این کاره کنه حالا هم فساد در کمیسیون ادامه دارد
>>> كميسيون مستقل انتخابات مرجع رييس جمهور ساز است. در هر كشور مردم سالار اين كميسيون انتخابات را شفاف برگزار و نتايج نهايي انتخابات را اعلام ميكند . ولي در افغانستان متاسفانه اعضاي اين كميسيون توسط رييس دولت افغانستان انتخاب و تععين ميشوند از همين رو به نفع دولت تقلب ميكنند و همه ارمان هاي كشور را برباد داده ميدهند.
كثيف ترين انتخابات ها را در افغانستان حكومت اشرف كوچي داشت .
پاكترين انتخابات افغانستان در دوره اول انتخابات رياست جمهوري و پارلماني و ولايتي بود. چون در ان زمان انتخابات در دست سازمان ملل بود و دفتر يوناما انرا برگزار ميكرد كه وابسته به دولت افغانستان نبود.
>>> هر شخص که به مقام برسد ومانند فرعون عمل کند سزایش همین است اقای رشتیا خواهزاده حمدالله محب است پشت بند قوی دارد سیستم مالی وعملیاتی کمیسیون را مستقیما کنترول میکند کمیشنرپیش او به اندازه پشه ارزش ندارد قصه کمیشنر مفت است سر نوشت شان کیشنران قبلی واری پلچرخی خواهد بود رشتیا هم باید در عملکرد خود اصلاحات جدی بیاورد ادب ونزاکت های اداری را باید مراعات کند در غیر ان عمانند ریس تکمالوزی سیلی خواهد خورد
اسحاق
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است