هشت نامزد خواستار مجازات عاملان تقلب شدند
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۵۸    ۱۳۹۸/۸/۲۱ کد خبر: 160857 منبع: پرینت

در آستانه اعلام نتیجه ابتدایی انتخابات، نامزدان بیرون از حکومت، اعتراض شدید خود نسبت به بروز تقلب در این انتخابات را اعلام کردند. آن‌ها روز دوشنبه، بیستم عقرب، در سه نشست جداگانه مطبوعاتی در کابل، وجود بیش از یک میلیون رأی «تقلبی» در صندوق‌های رأی‌دهی را «شرم‌آور» و برای مردم‌سالاری در کشور زیانبار خواندند. این نامزدان که شمار شان به هشت تن می‌رسد، دسته‌های انتخاباتی متعلق به سران حکومت وحدت ملی، به ویژه محمداشرف غنی، را به انجام «سازمان‌یافته» این تقلب در انتخابات متهم کردند. آن‌ها ضمن تأکید بر شناسایی و مجازات عاملان این تقلب «گسترده»، هشدار دادند که نتیجه انتخابات برخاسته از دل تقلب را نخواهند پذیرفت.

شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته اعلام کرد که انتخابات از همان آغاز با بحران همراه بود و حالا این بحران خود را در قالب شمارش آرا نشان می‌دهد. این شورا می‌گوید که بیش از یک میلیون رأی در این انتخابات، تقلبی بوده است که توسط کمیسیون انتخابات باطل شده است. به گفته شورای مذکور، در باره نزدیک به «یک‌ونیم میلیون» رأی دیجیتالی باقی‌مانده نیز پرسش‌هایی مطرح است، که مشروعیت آن را تحت تأثیر قرار خواهد داد. این شورا افزوده است، انتخاباتی که در آن از بین «۱۵» میلیون نفر واجد شرایط رأی‌دهی تنها نزدیک به یک‌ونیم میلیون نفر شرکت کرده باشند و این میزان مشارکت هم با شایبه تقلب سازمان‌یافته همراه باشد، نه سراسری است و نه هم عادلانه.

شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری در اعلامیه خود پرسیده است: «آیا می‌توان از انتخاباتی که با پایین‌ترین سطح مشارکت و معروض به تقلبات سیستماتیک باشد، رییس جمهور مشروع را به صحنه آورد و حکومت کارآمد را انتظار داشت؟ افرادی که مرتکب تقلبات سازمان‌یافته… شده‌اند، آیا شایسته حضور در مقام ریاست جمهوری و نهادهای ملی هستند یا مستحق محاکمه و مجازات؟» این شورا تأکید کرده است که نتیجه انتخابات پر از تقلب را تحریم می‌کند و دولت برآمده از دل این تقلب سازمان‌یافته را مشروع نمی‌داند. نامزدان عضو این شورا هم‌چنان بر شناسایی عاملان تقلب و معرفی آن‌ها به دادگاه تأکید کرده‌اند.

شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری از جانب دیگر گفته است که هر گاه بحران کنونی انتخاباتی دامن‌گیر کل کشور شود، در آن صورت، سران حکومت وحدت ملی به دلیل آن‌که مسوول سوء مدیریت و بحران انتخاباتی هستند، باید استعفا بدهند. این شورا افزوده است که در پی استعفای غنی و عبدالله، باید انتخابات به صورت مجدد و توسط یک حکومت «جدید» در اسرع وقت برگزار شود.

قابل یادآوری است که در نشست خبری شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، عبدالحکیم تورسن، عنایت‌الله حفیظ، غلام‌فاروق نجرابی، احمدولی مسعود، فرامرز تمنا و معاونین عبداللطیف پدرام و نورالحق علومی حضور داشتند. هرچند علومی پیش از برگزاری انتخابات به نفع غنی از نامزدی خود منصرف شده بود.

گلبدین حکمتیار، رییس دسته انتخاباتی «صلح و عدالت اسلامی»، که روز دوشنبه در یک نشست خبری جداگانه صحبت می‌کرد، گفت که ۴۴ درصد آرای انتخابات ششم میزان، تقلبی است. به ادعای او، ۷۰ درصد این آرای تقلبی هم به نفع دسته انتخاباتی «دولت‌ساز» به صورت سازمان‌یافته وارد صندوق‌های رأی‌دهی شده است. حکمتیار نیز خواستار شناسایی عاملان این تقلب و مجازات آن‌ها شد. او اما برای رسیده‌گی به تقلب‌ها و جرم‌های انتخاباتی خواستار تشکیل یک «هیأت قضایی با صلاحیت» در مشورت با نامزدان «مطرح» انتخابات ریاست جمهور شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری از جانب دیگر خواستار بازشماری کل آرا در سراسر کشور شد. او گفت که بازشماری حدود یک‌ونیم میلیون رأی یک کار ساده است و حداکثر در مدت یک هفته انجام خواهد شد. حکمتیار به همین شکل با بازشماری و یا هم ابطال آرای ۲ هزار و ۴۳۲ محل مورد مناقشه نیز مخالف است. او گفت که بازشماری این محلات به دلیل آن‌که فاقد معلومات بایومتریکی است و در عین حال فرم نتایج آن به «سرقت» رفته است و اسناد و مدارک مربوط به آن «عمداً» نابود شده است، ممکن نیست. حکمتیار افزود که ابطال آرای این محلات هم صرف به این دلیل که فاقد معلومات بایومتریکی است، یک کار نادرست است. او پیشنهاد کرد که به جای تأکید روی این دو روش، بهتر است انتخابات در این محلات دوباره برگزار شود. بنا بر این، حکمتیار از کمیسیون انتخابات خواست تا بازشماری کل آرا و برگزاری انتخابات مجدد در محلات جنجالی از اعلام نتیجه ابتدایی انتخابات خودداری کند.

رحمت‌الله نبیل، رییس دسته انتخاباتی «امنیت و عدالت»، نیز روز گذشته در یک نشست خبری، خواستار شناسایی عاملان تقلب و معرفی آن‌ها به دادگاه شد. نبیل نیز گفت که بین ۴۴ تا ۴۷ درصد آرای انتخابات ریاست جمهوری تقلبی بوده است. او افزود که این نشان از یک تقلب سازمان‌یافته دارد و باید عاملان آن به دادگاه معرفی شوند. نبیل نیز دسته انتخاباتی «دولت‌ساز» را به سازماندهی این تقلب گسترده در انتخابات متهم کرد.

نبیل تأکید کرد که اجازه نخواهد تا به آرای تقلبی اعتبار داده شود و رأی تقلبی سرنوشت انتخابات را تعیین کند. او هم‌چنان از جامعه جهانی، به‌ویژه امریکا و یوناما، خواست به تقلب، مشروعیت ندهند. نبیل تأکید کرد که هر گونه تلاش برای اعتبار بخشیدن به آرای تقلبی، جفا در حق مردم افغانستان و باعث بدتر شدن اوضاع در کشور خواهد شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری از جانب دیگر گفت که هیچ گونه شمارش آرا را خلاف قانون و لایحه‌هایی که پیش از انتخابات منظور شده است، قبول نخواهد کرد. او از هم‌چنان از کمیسیون انتخابات خواست که فهرست مراکز مسدود و دستگاه‌های بایومتریک‌شده را با تمام مشخصات آن همگانی کند.

جنجال‌ها بر سر آرای «تقلبی» پس از آن به این جا کشیده شد که کمیسیون انتخابات به بازشماری آرای ۲ هزار و ۴۳۲ محل رأی‌دهی فاقد معلومات بایومتریکی تصمیم گرفت. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که هنوز کشمکش بر سر ۳۰۰ هزار رأی دیجیتالی که به باور بیش‌تر دسته‌های رقیب «دولت‌ساز» قابل ابطال است، ادامه داشت. با وجود این‌که جنجال‌ها در این دو مورد در اوج خود قرار داشت، کمیسیون انتخابات در یک اقدام دیگر به بازشماری آرای ۸ هزار و ۲۵۵ محل آغاز کرد. این اقدامات اما باعث برانگیختن خشم دسته‌های انتخاباتی رقیب «دولت‌ساز» شده است؛ طوری که آن‌ها از امتناع خود از پذیرش نتیجه انتخابات هشدار داده‌اند. اما دسته انتخاباتی «دولت‌ساز» از تمامی اقدامات کمیسیون انتخابات استقبال کرده و بر اعلام نتیجه ابتدایی انتخابات در زمان مقرر آن در ۲۳ عقرب تأکید کرده است.

در ادامه این کشمکش‌ها، آلمان، جاپان، امریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد از کمیسیون انتخابات خواسته است به نگرانی تمامی نامزدان به صورت واضح و به موقع پاسخ بدهد. هم‌چنان نهادهای داخلی ناظر بر انتخابات نیز با ابراز نگرانی از وضعیت فعلی از این کمیسیون خواسته است به مطالبات مشروع نامزدان پاسخ قانع‌کننده ارایه کند. اما کمیسیون انتخابات، تا این دم، به این نگرانی‌ها و مطالبات توجهی نکرده است و به کار بازشماری آرا که بیش‌تر نامزدان خواستار توقف آن تا روشن شدن سرنوشت آرای «مشکوک» و محلات «جنجالی» هستند، ادامه داده است.

8 صبح


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
نامزدان
انتخابات
نظرات بینندگان:

>>>   خدا کند غیرت کاندیدان به قومانده امریکا گل نشین نشود. بالاخره ما ضرورت به جگر شیر داریم. مظاهرات توده یی و مهر ولاک لانه جاسوسی شاید یگانه راه پایان دادن به این اعمال شیطانی باشد.
آزاده

>>>   اگر علومی به نفع غنی استعفا کرده باشد لقب پست ترین انسان جامعه چپ را از آن خود کرده.
کسی که شرف داشته باشد و عزت اش پامال نشده باشد و اندکی درد ملت را داشته باشد به نفع غنی میدان را رها نمیکند.
اگر توانش را نداشتی از ملت معذرت میخواستی و دوباره میرفتی هالند و به سوسیال خوری ات ادامه می دادی.
مگر به نفع غنی تیر شدن و چند بوجی پول ملت را جایزه گرفتن نه انسانیت است و نه شرافت و نه کمونیست خوب بودن چون از مسلمانی خو وقتی عضو پرچم شدی تیر شده بودی.
حیف نام پدرت حاکم صاحب عظیم جان
حیف نام خواهرت خام قاضی زاده صاحب بی بی جان
تو .....از کدام خون هستی ؟
شرمت باد اگر چنین کرده باشی

>>>   کسی که دین و ایمان خود را بخاطر پول وپیسه و منصب و مقام خوشگذرانی بفروش شد و زن مخالف دین گرفته باشد و تا کنون به اسلام ایمان نیاورده باشد و پسر و دختر اش نه تنها که از دین اسلام بی خبر و مخالف است علاوتا از جغرافیایی و عنعنات افغانستان اصلا چیزی نمیدانند و به هچ زبان رسمی کشور ما بلد نیستند و شخص خود ساز متفکر دوم جهان فاشیست و معتصب به اقوام دیگر کشور ما و دروغگوی عوام فریب بی خبر از دستورات دین علاوتا خود خواه و جاطلب از خود راضی و حرف ناشنو و ظالم بی رحم زشت زبان چور گر بر باد کن دارایی های عامه از همه بدتر تقلبکار با چنین شخص مردم ما مواجه هستند همین شخص است که قیمت اسعار تا بیشتر از چهل در صد بر پول افغانی بالا کشیده شد همین شخص است که دشمنان مردم و خاک ما را که جاسوس ای اس ای پاکستان هستند از زندان های افغانستان چه در زمان گذشته و چه در زمان بیشتر از پینجسال حکومت توافقی که بحیث ریس جمهور تیم رقیب نظر به سن بالایش بیث ریس جمهور پذیرفته بود کشور را بیشتر نا امن کرد و عزت و شرف مردم ما را پیمال کرد زنداننیان طالبان ترورست را از زندان رها کرد نفاق قومی و سمتی را سخت دامن زد پول دارایی عامه را به خود و دوستانش چپاول کردند ملت را تا بیشتر از ۶۰ فیصد بفقر اقتصادی و امنتی مواجه کرده خوبی این شخص تقلبکار دزد عوام فریب چه است که مردم این شخص را دوباره با رای تقلبی اش بحیث ریس جمهور قبول کنند مردود اس مردود از نظر مردم .

>>>   دیگر آمریکا همه را زن ساخته است که نه مظاهر ه کرده می توانند ونه کدام چیزی دیگر

>>>   انس حقانی و یارانش از زندان آزاد میشوند تا جا در زندان خالی شده و انسانهای پاک و وطنپرست چون مولانا عبدالله راهی زندان شوند
ای صداقت بر تو لعنت از تو زحمت یافتم
ای خیانت بر تو رحمت از تو راحت یافتم
دخالت مستقیم و بیشرمانه ملل متحد ( یوناما ) بیطرف بودن این سازمان را ثابت نموده و اعتبار خود را در سطح جهان خدشه دار خواهد ساخت
در آینده منتظر خیانت های پیهم ملل متحد در افغانستان خواهیم بود
تخاری

>>>   Motaref
صفحه‌ی زیر نام «یوناما دری» منسوب به‌دفتر یوناما، کامنت‌های انگلیسی در نقد رفتار این نهاد را حذف و کاربران آن را بلاک می‌کند. اما کامنت‌های فارسی و پشتو را ولو هر قدر تند هم باشد، حذف نمی‌کند!؟ 🤔


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است