زندگی دشوار بیجاشدگان در هوای سرد و آلودۀ کابل
 
تاریخ انتشار:   ۱۸:۵۵    ۱۳۹۸/۱۰/۸ کد خبر: 161582 منبع: پرینت

ده‌ها خانوادۀ بیجا شده در پایتخت که در وضعیت بدی به‌سر می‌برند، می‌گویند که هوای سرد و آلودۀ کابل، زندگی کودکان و زنان شان را تهدید می‌کند.
این خانواده‌ها که در چهارراهی قنبر کابل زندگی می‌کنند، می‌افزایند که رییس‌جمهور غنی در پیکارهای انتخاباتی شش سال پیش، به آنان وعده داده بود که مشکلات شان را حل خواهد ساخت، اما تاکنون برای بهبود زندگی آنان هیچ کاری نکرده‌است.

رحم بی‌بی، یکی از این بیجا شدگان می‌گوید که سردی هوای کابل، یک کودک چهارماهه‌اش را از و گرفته‌است: «به خاطر هوای سرد [کودکم] فوت کرد؛ جور تیار بود. هوا که سرد شد، بلندش کردیم جان داد.»

کودکان این بیجاشدگان، به جای پرداختن به آموزش، دنبال پلاستیک و کاغذهای بیکاره هستند تا گردآوری کنند و برای گرم کردن خانه‌های آنان را آتش بزنند.
نازنین هشت ساله، یکی از این کودکان است که می‌گوید حسرت رفتن به مکتب در دلش مانده‌است: «خانه می‌خواهم، مکتب می‌خواهم.»

این بیجاشدگان، می‌گویند که سردی و آلودگی هوا، بیشتر زنان و کودکان را بیمار ساخته‌است.
تاج بی بی، یکی از این بیجاشدگان گفت: «کودکان خُردسال، سینه و بغل می‌شوند. کلان‌ها، سینه بغل می‌شوند؛ محتاج آب استیم، محتاج نان هستیم؛ روزهایی می‌آید که پشت یک تکه نان محتاج هستیم.»

تاج محمد امیری، بیجاشدۀ دیگر نیز افزود: «[رییس‌جمهور] به ما وعده کرده بود که کامیاب که شدم بخیر وضع عمومی شما را خوب می‌سازم. و این‌که به شما خانه می‌دهم، جای شما را معلوم می‌کنم، مکتب و کلینیک شما معلوم می‌شود؛ حالا که پنج سال گذشته، رییس‌جمهور پرسان ما را حتا نکرده.»

این خانواده‌ها، می‌گویند که در یک دهۀ گذشته بارها به نهادهای دولتی رفته‌اند، اما در زندگی شان بهبودی نیامده‌است.
آن‌ها، اکنون هشدار می‌دهند که اگر به خواسته‌های شان رسیده‌گی نشود تظاهرات خواهند کرد.

طاووس خان، نمایندۀ بیجاشدگان چهارراهی قنبر گفت: «راه را بند می‌کنیم خود ما را می‌کشیم؛ زنان را به سرک بیرون می‌سازیم این‌که سردی ما را می‌کشد بهتر است که خود را بکشیم.»
بیشتر این خانواده‌ها به علت جنگ و ناامنی‌ها از ولایت‌های هلمند، کندهار و ارزگان به کابل بیجا شده‌اند.

بربنیاد یک گزارش سازمان ملل، پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده در حدود نیم جمعیت افغانستان با عدم مصونیت خوراکی روبرو خواهند شد و نیاز جدی به کمک‌های بشردوستانه خواهند داشت.

دفتر هماهنگی کمک‌های انسان دوستانه سازمان ملل متحد، در گزارش پایان سال میلادی‌اش دربارۀ افغانستان گفته‌است که افغانستان مرگ‌بارترین کشور برای کودکان در جهان است. بربنیاد این گزارش، افغانستان گواه مرگ‌بارترین منازعه در جهان است و اگر خشونت‌های شدید در این کشور ادامه یابند، غیرنظامیان با خطرهای بزرگی روبرو خواهند بود.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
زندگی بیجاشده
هوای سرد
کابل
نظرات بینندگان:

>>>   "رییس‌مافیایی ارگ در پیکارهای انتخاباتی شش سال پیش، به آنان وعده داده بود که مشکلات شان را حل خواهد ساخت" او در پروسه تکمیل وعده هایی خود است تنها وقتی وعده میداد انگشت اشاره اش بطرف چتلستان بوده است.
حالا شما مظلومان را آنقدر زیر فشار قرار داده که از مجبوریت داوطلبانه مناطق تانرا رها می سازید تا جایی زیست برای مردم صوبه سرحد میسر گردد و در نهایت پنجابی هایی بیشتر در صوبه سرحد جابجا شوند.
آزاده

>>>   با سلام به ملت مومن و مسلمان افغانستان مردم افغانستان مردمی شایسته پرهیزکار هستند دولت افغانستان اگر در خدمت به این مردم کوتاهی کند نزد خداوند گناه بزرگی مرتکب شده است
حسین از ایران

>>>   حل مشکلات این مردم در ظرف یک هفته ممکن است به شرط اینکه دولت اراده کند
خود بیجا شدگان بخواهند که مشکل شان حل شود نه اینکه وضعیت موجود را دام روزی بسازند
و در نهایت اینکه دست موسسات و انجیو ها در پروسه دخیل نباشد


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است