تاریخ انتشار: ۱۸:۵۰ ۱۳۹۸/۱۰/۱۸ | کد خبر: 161706 | منبع: | پرینت |
دفاع از حقوق بشر به صورت عام و از حقوق کودک به صورت خاص یک وجیبۀ دینی و اخلاقی است. در مورد تعیین سن دقیق کودک و نیز زمان پایان دوره کودکی در نصوص معتبر دینی یعنی قرآن مجید و احادیث قطعی الثبوت و قطعی الدلاله نبوی حکم صریحی وجود ندارد، و به همین علت این موضوع در میان فقهای بزرگ اسلام محل اختلاف واقع شده است و از سن ۹ سالگی تا سن ۱9 سالگی طرفدارانی داشته است.
مشهورترین چهره فقهی برجسته تاریخ اسلام حضرت امام اعظم ابوحنیفه، از پرچمداران بزرگ عقلانیت دینی، از جمله کسانی است که سن ۱۸ و یا 19 را سن تکمیل کودکی و ورود به بزرگسالی دانستهاند. شمس الائمه سرخسی می گوید: "وأما بلوغهما بالسن فقدر أبوحنيفة رحمه الله تعالى في الجارية بسبع عشرة سنة وفي الغلام بتسع عشرة سنة وفي كتاب الوكالة ذكر في الغلام ثمان عشرة سنة.." (المبسوط، ج 6، ص 53، چاپ دارالمعرفه، بیروت) ترجمه: اما در رابطه به بلوغ دختر و پسر برمبنای سن ، ابوحنیفه در قسمت دختر آن را 17 سال و در قسمت پسر 19 سال تخمین نموده است، و در کتاب (وکاله) در قسمت پسر 18 سال ذکر گردیده است.."
در این دیدگاه تنها به ظاهر برخی روایات اکتفا نشده و نیز برخی تغییرات عضوی و فیزیولوژیک مبنای تکمیل دوره کودکی دانسته نشده است، بلکه پختگی متکامل و همه جانبه شخصیت انسان در ابعاد جسمی، عقلی، عاطفی، اجتماعی و تعلیمی معیار قرار گرفته است. این دیدگاه با یافتههای علوم معتبر امروزی مانند روانشناسی، جامعهشناسی، بیولوژی، فیزیولوژی، و نورولوژی، و همچنان یافتههای علوم تربیتی و فلسفه اخلاق همخوانی دارد. از همین روست که کنوانسیونهای بین المللی، به صرف نظر از تفاوت فرهنگها و مذاهب در این باب، سن ۱۸ را مرز کودکی و بزرگسالی تعیین کردهاند. اغلب کشورهای جهان و بسیاری از کشورهای اسلامی این دیدگاه را با مصلحت کودکان سازگار یافته و برای سلامت اخلاقی و عاطفی آنان مناسب دیدهاند و آن را به مثابه رویکردی جهانشمول مورد تایید قرار دادهاند.
از طریق تعیین سن ۱۸ به عنوان سن تکمیل کودکی، بخشی از نابهسامانیهای تربیتی و اجتماعی کاهش یافته و باعث میشود از ظلم و اجحاف در حق آنان جلوگیری شود، تا جامعه شاهد انبوه کودکان کار، کودکان جنگ و کودکان آسیبدیده اخلاقی و اجتماعی نباشد. قانونی ساختن این امر کمک میکند که فرهنگ تفکیک میان کودکان و بزرگسالان نهادینه شود و این امر در سطح مکاتب و مدارس، و نیز در سطح محیط اجتماعی استوار گردد. از آن طریق به کودکان فرصت داده خواهد شد تا کودکی را چنانکه حق شان است تجربه کرده، و نیازهای عاطفی و روحی این دوره از عمرشان برآورده گردد، و همزمان از ازدواجهای نخواسته و زودهنگام جلوگیری شده و همچنان از ورود زودهنگام آنان به بازار کار و سوء استفاده از تواناییهای بدنی آنان از سوی استفادهجویان جلوگیری خواهد شد.
بخش وسیعی از تحصیلکردگان و متخصصان رشتههای مختلف علمی خطرات این موضوع را درک کرده و معتقدند که با جلوگیری از ظلم بر کودکان و تامین حقوق آنان یک فریضه شرعی تحقق یافته و یکی از مقاصد شریعت اسلامی که دفع ظلم و اجحاف در حق اقشار آسیبپذیر جامعه است به انجام خواهد رسید. از این طریق نشان خواهیم داد که جامعه ما ساز ناهماهنگی در هارمونی جهانی حقوق بشر نخواهد بود.
کسانی که با این دیدگاه موافق هستند به این فراخوان بپیوندند.
امضا کنندگان:
۱- امین احمدی
۲- احمد ارشاد احرار
۳- سید حسن اخلاقی
۴- حازم اسپندیار
۵ - میرویس آریا
۶ - نقیب آروین
۷ - صارمه افضلی
۸ - زبیر افغان
۹ - بشیراحمدانصاری
۱۰ - محمد اکرام اندیشمند
۱۱ - ناجیه انوری
۱۲ - سیدحسین اشراق حسینی
۱۳ - عزیز حکیمی
۱۴ - عبدالواحد حمیدی
۱۵ - مصعب حیدری
۱۶ - عبدالحی خراسانی
۱۷ - مسعود خلیلی
۱۸ - ضیا دانش
۱۹ - عزت الله راجع
۲۰ - سید غلام محمد رحمانی
۲۱ - شعیب رحیم
۲۲ - عبدالرحیم رجا
۲۳ - فهیم رسا
۲۴ - عنایت رسولی
۲۵ - احمدضیا رفعت
۲۶ - محب زغم
۲۷ - باری سلام
۲۸ - وحیده سلام
۲۹ - دکتر محمدنظیف شهرانی
۳۰ - عبدالکبیر صالحی
۳۱ - غفار صفا
۳۲ - صدیق رهپو طرزی
۳۳ -داود عرفان
۳۴ - فضلالرحمن فاضل
۳۵ - رضا فرزام
۳۶ - زینب موحد
۳۷- عبدالبشیر فکرت
۳۸- رفیع الله کلیم
۳۹- فهیم کریم
۴۰- پرتو نادری
۴۱- محمد محق
۴۲- میر حیدر مطهر
۴۳- عبدالحفیظ منصور
۴۴- محمد عارف منصوری
۴۵ - مهران موحد
۴۶- افسانه واحدیار
۴۷- عبدالباری وثیق
۴۸- عبدالاحد هادف
۴۹- نسیم معنوی
۵۰- علی احمد عثمانی
۵۱- رجب امیری
۵۲- سید مشتاق موحد
۵۳- محمد رشاد
۵۴- محمد کریم فارغی
۵۵- احسان الله پویا
۵۶- عزیز بارز
۵۷- احمد شایق قاسم
۵۸- هدایت ساعی
۵۹- محمد ظهیر
۶۰- عبدالمتین هاشمی
۶۱- محمد رحیم بهرام
۶۱- نهضت مسیر
۶۲- قدسیه وفا
۶۳- عبدالله هدایت
۶۴- عبدالحلیم
۶۵- عتیق سلحشور
۶۶- احمد ابراهیم زمردنیا
بشیر انصاری
>>> قصه اصلی نادیده گرفته شدن قانون است.
تمام معتادین بالای ۱۸ سال دارند مگر هیچ قانونی آنهارا تحت پوشش ندارد.
کودکان کمتر از ده سال کجا زیر پوشش قانون هستند که زیر ۱۸ سال باشد.
همزمان باید قانون جرائم اطفال نیز ساخته و تصویب شود چون کسیکه ۱۷ سال دارد و ترور میکند و تجاوز جنسی انجام میدهد چه حکمی دارد؟
>>> اختلافات و منازعات حقوقی و جزایی ، انسانی و اجتماعی و اعمال و فروعات دینی به اساس روایات که یکی آنرا مستند معرفی میکند دیگری غلط و مشکوک
با استنباطات ، التقاط ها ، انتزاعات عندی و یا قال قال بین اشخاص و ذوات که صاحبان مذاهب ومکاتب فقهی ّ تصوفی ، منطق و فلسفه ،عرفان و تصوف باا حادیث غیر صحیح و جعلی ( جا و مرتبت حدیث صحیح جداست ) رخ میدهد
و نقل قول های مجهول و حیران کننده مشکلات بشریت را خاصه درین عصر ارتقای کشف و علوم (تا قرن های بعد که چه انکشافات واثبات و تجربیات عینی و محسوس در متافزیک ) از روی دانش تجربی به وجود می آید و بشر چه دسترسی هایی در کیهان ها و کاینات پیدا می کند و به کرات دیگر به حیث مهاجران زمین ساکن خواهند شد و . . . و . . . و . . .
وما و نسل های بعدی ما نخواهند بود و تا قیام قیامت همین طورنخواهد ماند .
بر می گردیم به موضوع مشخص تحت بحث :
کدام عقل قبول میکند که یک انسان درسن ۶ وهفت وهشت ونه و . . . بالغ میشود
اگر احیانآ یگان خورد سال مثلآ از هر یک صدهزار یک در عمر ۱۴ یا ۱۵
احتلام میشود که این نادر و شاذ خواهد بود مانند استثنا آت دیگردرخلقت آیا
این مدعیان محترمکه خود را عالمان و ملا صاحبان میخوانند استثناآت آفرینش رادر انسانها و دیگر حیوانات نه دیده اند یا نا دیده می انگارند که مثال های زیادی
وجود دارد.مادستگاه وکمیته های بلوغ سنج دختران و پسران راچگونه راه اندازیم . آیا اوصاف جنسیتی را که درسال های آخیر در انسان ها ادعا میشود
شنیده اید .
از روی کدام بصیرت کودکان را از حمایت اجتماعی محروم میسازید . خانواده
اساس هر جامعه است . تمام جوامع و کشور ها خانواده کودکان و زنان بار دار را تحت حمایت مالی ، اخلاقی و تربیتی قرار میدهند معاش هفته ای و ماهانه تعیین میکنند . همین هایرا که شما ملا صاحبان کافر و چه و چه . . .
میدانید و نظاههای شانرا فاسد میشمارید همین توجه و رآفت و عدالت را دارند
آیا ( پناه می برم به خدا) که نظام اسلامی به این مهربانی ها بی اعتنا باشد
بیایید به عقل سلیم و فکر صالح پابند شوید که قرآن حکیم به آن حکم و توصیه میکند تعقل ، تفکر تدبر تبصر تشعرون و واژه ها و کلمات زیبا و غنامند دیگر
قرآن مقدس با بلاغت فوق کمال .
در افغانستان جنگ زده زخمی شهید و مجروح ما ملیون ها خورد سالان و ایتام
دختر بچه ها و بچه ها را داریم دستی از لطف و شفقت بر سر هریک کشیده
روید از غرور و خود نگری به لحاظ خدا و وجدان بگزرید .
حقیقت آخر هم اینکه این قانون حمایت از کودکان و خورد سنین است نه قانون
تعیین سن بلوغ .این قانون لطف و مرحمت است نه جای زور آزمایی.
بیایید به عقول جهانی و کنوانسیون ها و کشور های مهد اسلام عزیزبنگریم.
م. ش . فروغ
>>> ملا هایکه در پارلمان راه یافته اند در ۱۶ قرن قبل زندگی میکنند .
حلیمه ندایی
>>> به این ملا ها که از روی اعمال شان به کمیشن کاران و دکانداران میمانند
مصطفی کمالی باید و اتاترکی .
عالیه سلطانی
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است