افشای طرح پیشنهادی سپیدار برای ارگ
آیا مخالفان طرح توافق با ارگ در داخل تیم ثبات و همگرایی می توانند کم از کم ادارۀ چند ولایت را بدست بگیرند و اشرف غنی و امریکایی ها را وادار به پذیرش خواست های خود کنند؟ 
تاریخ انتشار:   ۱۷:۱۷    ۱۳۹۹/۲/۱ کد خبر: 163098 منبع: پرینت

افشای طرح پیشنهادی سپیدار برای ارگ در جهت تشکیل حکومت مشترک با پذیرش ریاست شورای مصاله از سوی داکترعبدالله که هفتۀ قبل در رسانه ها منتشر شد، اختلاف نظر میان اعضای رهبری تیم ثبات و همگرایی را تشدید و علنی ساخت. این طرح را سپس سپیدار نیز رد کرد و از مشوره و نهایی شدن طرح جدید سخن گفت.

به نظر می رسد که مشورت های درونی تا هنوز نتوانسته به توافق نظر در تیم و ثبات و همگرایی بینجامد. از میان رهبران این تیم، صلاح الدین ربانی و احمدضیاء مسعود از آدرس جمعیت اسلامی افغانستان که جمعیت اسلامی خود دچار اختلاف و تفرقۀ گسترده است به شدت مخالف این طرح اند و به ابطال نتیجۀ انتخابات و ایجاد صدارت اجرایی اصرار می کنند. این در حالی است که سایر رهبران و گروه های شامل در این تیم به شمول محمدکریم خلیلی، حاجی محمد محقق، جنرال دوستم، انورالحق احدی، حاجی دین محمد، سید اسحاق گیلانی و دیگران طرح حکومت مشترک و ریاست شورای عالی مصالحه را پذیرفته اند.

از میان این چهره ها، موضع گیری و نقش جنرال دوستم در هرگونه طرح توافق با ارگ مهم تلقی می شود. زیرا او می تواند در برخی ولایات شمال مانع کار حکومتی شود، در حالی که سایر رهبران این تیم از این توانایی و ظرفیت عملی برخوردار نیستند. ارگ نیز با توجه به این وضعیت تلاش می کند تا دوستم را با دادن امتیاز بیشتر قانع کند و جنرال دوستم نیز در صدد بهره گیری از این موقعییت است. گفته می شود اعطای رتبۀ مارشالی به او، معاونیت سرقوماندانی اعلای قوای مسلح، معرفی دو وزیر و چهار یا پنج والی با تائید وی از امتیازات درنظر گرفته شده است که در طرح سپیدار برای تشکیل حکومت مشترک نیز وجود دارد.

سپیدار هنوز طرح نهایی خود را در اثر مخالفت صلاح الدین ربانی به ارگ نفرستاده و تلاش ها برای اقناع رییس جمعیت اسلامی نتیجه نداده است. اگر این اختلاف ادامه یابد، ممکن است داکترعبدالله با جمعی از موافقان تیم خود وارد توافق با ارگ شود و یا راه های دیگری از جمله کنار کشیدن از رهبری تیم را در پیش بگیرد.
به نظر می رسد که یکپارچگی تیم ثبات و همگرایی و اصرار بر ابطال نتیجۀ انتخابات و باز گشت به تعیین کابینه و والی ها و سقوط ولایات با گذشت هر روز غیر عملی تر می شود. آن ها فرصت و زمان این کار را که روزهای پس از اعلان نتیجۀ نهایی انتخابات و قبل از مراسم تحلیف و حتی روز های پس از مراسم بود، از دست دادند. آن ها در سیاست عملی خود پیهم دچار لغزش ها و اشتباهات سیاسی شدند و از یک اشتباه به اشتباه دیگر رفتند.

پرسش اصلی این است که آیا مخالفان طرح توافق با ارگ در داخل تیم ثبات و همگرایی می توانند کم از کم ادارۀ چند ولایت را بدست بگیرند و اشرف غنی و امریکایی ها را وادار به پذیرش خواست های خود کنند؟
توانایی ها و ظرفیت های عملی آن ها در این مورد چیست؟

محمد اکرام اندیشمند


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
ارگ
سپیدار
نظرات بینندگان:

>>>   فکر میکنم که صلاح الدین ربانی دوباره پا فشاری برای وزیر خارجه شدن خود دارد.
این خیلی کار ساده است.
همه چیزی را که میخواهم برایشان بدهد،بعداً در ظرف یک سال دوباره از پیش شان بگیرد.
بسیار آسان است.
مجلس نمایندگان هر فرمایشی که رییس جمهور بدهد.می پذیرد.
اگر احیاناً وکلای پارلمان نپذیرفتند.رای گیری میشود و هیأت رییسه نتیجه رای گیری را به هر قسمی که رییس جمهور خواسته باشد،اعلان میکنند.
مهم آن است که آنها دست از ریاست جمهوری دوم بکشند و از ریاست اجراییه دست بکشند،دیگر موضوعات آسان جل میشود.

>>>   غنی کرونا و صلح را به گروگان گرفته و انتخابات آمریکا نقطه ضعف خلیلزاد و آمریکا است.
ترامپ اگر زمین به آسمان هم بخورد باید حد اقل یک ماه پیش از انتخابات اکثر قوای خود را خارج کند و مذاکرات بین افغانی را راه بیندازد و حد اقل دست آورد را نشان دهد چون کرونا کمرش را شکسته و یک پارچگی دموکرات ها غم اش را چند برابر کرده.

حال فرصت برای تیم ثبات اندک است و غنی خوشحال از اینکه زمان بگذرد تا آمریکا مجبور شود فقط با غنی توافق کند .

جمعیت از خواست های محال بگذرد و در داخل تیم تلاش کند تا حد اکثر امتیاز را بگیرد.
هدف فعلی فقط این باشد که از ریل قدرت و سیاست کسی دور نماند نه اینکه بر سر کابین درجه اول و دوم در جنگ باشند و ریل حرکت کند و آنگاه پیاده در دشت مفلسی رها شوند.
تیم ثبات باید تلاش کند که یک پارچگی خود را حفظ کند و با حفظ یک پارچگی با غنی به توافق برسند و با حفظ یک پارچگی غنی را مجبور به اجرای تمام مواد توافق بسازد.
اگر تیم شکست و پارچه شد، همه میبازند ،هم امتیاز گرفتگی و هم بی امتیاز.
جمعیت سخت نیاز به بازسازی خود دارد.
جمعیت باید نشان دهد که یک حزب سیاسی افغانستان شمول است و منظم، چون در وضعیت موجود چنان معلوم میشود که جمعیت مجموعه یی از افراد مستقل و خود رای است که کسی به شاخ میپرد و کسی به شاخچه.

درگیر لفضی عطا و ضیاء خامی هردو را نمایان کرد و عدم فراست سیاسی شان را.
صلاح الدین باید بداند که جوان است و راه دراز در پیش دارد پس باید کار اساسی اش دوباره سر پا کردن جمعیت باشد و تدوین کنگره و پیش از همه آماده سازی اساسنامه و قوانین تشکیلاتی داخل حزبی و شیوه های تدوین انتخابات و امثالهم که باید توسط افراد مسلکی از داخل حرب یا استخدام افراد مسلکی از بیرون حزب انجام شود و در شورای اجراییه موجود تائید شود و به اساس آن کنگره تدوین شود و هدف جوان سازی رهبری و مشاورت پیران خردمند و با تجربه باشد.
اگر این کار شد جمعیت در بازی های آینده با قوت تام وارد بازی میشود و برنده هم است در غیر آن هر یک در غرفه های بدون مشتری روز گذرانی خواهند کرد و بس.

>>>   همین احمد ضیا مسعود اگر فکر میکند کسی هست برود یک السوالی را سقوط دهد بعد از سقوط ولایات حرف بزند ، او یک فرد غیر موثر وبیهوده است زمانیکه درانتخابات قبلی صرف بنام مشاور استخدام شده بود چرا از سقوط ولایات حرف نمیزد؟ مسعود ملیون ها دالر را درزمان کرزی به دبی انتقال داد حالا می خواهخد هرج ومرج خلق کرده بعد خودش فرار وبه قصرهای سخته شده درخارج آرام زندگی کند ، جنای اشرف غنی نباید برای مسعود حتی یک درجه ملازم مکتب را بدهد ، چون لیاقتش را ندارد اوصرف یک دلال است اگر کمک های امریکا دربخش نظامی قطع شود،برای او بهم پاشیدن اردوی ملی پولیس ملی وقحطی برای مردم ارزشی ندارد فقط دین وایمانشر درگرو چوکی است تا بتواند بازهم دزدی کند،
اگر این نظام درنهایت شکست می خورد وافراطیون سیاه دل وظالم به نمایندگی از پاکستان برما حاکم میشوند مقصر درجه اول پنشیری ها هستند ، همین ها بودند که غصب کردند فساد کردند قومجنگی کردند وتنفاق اند ازی کردند
بسم الله بحیث وزیر دفاع پنج هزار میل سلاح را فروخت وصد ها خیانت دیگر او وامثال او کردند ، حکومت کرزی از دست اینها بدنلام شد اشرف غنی را اینها بکار نگذاشتند ، وهیچ هدفومرامی هم بجز خیانت ندارند
ر

>>>   موضوع فامیلی است خسربره ویازنه( صلاح وضیا)چون درحارج خانه وپول فراوان دارند اینکه دراثراختلاف ها چی پیامدی بدی برایمردم بوجود می اید هیچ بر ای شام مهم نیست ،غقط صصد انتقام از جناب اشرف غنی را دارند ، صلاح باید خجالت بکشد از وزارت ناکام وقومی خود ، در طول پینج سال کدام کار مفید دروزارت خارجه انجام داد؟ تنها اقاربش را درسفارت ها جابجا کرد وزارت خارجه رابه ناکامترین وبی دسپلین ترین وزارت تبدیل کرد

>>>   درجکومت زمان کرزی یک فرد از مقامات حکومتی مقدار 52 ملیون دالر را دزدیده بود ودرمیدان هوائی دبی توسط پولیس توقف داده شده بود من فراموش کردم آن شخص کی بود ؟

>>>   هر روز بیست الی سی پولیس واردوی ملی شهید میشوند اما ذره حس ووجدان دروجود ضیا مسعود موجود نیست او صرف چوکی را می شناسد ودالر را

>>>   عبدالله حاضر به قبول هر پوست است ، تنها سپيدار و پولش را ميخواهد و هم ميداند كه همين آخرين چانس او در قدرت مؤقت است ، و از سويي دوستم هم قبول ميكند كه اگر فشار فعلي طالبان در مناطق لاف اش دوام كند بدون كمك مركز تاب مقاومت را ندارد، هزاره ها هم چانس كسب قدرت زياد را ندارند.

>>>   پدر کشتی وتخم کین کاشتی
پدر کشته را کی بود اشتی
اگر عبدالله در قتل برهان الدین ربانی مستقیما دخیل هم نباشددرین جنایت بی خبر وکامیلا بی ارتباط نیست زیرا فلسه ای عبدالله دایم این است که
اگر از اسمان افتم امید زندگی دارم===
وگرازطاق ابرویش<استخبارات>بیافتم برنمیخیزم
در سقوط دولت ربانی دوصد در صد رول داشت ودر اوردن خارجی ها سیصد در صد ودر تضعیف مقاومت واعضای ان پنجصد در صد ===در همه دسایس شیطانی خارجی ها بشمول شهادت قهرمان ملی رولی مهم وحیاتی بازی نموده است که خداکند صلاح الدین ربانی هیچ نه به حرمت خون همه شهدا وانتقام ان رهبر شایسته پوز عبدالله را بخاک وخون بمالد وپرده از راز های سری ومخفی او بردارد بگمانم بجای این که در صدرات عبدالله پافشاری نمایدخوب است که از همه امتیاز ها بگذردواگر میتوانند او را از سپیدار به کارته ای پروان انتقال دهند
ولایت خان صافی از کاپیسا

>>>   تیم ثبات وهمگراهی متشکل از یک مجموعه مافیا،سارق،غاصب وبغاوت گرانیکه از دیر زمانی تا امروز حامیان وعاملان اصلی تباهی و ظلمت در این کشور بودن اگر نگاهی رژف تری به گذشته ای کاری این مجموعه مخرب اندوخته شود قطعا که ما را به یاد رنگ خون جوانان نوقد کشیده اما به فنا رفته ،برزگان از تیغ گزرانیده ومادران سینه بریده شمالی ،جنوبی ،مرکز ومشرقی وطن ما می برد وصد ها هزار ها لغزش وخطایی دیگر که از قیمت جوهری تاریخ کهن وافتخار آفرین ما کاسته است

>>>   فقط قربان قلم تان
ع

>>>   اندیشمندصاحب داکترعبدالله جز تسلیم شدن دیگر چاره ندارد. صلاح الدین احساساتی که همه کدرهای جمعیت را از بدنه جمعیت دلسرد ساخته است به جز قشتی گیری و درگیری فزیکی هیچ معقولیت برای رهبری در هیچ بخشی از افغانستان را ندارد.
داکترعبدالله نرم بر و خوش تیپ هیج گروه که از وی حمایت کند در پهلوی خود ندارد کسانیکه در دور و بر وی جمع شده اند برای امتیاز گیری است همه اینها میدانند که داکتر عبدالله شخص حلیم و ناتوان در مدیریت است بنا اینها به خاطرگرفتن امتیازات و دالرها و کرسی ها دلبسته اند نه نجات افغانستان.
عبدالله یعنی ثبات و همگرایی ختم است باید جنازه اش خانده شود.
لالی

>>>   صلاح الدین ربانی و احمد ضیا امتحان خود را داده اند حتی یک وزارت را نگهداشته نتوانستند و مهم هم نیستند و اگر از تیم بیرون هم شوند جایی را نمیگیرد مهم تصمیم رهبری است که در رس داکتر عبدالله قرار دارد


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است