تاریخ انتشار: ۰۸:۳۴ ۱۳۹۹/۳/۲۸ | کد خبر: 163837 | منبع: | پرینت |
سازمان ملل متحد در گزارش سالانه اش افغانستان را، مرگبارترین کشور برای کودکان گفته است.
بربنیاد گزارش سازمان ملل در سال دو هزار و نزده میلادی بیشتر ازسه هزار کودک در رویداد های گونه گون در افغانستان کشته اند و به همین شمارنیز زخمی شده اند.
بربنیاد امارهای گزارش سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۹ میلادی در افغانستان بیشتر از سه هزار کودک در حمله های گوناگون کشته و یا زخمی شده اند.
سازمان ملل متحد در گزارش سالانه اش افغانستان را مرگبار ترین کشور برای کودکان شناسایی کرده است.
در این گزارش آمده است که مسوول تلفات بیش از یک هزار و دو صد کودک طالبان و در حدود یک هزار کودک دیگر نیروهای دولتی شناخته شده اند.
مریم عطایی سخنگوی نهاد حمایت از کودکان گفت: «درجریان درگیری و جنگ کودکان باید محفوظ باشند و قوانین بین الملی در رابته به مصونیت کودکان باید رعایت شود وهمچنان اتش بس ادیمی و کاهش خشونت ها صورت بگیرد تا کودکان به حق اساسی و ابتدایی خود برسند.»
فتاح احمزی سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی گفت: «در جنگ افغانستان بیشترین آسیب را تمام بخش ها دیده لیکن کودکان و زنان بیشتر اسیب پذیربودند این را ما هم میپذیریم که کودکان قربانی جنگ بیشتر بوده اند.»
آمنه از کودکانی است که تازه به دنیا امده بود که جنگ مادرش را از وی گرفت.
این کودک که در نتیجه حمله بر شفاحانه دشت برچی زخمی شده است.
به گزارش طلوع، رفیع الله پدر آمنه گفت: «اینکه کودکان تولد می شوند به او اول خانوادیش در وقت خوب آذان میدهند در کشور های مسلمانی فرهنگ ما همین است که کودکان پیدا می شود به او اذان میدهند اما به جای اذان صدای فیر است ما هرچی که میکنیم او میرسد.»
در همین حال کمیسیون حقوق بشر با براز نگرانی از وضعیت کودکان کشور می گوید که تنها در شش ماه نخست سال دو هزار و بیست میلادی در حمله های گوناگون ۹۱۰ کودک کشته و زخمی شده اند.
نعیم نظری عضو کمیسیون حقوق بشر گفت: «در شش ماه نخست سال دو هزار بیست میدلادی نه صد و ده تن کودک کشته و زخمی شده اند که از انجمله یک صدو هشتاد و چهارتن کشته و هفت صدو بیست و شش تن زخمی استند.»
شورای امنیت ملی در واکنش به این گزارش در یک اعلامیه گفته است که حکومت افغانستان گزارش سازمان ملل متحد را تحت عنوان اطفال در منازعات مسلحانه دریافت نموده است. در این گزارش واضح شده که طالبان مسلح، مخصوصا استفاده این گروه از ماینهای کنار جاده، حملات انتحاری و تأسیسات ملکی به عنوان سنگر تروریستی، عوامل اصلی قتلعام کودکان افغان استند.»
در خبرنامه آمده است که حکومت افغانستان همواره برای حفاظت از غیرنظامیان و کاهش خشونت ها توجه کرده است.
کد (9)
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است