خانواده‌ای که تمام پول‌هایش در اردوگاه‌ مصرف شد
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۵۶    ۱۳۹۹/۳/۲۸ کد خبر: 163843 منبع: پرینت

گلالی، باشندۀ شهر قندهار و دانش‌آموختۀ زبان و ادبیات پشتو که همانند دیگر قربانیان مهاجرت نامنظم فریب سخنان شیرین قاچاقبران و تصویرسازی رویایی از کشورهای اروپایی را خورده است.
او که اکنون در یکی از مکتب‌های شهر قندهار آموزگار است می‌گوید، 4 سال پیش برای نجات از فقر و دست‌یابی به زندگی بهتر راه مهاجرت نامنظم را در پیش گرفت.

گلالی 30 ساله، می‌پنداشت که با پیمودن مسیرهای کمتر دشوارگذر به کشور رویایی‌اش می‌رسید که در آن‌جا درآمد زیاد و زندگی آسوده خواهد داشت.
این بانو با فروختن خانۀ پدری‌اش هزینۀ مهاجرت نامنظم را فراهم کرد، اما تمامی پول‌هایش در مسیر راه و اردوگاه‌های ترکیه مصرف شد.

گلالی و خانواده‌اش در مسیر راه چندین‌بار میان قاچاقبران دست‌به‌دست شدند و به گفتۀ خودش هنوز هم نشانه‌های از زخم‌ بر پاهایش دیده می‌شود.
او که اکنون به کشور برگشته است می‌گوید که سرمایه‌یی برای تأمین زندگی‌ ندارد و شرایط به میان آمده از بحران ویروس کرونا مشکلات اقتصادی‌‌اش را بیشتر ساخته است.

گلالی از جوانان دیگر می‌خواهد که هزینۀ مهاجرت نامنظم را در کشور سرمایه‌گذاری کنند و برای خود یک زندگی بهتر بسازند. او مطمین شده است که زندگی در کشورهای بیگانه دشوار است.

دوست‌محمد نایاب، رییس مهاجران و عودت‌کنندگان ولایت قندهار نیز با ابراز نگرانی می‌گوید که سطح مهاجرت غیرقانونی در این ولایت بالا است.
به گفتۀ او، مهاجران در میان راه با رفتار نامناسب قاچاقبران، دزدان و نیروهای مرزی دیگر کشورها روبرو می‌شوند.
آقای نایاب می‌گوید، پیش از عید که برای سه روز مرز اسپین‌بولدک-پاکستان به روی افغانستان باز شد، نزدیک به 49 هزار تن دو باره به قندهار برگشته‌اند که شمار زیادی آن‌ها مهاجران غیرقانونی، بیماران و کسانی‌اند که در هر دو کشور کاروبار دارند.

به گفتۀ رییس مهاجران کندهار با آن که اکنون همۀ راه‌ها و مرزها بسته‌ است، اما با آن هم برخی افراد بگونۀ قاچاقی به بیرون از کشور می‌روند و پس از مدتی دو باره به ‌نام مهاجر به افغانستان سپرده می‌شوند.
او از ترتیب برنامه‌های آگاهی‌دهی از سوی این ریاست برای جلوگیری از مهاجرت نامنظم جوانان نیز سخن می‌گوید.

در این حال سیدشیرحسین هنریار، هم‌آهنگ‌کنندۀ مرکز معلومات مهاجرت در افغانستان می‌گوید که برای کاهش سطح مهاجرت نامنظم، در کابل و دیگر ولایت‌ها از طریق دانشگاه‌ها، مکتب‌ها، مسجدها و دیگر جاها در بارۀ پی‌آمدهای بد این‌گونه مهاجرت به مردم آگاهی داده‌اند.
به گفتۀ او، این آگاهی‌دهی مفید بوده و بسیاری کسانی‌که می‌خواستند بگونۀ غیرقانونی کشور را ترک کنند، این کار را نکرده‌اند.

اما فعالان مدنی و حامیان حقوق بشری در کندهار می‌گویند، با آگاهی‌دهی عامه مشکل حل نمی‌شود و از طرف‌های درگیر جنگ می‌خواهند که پیش ‌از هر چیز به آتش‌بس دایمی متعهد شوند و از این طریق جلو مهاجرت غیرقانونی به بیرون از کشور را بگیرند.
مهاجرت، به ‌ویژه مهاجرت نامنظم از چالش‌هایی‌ به شمار می‌رود که در سال‌های اخیر با افزایش ناامنی‌ها در افغانستان بیش‌تر شده ‌است و همه ‌ساله هزاران شهروند به دیگر کشورها مهاجر می‌شوند.
به مهاجرت نامنظم نه بگویید!

سلام وطندار


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
اردوگاه
ترکیه
قندهار
نظرات بینندگان:

>>>   کلمه مهاجرت نا منظم را اولین مرتبه است که میشنوم.
مهاجرت یا به شکل قانونی صورت میگیرد که مهاجر در خواست ویزه به کشوری میدهد که میخواهد به آنجا مهاجرت کند و کشور مذکور برای وی ویزه میدهد و او بصورت قانونی به اًن کشور مهاجرت میکند.
مثلی که کانادا این کار را انجام میدهد و سالانه هزاران نفر را به شکل قانونی ویزه میدهد و آنها به کاناداد مهاجرت میکنند.
یکی دیگر مهاجرت غیر قانونی است که شما یک قاچاقبر را پیدا میکنید و به او پول میدهید و او شما را از راه های غیر قانونی و با اسناد غیر قانونی انتقال میدهد که اکثراًانجام خوب ندارد،یا گیر می آیند و دوباره به کشورشان فرستاده میشوند و یا در راه به مشکلات روبرو میشوند و در بحر غرق میشوند و کشته میشوند و یا این که پول هایشان را قاچاقبر میخورد و در نیم راه رهایشان میکند.
بنأ کلمه مهاجر منظم و غیر منظم،از نظر من هیچ مفهومی را ارایه نمی کند.

>>>   کلمه مهاجرت نا منظم را اولین مرتبه است که میشنوم.
احتمالا منظورش همان مهاجرت قاچاقی و غیرقانونی بود به درستی توضیح داد مهاجرت یا قانونیست یا غیرقانونی مهاجرت قانونی در کشور مهاجر پذیر و با رفاه عاقبت خوبی دارد اما مهاجرت قاچاق و غیرقانونی عاقبت بدی دارد مهاجرت نامنظم وجود ندارد مهاجرت غیرقانونی منظورش بود در خود افغانستان اگر کار غیرقانونی انجام میداد زندانی میشد چطور توقع دارد حریم مرزهای کشوری دیگر را نقض کند و هیچ مشکلی برایش پیش نیاید آلمان هم دیگر مهاجران غیرقانونی افغان را نمیپذیرد

>>>   مهاجر ت نامنظنم نوع سوم آ ن میباشد.
نه ویزای قانونی وجود دارد ونه هم قاچاقبری . خودت دل بدریا زده . یا تخت یا تابوت به این مهاجرت نا منظم میگویند.
امید وارم که حالا روشن شده باشید .
م. حلاج

>>>   مهاجرت نا منظم همان مهاجرتی است که بدون دادن رشوت و اخذ پاسپورت بی خیال از ویزه و سرحدات مختلف راهی دیار هجرت میشوی و میرسی آلمان و دمت گرو دلت جمع میشود.

>>>   به نظر دهنده سوم!
یعنی اگر کسی توسط قاچاقبر به شکل غیر قانونی و بدون ویزه به داخل کشور دیگر قاچاق میشود،در جمله مهاجرت منظم می آید؟
اگر هرکسی مثل تو به این کار غیر قانونی نام مهاجرت منظم بدهد،از نظر قانون دان ها یک آدم ....است.
پیش ازین که مسؤل سایت سانسور کند،من خودم سانسور کردم.زیرا یک فرد قانونی هستم،اما مفهوم .....را خودت باید درک کنی.

>>>   هیچ جای دنیا وطن اصلی یعنی افغانستان نمیشود.
یک مهاجر که 20 سال در اروپا است

>>>   مگر پشتو هم ادبیات دارد؟؟؟؟!!!
هههههههه

>>>   یک مهاجر که 20 سال در اروپا است
اگر به حرفی که میزنی اعتقاد داشتی در افغانستان میماندی و برای افغانستان میجنگیدی نه اینکه زندگی و رفاه در اروپا را به وطن ترجیح دهی تو و امثالت در زبان فقط افغان هستید و عاشق افغانستان در عمل هرگز ، مثل غزل سادات و مژده جمالزاده و ...


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است