گزینه های پر ریسک اسراییل
دو طرف، به روشنی نشان داده اند که توان وارد کردن ضربه به یکدیگر را دارند. برای نتانیاهو، هر اقدام دیوانه واری، در شرایط کنونی محتمل است 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۳۴    ۱۴۰۳/۷/۱۷ کد خبر: 176126 منبع: پرینت

یک سال از حمله حماس به اسراییل در عملیات طوفان الاقصی می‌گذرد و در این مدت، هرچند که اسراییل، عملا غزه را شخم زده و بیش از چهل هزار غیر نظامی بیگناه را کشته است، اما نه توان جنگی و رزمی حماس کاهش یافته و نه اسرای اسراییلی به خانه هایشان برگشته اند.
همچنین با اینکه اسراییل موفق شد رهبران برجسته ای همچون شهید اسماعیل هنیه و شهید سید حسن نصرالله را ترور کند، و نیز در انفجار پیجیرها، توانست سطح بالای دسترسی‌های تکنولوژیکی و استخباراتی خود را به اثبات برساند، اما با آن هم، حزب الله همچنان به طور متوسط ۲۵۰ موشک در هر روز به سوی اسراییل شلیک می‌کند و دهها نظامی اسراییلی در روزهای گذشته هنگام حمله زمینی به مرزهای لبنان، کشته شده اند و همین، نشان میدهد که ساختار تشکیلات نظامی حزب الله، همچنان به قوت سابقه خود باقی است.

از انسو، ایران در عملیات وعده صادق ۲، موفق شد تا به راحتی از سد سپرهای موشکی متعدد اسراییل عبور کند و مراکز مهم نظامی را هدف قرار داد.
دو طرف، به روشنی نشان داده اند که توان وارد کردن ضربه به یکدیگر را دارند و در چنین شرایطی، اصلی ترین مسأله این است که اگر اسراییل بخواهد به عملیات موشکی ایران واکنش نشان دهد، چه گزینه هایی در اختیار دارد و نقاط ضعفش چیست؟
اما برای داشتن درک درست از آنچه که ممکن است در روزهای آتی شاهد باشیم، پیش از هرچیزی باید به این نکته توجه کنیم بر خلاف ایران که در حال تثبیت قدرت و جایگاه و هژمونی خود در منطقه است، اسراییل، در نبرد تنازع بقا قرار دارد و همین مسأله موجب شده تا نتانیاهو، دیوانه وار، تصمیم هایی بگیرد که کمتر سابقه داشته است.

مراکز هسته ای ایران، پالایشگاه ها و پایانه های بارگیری نفت، مراکز پتروشیمی و تاسیسات زیرساختی، اهداف بالقوه‌ای هستند که اسراییل ممکن است به آنها حمله کند.
صرف نظر از اینکه از میان ۶۳ مرکز هسته ای ایران که در سطح این کشور پهناور پراکنده هستند و غالبا در اعماق زمین، محافظت شده اند و نیز از میان صدها مرکز صنعتی و پالایشگاهی که باز هم در سرتاسر ایران پراکنده هستند، اسراییل قادر است چند تای آنها را هدف قرار دهد؟ اصلی ترین مسأله این است که اسراییل برای حمله به این اهداف بالقوه‌، چگونه میخواهد به آنها برسد؟

اسراییل برای حمله مستقیم به اهدافی در ایران، یا باید از آسمان کشورهای همسایه ایران بگذرد یا اینکه شبه جزیره عربستان را دور بزند و استفاده از هردو‌ گزینه فوق، چندان ساده نیست.
استفاده از آسمان همسایگان، احتمالا با واکنش سخت و نظامی ایران مواجه خواهد شد و ظاهراً هیچ همسایه ای تمایل ندارد تا طعم موشک های ایران را صرفا به دلیل همراهی بی فایده با اسراییل بچشد.
هواپیماهای اسراییلی هم قادر نیستند بدون چند مرحله سوختگیری، شبه جزیره عربستان را دور بزنند و خود را به ایران برسانند.

مضاف بر این‌ها، حمله اسراییل به مراکز اقتصادی و صنعتی در ایران، این مجوز را به ایران خواهد داد که در حمله بعدی خود به اسراییل، زیرساخت‌ها‌ و مراکز اقتصادی و صنعتی اسراییل یا هر کشور دیگری که با اسراییل همراهی کند را هدف قرار دهد..
چنین اقدامی، میتواند یک قمار بزرگ به حساب بیاید، چون انهدام مراکز نفتی و اقتصادی در ایران و اسراییل، بنگاه‌های اقتصادی جهان را با یک شوک عظیم و گسترده مواجه خواهند نمود و اثرات آن بر اقتصاد دنیا، بسیار بسیار بیشتر از آن چیزیست که بتوان تصور کرد.
احتمالاً به همین دلیل، جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا، به صراحت اعلام کرد که از هدف قراردادن مراکز هسته ای و پالایشگاه های ایران توسط اسراییل حمایت نمی‌کند.
او، عواقب خطرناک این اقدام را به خوبی درک می‌کند.
اما گفته شد که اسراییل، در نبرد تنازع بقاست. این رژیم، موجودیت خود را در خطر می‌بینید. علاوه بر آن، نتانیاهو، به محض کنار رفتن از قدرت، باید به دلیل پرونده های متعدد اقتصادی به زندان برود و طبیعیست که او دوست ندارد چنین شود.

برای نتانیاهو، هر اقدام دیوانه واری، در شرایط کنونی محتمل است.
هرچند که او به رای آوردن ترامپ در انتخابات آمریکا هم دل بسته تا مخالفت های آمریکا با طرح های دیوانه وار او به پایان برسد، اما هم‌اکنون هم او ظرفیت انجام هر اقدام غیر منطقی را دارد.
اما اگر حامیان غربی او بتوانند او را از حماقت های دیوانه وارش باز دارند، ممکن است او را متقاعد کنند که به جای حمله پر خطر نظامی، با تکیه بر توانایی تکنولوژیکی و استخباراتی خود، به آنچه که در چند ماه گذشته به آن مشغول بوده (ترورهای هدفمند در سطوح عالی) ادامه دهد.
با این حساب، محتمل است که پاسخ اسراییل، مشتمل بر ترورهای هدفمند و بزرگی در سطح آنچه که پیش‌تر دیده ایم، متمرکز باشد. نه حمله مستقیم به ایران.

سید احمد موسوی مبلغ


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
ایران
اسراییل
نظرات بینندگان:

>>>   چرا طالبان که ادعای مسلمانی شان گوش فلک را کر کرده از حمله ایران به اسرائیل حمایت نمی کنند .
چرا طالبان به خون شیعیان تشنه اند . مگر شیعیان چه کار به طالبان سنی مذهب کرده است . چرا طالبان با شیعیان و فارسی زبانها ، دشمنی می ورزند .

>>>   جمهوری اسلامی ایران برای تضعیف صهیونیستهای اسراییل در لحظه حساس کنونی باید در موقف شان در مقابل اسراییل تغییر وارد کنند بدین معنی که اعلان کنند که از تاسیس دو دولت اسراییل و فلسطین حمایت میکنند و حاضر اند در این راستا همکاری کنند. البته بخش صهیونیست ها با این طرح مخالف اند ولی جامعه ای جهانی از این طرح ایران حمایت خواهد کرد ...زیرا از آغاز تاسیس ج.ا. ایران سیاست آنها در قبال اسراییل یعنی محو اسراییل همچنان تغییر ناپذیر بوده است. آیت الله خمینی بعد از هشت سال جنگ با عراق مجبور شد با عراق داخل مذاکره شود و جنگ قطع گردید زیرا در این جنگ فرسایشی ایران نتوانست صدام را شکست دهد و ده ها هزار جوان از هر دو طرف نابود شدند. در شرایط کنونی فلسطینی ها سنگین ترین بار جنگ را با از دست دادن جان‌های شیرین شان بدوش میکشند.
باید از لحاظ دیپلوماسی ایران اسراییل را در آب داغ قرار دهد. درست است که اسراییل صدمات بزرگ مالی و جانی را متقبل شده است ولی .....دیوانه ای صهیونیست نیز قسم خورده اند که تا پای جان بجنگند.
مانور های دیپلوماتیک بعضی اوقات پر بار میباشد و جان هزاران انسان را از خطر مرگ نجات می‌دهد.
اسراییل نه تنها امریکا را با خود دارد بلکه سران انگلیس مشرب عرب را نیز با خود دارد حتی اعضای Bricks به اسراییل مواد سوخت و مهمات جنگی ارسال میکنند....این سران انگلیس مشرب همانهایی اند که در جنگ‌های سال‌های نوزده هشتاد نظام سیکیولر افغانستان را با نظام اخوانی های شیعه و سنی تغییر دادند ...و امروز جلو مملکت بدست مشتی از مسلمان نما های سلفی است.
میهن پرست

>>>   ایران انبار ۲۰۰۰ موشک شلیک میکند ۱۰۰ تا از موشک
ها از گنبد اهنین رد میشه شهر هیفا حیف میشه انشااالله
جاغوری

>>>   ایران باید بمب اتمی بسازد . بمب اتمی ایران مایه آبروی مسلمانان جهان است .

>>>   جاغوری جان !!!
پس ایران منتظر چه است؟؟؟

>>>   حمله به مراکز متراکم یک کشور کوچک مانند اسرائیل صدمات انسانی و کشتار وسیعی از طفلان و زنان و غیرنظامیان خواهد داشت همچنین یک و نیم میلیون عرب مسلمان شهروند اسرائیل هستند. پس حمله وسیع به شهرهای آنها به نفع ایران نیست و مجبور است به اماکن نظامی دور از مناطق مسکونی حمله کند که آنها هم در این کشور خیلی محدود هستند ولی اسزاییل با کشوری وسیع که مراکز اقتصادی بزرگ آن از مراکز انسانی دور است می خواهد بجنگد و سگر دفاعی برای ایران مشکل هست داشته باید به دلیل وسعتش.. در نهایت اسزاییل مجبور خواهد شد با واسطه از ایران طلب صلح و گذشت و چشم‌پوشی و اتمام رودررویی مستقیم کند


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است