تاریخ انتشار: ۲۱:۵۳ ۱۴۰۳/۷/۲۴ | کد خبر: 176159 | منبع: | پرینت |
در یک تغییر موضع جدی، دولت بریتانیا اعلام کرده است که به عدهای از سربازان نخبه افغان که در افغانستان در کنار سربازان بریتانیایی جنگیدهاند و واجد شرایط هستند، اجازه اسکان در بریتانیا خواهد داد.
دولت پیشین بریتانیا تقاضای اقامت نزدیک به ۲۰۰۰ نیروی نخبه افغان را که به «سه شمارهای» معروف هستند رد کرده بود.
این نیروها اعضای یگانهای سیاف ۳۳۳ و ایتیاف ۴۴۴ نیروهای ویژه افغانستان هستند که به واحدهای «سهشمارهای» معروف بودند و به دلیل همرزمی با نیروهای بریتانیایی در جنگ با طالبان بعد از پیروزی طالبان در معرض خطر شدید قرار گرفتند.
ماجرای این سربازان در فوریه ۲۰۲۴ و پس از آن برجسته شد که برنامه تحقیقی پاناراما بیبیسی از موضوع رد درخواست کماندوهای افغان برای ورود به خاک بریتانیا پرده برداشت.
این کماندوهای افغان شانه به شانه نیروهای ويژه بریتانیا در داخل افغانستان علیه تهدیدهای امنیتی جنگیده بودند و رد تقاضای ویزای آنها پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان در کابل، خیانت ارتش بریتانیا به آنها قلمداد شد.
لوک پولارد، معاون پارلمانی وزارت دفاع بریتانیا روز دوشنبه به نمایندگان در مجلس عوام این کشور گفت که بازبینیها نشان میدهد برخی از درخواستها برای اقامت به غلط رد شده است.
آقای پولارد که پیش از این به عنوان نماینده پارلمان پیگیر وضعیت این نیروهای افغان بود، روز دوشنبه تاکید کرد در این بررسیها هیچ شاهدی مبتنی بر«سوءنیت» به دست نیامده و تنها اشتباهاتی در بخش نگهداری اسناد دلیل رد تقاضای آنها بوده است.
یگانهای سه شمارهای نیروهای ویژه افغانستان با حمایت مالی و آموزشی بریتانیا راهاندازی شده بودند.
به گفته آقای پولارد تا کنون ۲۵ درصد از درخواستهای رد شده مورد تجدیدنظر قرار گرفته و قبول شدهاند.
این مقام بریتانیایی گفته است که شواهد تازه نشان میدهد برخی از سربازان افغان مستقیما از دولت بریتانیا حقوق میگرفتند و به این معنی مستحق اسکان در بریتانیا بودند و نادیده گرفته شدن این مسئله در جریان بررسی درخواستها منجر به رد آنها شده بود.
به گفته او این مشکل به دلیل «ناکامی در دسترسی و به اشتراک گذاشتن اسناد دیجیتالی مرتبط و درست و چالشهای جریان اطلاعات در سراسر وزارت دفاع» روی داده است.
لوک پولارد در عین حال از دولت پیشین بریتانیا به دلیل شکست جدی در ردگیری اسناد درست انتقاد کرد.
به گزارش بی بی سی، دولت محافظه کار قبلی بریتانیا در ماه فوریه از بازبینی در سرنوشت ۲۰۰۰ فقره از این درخواستها خبر داده بود.
این بازبینی در پی آن آغاز شد که جیمز هیپی، معاون وزیر دفاع در امور نیروهای مسلح، به اینکه فرآیند تصمیمگیری درباره بخشی از درخواستها «قوی نبوده است» اذعان کرد.
آقای پولارد تاکید کرده که بازبینی به معنای واجد شرایط بودن تمامی متقاضیان سه شمارهای نیست و مقامهای وزارت دفاع هنوز در حال بازبینی بخشی از این درخواستها هستند.
کد (9)
>>> فقط بلدن فرارکنن باخیانت ریس باند اشرف غنی وکمک کشورهای همسایه ازجمله.. که نقش بسزایی دربازگرداند طالبان به قدرت شدن مردم افغانستان را بدبخت وگرفتاریه مشت اعرابی پاکستانی کردن که هیچ هویت افغانستانی ندارن مخصوصا ملاهای قندهارشان که پاکستانی وصعوددی اند
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است